לתדלק ב-95 או 96?

duduzaar02

New member
לתדלק ב-95 או 96?

בקטנוע VS 125 . מישהו אמר לי שאין הבדל ועדיף לתדלק ב-95 שהוא זול יותר. במטרו אמרו שיש הבדל , קטן אומנם, וההמלצה היא לתדלק ב-96. מה אתם אומרים? ואגב, אם התחלתי לתדלק ב-96, אין בעיה "לערבב" ולהתחיל לתדלק ב-95?

rossi46

New member
תערבב בין השניים- אבל תתיעץ על המוסך שלך

בזמנו שלי היה טייפון הייתי אמור למלא בו 96 בדיוק היית את כל המהפכה של ה 95 ושהוא נהיה יותר זמין ופופולרי המליצו לי לעבור אליו כי הוא "טרי" יותר בתוך המיכלים בתחנות דלק ולא סופג את כל הג'יפה שיש שם אז אמרו לי שכדאי שאני ימלא 95 בכללי וכל כמה תדלוקים אתדלק 96 כדי שהמנוע יקבל את העופרת(שזה כבר לא עופרת זה תוספים) שמכניסים לדלק 96 בכל מקרה הייתי ממליץ לך להתייעץ עם המוסך שלך שאין לו כל אינטרס והוא יעזור לך בשמחה Rossi

liadka

New member
זה דלק עם או בלי עופרת

אני יודע שברכבים זה מאוד עקרוני (משהו עם ממיר קטליטי) אם משהו יודע לענות אני אשמח לדעת גם , מה לשים בג'וי רייד שלא נהרוס את המנוע אם אין ממיר קטליטי - רק 96

rossi46

New member
96 עם עופרת(תחליפים) ו 95 זה בלי

זה יותר עקרוני בכיוון ההפוך כלומר כשיש לך ממיר אתה לא יכול למלא 96 שהוא עם עופרת כי אתה תהרוס אותו אבל אם יש לך רכב ישן בלי ממיר אתה יכול מידי פעם למלא 95 בלי עופרת בכל מקרה הייתי ממליץ להתקשר למוסך ולשאול מה אתה אמור לשים באופן קבוע (לדעתי רוב המנועים המודרניים זה 95 אבל תשאל) Rossi

בועז בר

New member
היצרן ממליץ על נטול עופרת.

את השאלה למה ממליצים עדיין על 96 תפנה למי שממליץ על כך. המקור של ההמלצה היה עם תחילת המעבר לנטולי עופרת. היו אז בעיות איכות של הנטול, ו-96 היה אז הדלק הנפוץ. בכל מקרה, ה-96 של היום שונה מה-96 של אז, וגם זה אמור היה להפסיק להיות משווק בחודש שעבר. (נדחה לעוד 4 חודשים). יותר חשוב למצוא תחנה אמינה עם תנועה גדולה של רכבים, ואת רוב התדלוקים לעשות בה.

למעלה