לתקן או לא לתקן?

ayast

New member
לתקן או לא לתקן?

נולד לי בן יפה (טפו טפו טפו...) הוא בן שנה וחצי. מה לעשות, אני אוהבת להלביש אותו בבגדים צבעוניים (כתום, סגול, אדום, ירוק...) ולא רק ב"צבעי בנים". באופן קבוע פונים אליו אנשים ברחוב בלשון נקבה ( יש לו תלתלים קצרים ולא שער ארוך). לתקן אותם או לא? תכלס זה לא מפריע לי כי אלו אינם אנשים קרובים אלא עוברי אורח. אבל עם השפה המתפתחת ואוצר המילים הגדל של בני חשוב לי שהוא ידע לדבר בצורה נכונה בלשון זכר או נקבה בהקשר המתאים. האם להשקיע אנרגיות ב"לתקן" או לעזוב ולהמשיך הלאה.. מה דעתכן?

אצלי גם שהיא בורוד בזוקה לפעמים פונים אליה

כבן. אני הפסקתי לתקן זרים, "איזה חמוד הוא", "כן, תודה, הוא באמת חמוד" שלום. בהתחלה הייתי מתרגשת, היום כבר ממש לא מזיז לי.

לבת שלי יש שיער קצר אז יש את העניין ההפוך..

אני כן מתקנת כי זה חשוב לי. לא בקטע שמא זה יפריע לה אלא כי היא באמת בת. אז: אם נכנסים לחנות אני כבר מתוך הרגל אומרת למוכרת שבאתי לחפש ספר / בגד / וכו' לבת שלי אז זה ברור. אם סתם ברחוב ואומרים איזה יפה (בסגול) אני כבר אוטומטית עונה יפה (בקמץ). כשהם גדלים יותר זה לאט לאט עובר כי בדרך כלל הביגוד של בנים ובנות שונה... בכל מקרה אם את מרגישה שזה גוזל לך יותר מדי אנרגיות אז חבל - יש דברים אחרים שצריכים את האנרגיות שלנו...

והשאלה שלי

איפה אפשר למצוא בגדים צבעוניים לבנים, שלא יראו כאילו הם בגדים של בנות? למה עושים לבנים צבעי בגדים דכאוניים? כבר מכזה גיל מקבעים את המחשבה. אוף.

תנסי ברשת פינוקט יש להם דברים מדהימים

גם לבנות וגם לבנים. כתומים חיים, כחולים ירוקים... יש להם סניפים בכל הארץ - חיפה, רמת השרון, רעננה, באר שבע, ירושלים, גבעתיים (אני לא יודעת באיזה אזור את)

תודה, משם באמת קניתי הרבה

חבל שכבר לא מוכרים 100% כותנה. אבל... עדיין, הם מייצרים אותו הדבר בצבעים שונים ואני רוצה לגוון גם בציורים על החולצה.

הסביר לי פעם מוכר (שאני סומכת עליו ומאמינה לו

) שמייצרים אותו דבר פשוט פעם היו שמים אוטומט על הכל 100% כותנה ומאז שיצא חוק חדש או תיקון לחוק בנוגע לשקיפות או אי הטעיית הצרכן גם בנושא הזה התחילו לשים את התויות האמיתיות. לי זה בהתחלה מאוד הפריע שאין 100% כותנה אבל שמתי לב שבאמת לא מזיעים יותר ואין גירויים אלרגיות וכו' אז אולי זה באמת נכון.

אני מתעלמת

מה לעשות ונולדנו לנו ילדים יפים(טפו טפו כמון שום בצל ודבש)... מצ"ב הוכחות

tiger mom

New member
כשבהת שלי הייתה תינוקת

והיינו יוצאות להסתובב הייתי מלבישה אותה בוורוד, כי חשבתי שזה יחסוך לי את השאלה: "זה בן או בת?". אבל לא. גם כשהיא הייתה לבושה בורוד עם פרחים עדיין היו שואלים אותי עם זה בן או בת. אז כנראה שזה לא ממש חשוב מה הם לובשים, אנשים זרים שפוגשים את הבן שלך לא ישפיעו לדעתי על השפה שלו, כי רוב היום הוא נמצא עם אנשים שיודעים את מינו ומדברים אליו נכון. אז תתקני רק אם בא לך.

האמת שאצלנו תמיד חשבו

שהוא בת... כנראה יפה מדי. היום, כמעט ולא מתבלבלים. אז היינו מתקנים, היום כמעט לא רלוונטי.

תלוי ../images/Emo13.gif

בגדול,אני כן מתקנת.אבל אם באותה שיחה או אותו אדם טועה גם אחרי התיקון אני מתעלמת. ואגב,גם אני אוהבת להלביש אותו בבגדים צבעוניים.ומה לעשות,לרוב,לבנית יש או בלבן או בכחול.אז אני קונה את האדומים ואת הכתומים ואת הירוקים במחלקת הבנות.רק מוודה שאין עליהם הדפס של לבבות,פרחים או פיות

mevav1

New member
ומה אני אומר שבתי נראתה ככה../images/Emo26.gif

כולה ורדרדה ופנים של בת שאומרות הכל ועם קוקיות ונשים שאלו אותי אם היא בת או בן ישנם אנשים שעיצבנו אותי ואמרתי שהיא בן שרק לובש ורוד. אבל לרוב אמרתי שהם או שצריכים להרכיב משקפיים, או שילכו לרופא עיניים לבדיקה כי אם הםן לא מבדילים אם היא זכר או נקבה, אז אוי לי. עם הבן שלי היה ברור שהוא בן כי היה לו פרצוף של בן, ממש של גבר כפרות עליו, אבל עם מיתר...זה הרג אותי. בכורתי גם סופרה קצר והיא למרות שיש לחה פנים בובתיות, אנשים לא ידעו כי לא תמיד הלבשתי לה ורוד. לגבי שאלתך...אני כן אעיר לאנשים. אבל תלוי מתי.

ayala26

New member
כתום, סגול, אדום, ירוק

לא הבנתי את אמורה להלביש אותו רק בצבע חום או אפור כדי שידעו שהוא בן?! אני מתקנת אם מישהו טועה. לפעמים גם אנשים שואלים וגם כשהוא לבוש הכי "בן" שאפשר עם מעיל העור (לא אמיתי) החום שלו שנראה שרק חסר לו אופנוע.. פעם אחת הוא הסתובב בחוץ עם עגלת קניות מפלסטיק ואמא אחת אמרה לילד שלה "תראה את הילדה החמודה עם ההעגלה" היא אפילו לא אמרה את זה לי אבל היא עמדה כל כך קרוב אלי שפשוט אמרתי בלי הרבה רגש, באמת חזרתי בנונשלנטיות על מה שהיא אמרה "הילד החמוד עם העגלה"

הקטע שמדהים זה שלא משנה מה הילד לובש

אנשים טועים. משום מה רוב האנשים, וכל הילדים שרואים את הדרדס חושבים שהוא בת, אפילו הילד יוצא מהבית לבוש דגמ"ח צבאי, דינוזאורים, רק הקלצ'ניקוב חסר - אומרים לי "איזו מתוקה" שוין, העיקר שעוד לא נתקלנו בזה שאומר "שיואו, איזו בת מכוערת!!!"

למעלה