לתבוע את הגניקולוג?

sophiep

New member
לתבוע את הגניקולוג?

שלום רב, מעיון קל בפורום אני רואה שלאחרונה עלתה שאלה קצת דומה לשלי, אבל בכל-זאת שונה, לכן אשמח להתייחסות נפרדת. בני בן שנתיים מאובחן כלוקה ב-PDD. אנחנו מוציאים מדי חודש אלפי שקלים ומקדישים הרבה מאוד זמן לטיפולים בו. מהלך ההריון איתו היה כביכול תקין, הייתי במעקב של רופא גניקולוג שתמיד היה מרוצה מאוד מהתקדמות ההריון, ולא קיבלתי שום טיפול מיוחד. אבל במהלך הלידה התברר שכנראה היו בעיות חמורות בהריון, שכן הילד נולד באופן משמעותי קטן לגיל ההריון (2.0 קילו בסוף שבוע 39), עם מים מקוניאליים סמיכים מאוד, מצוקה עוברית, רמת חמצן נמוכה בדם, ופוליציטמיה אחרי הלידה. אני הגעתי ללידה עם לחץ דם מסוכן (190/150) ורמה גבוהה של חלבון בשתן; בדיקות שנתתי 5 ימים לפני הלידה, ושהרופא היה כביכול אמור לעיין בהן, הראו +3 חלבון בשתן ועוד אנומליות. לדעתי האישית והלא-מקצועית, היתה לי רעלת הריון במהלך הלידה, שגרמה לעיכוב הגדילה של התינוק ברחם, ואולי אף לבעיות ההתפתחותיות שמלוות אותו עד עצם היום הזה. אין לי מושג אם ניתן להוכיח זאת. אבל ברור לי לגמרי שכשתינוק נולד בתת-משקל כל-כך מובהק, במצוקה שחייבה ניתוח קיסרי בהול פחות מ-24 שעות אחרי הפעם האחרונה שבה ביקרתי אצל הגניקולוג, כשכבר היו קיימות מזה כמה ימים תוצאות בדיקות שהראו בעיה, משהו בתיפקוד של הגניקולוג הזה אומר דרשני. האם יש טעם לתבוע את הגניקולוג? האם כדאי בכלל להיכנס לכל הסיפור הזה? האם יש חלון זמן שחייבים לנצל אותו, התיישנות כלשהי, או שאפשר להקדיש עוד זמן למחקר לפני שמגישים תביעה? איזה מין מסמכים יהיו דרושים לי לשם תביעה שכזאת? המניעים שלי הם שניים: מניע כספי, את הפיצויים נוכל להפנות לטיפול בבני; ובמידה לא מבוטלת, נקמה ברופא שהיה שאנן לגמרי, התייחס בביטול לתלונות שלי במהלך ההריון (בצקת קשה, כאבי ראש ועוד) ועד עצם היום הזה לא טרח ליצור איתי קשר, גם אחרי ששלחתי לו מכתב מפורט על תוצאות הלידה.

התיישנות

בנתך יוכל להגיש תביעה עד הגיעוה לגיל 25 (7 שנים לאחר הגיעו לבגרות). יחד עם זאת, היות וההליכים בתיקים כאלו נמשכים זמן רב, אציע כי תתחילי בהליכים משפטיים כבר עתה (בהנחה והמצב הרפואי של בנך יציב דיו על מנת לקבוע את שיעור נכותו). לגבי המסמכים שידרשו לך לשם תביעה כזו: עורך הדין שתשכרי יבצע הליך מקדמי של איסוף המסמכים הרפואיים ואיתור מומחה רפואי. במידה והאבחנה היחידה של בנך היא PDD יהיה קשה לבסס קשר סיבתי בין כל האירועים שתיארת לבין ה- PDD. כמה מהחברים בפורום אמרו שהם מכירים פסקי דין שבהם זכו במקרים כמו שלך: אשתדל לערוך עבורך חיפוש בימים הקרובים על מנת לאתר פסק דין כזה. אם מישהוא מהמשתתפים מכיר - מוזמן להעלות לכאן את פסק הדין. האם בנך סובל גם משיתוק מוחין בנוסף ל- PDD? למרות הקושי הצפוי בתביעה, אני סבורה שעלייך למצות את ההליכים לטובת בנך.

sophiep

New member
תודה על התשובה.

תודה לאל, בני לא סובל משיתוק מוחין, וגם ה-PDD שלו מתון יחסית. בהרבה מובנים היה לנו מזל גדול. האם הבנתי נכון, שלדעתך יש עילה לתביעה, וסיכוי כלשהו לזכות בה? ושאלה נוספת: גם אם אי-אפשר לקשור בין הבעיות בהריון ובלידה לבין ה-PDD, האין די בנסיבות הלידה בלבד כדי להוכיח רשלנות במעקב ההריון? אני מעריכה את תשובתך, תודה.

שאלה קשה...

שאלתך קשה מאד: קשה מאד להבטיח מראש הצלחה בתביעה גם בתיק שנראה בטוח- תמיד יש הפתעות (לשני הצדדים) בבית המשפט, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר במקרה מורכב כמו שלך. כך - לדוגמא- קראתי היום פסק דין חדש שהפתיע אותי מאד: באחד מבתי החולים בארץ ילד שהיה חולה במחלה וירלית אובחן כחולה סרטן (בטעות), קבל כמותרפיה, נותר נכה ומשותק.התביעה נדחתה על ידי בית המשפט בטענה שזו טעות ולא רשלנות. מה דעתכם? האם זה צודק? עצתי לך - אם את מעונינת להתחיל הליכי התביעה - פני לעורך וקבלי יעוץ: בקשי שיתאר לך את ההליך (כולל הוצאות וקשיים צפויים- גם את זה צריך לדעת!) ואחר כך תחליטי. אין כאן תשובה של כן או לא כי המקרה מורכב. בהצלחה.

למעלה