לשתול בונסאי.

turo

New member
לשתול בונסאי.

אני רוצה לשתול עץ "תפוז סיני" או "תפוז ננסי", הבנתי שזה אותו עץ. מתי הכי כדאי לי לשתול אותו ? עכשיו או לחכות למרץ/אפריל ? אני רוצה לגדל בונסאי שיראה כמו עץ אמיתי שלקחו אותו וכיווצו אותו, רק ליופי, שיהיו בו הרבה עלים ואני אוכל לעצב אותו כמו כדור, בחרתי את העץ הנכון או שיש לכם הצעות אחרות ?

elonliberman

New member
תפוז ננסי אינו בונסאי אך תוכל לעצבו ככדור

מה שמכונה תפוז ננסי זה מיני הדרים מהונדסים גנטית שפירותיהם ועליהם קטנים ומורכבים על גבי גזע קצר של הדר בעל מערכת שורשים חזקה כגון חושחש, פרט לכך הם עוברים גיזום בצורת כדור ונמכרים ברגע שהם מתחילים להוציא פירות. הבעיות עם ההדרים הננסיים במקרה הזה הם: 1 הגזע מורכב כך שניתן לראות צלקת ברורה ולא טיבעית (לרוב בצורת V !) 2 הגיזום שעצים אלו עוברים לא מקנה להם מראה של עץ בטבע רק בקטן אלה מראה של כדור או סוכריה על מקל. 3 בנוסף ההדרים לא מגיבים טוב לגיזומים תכופופי וצפופים והרבה פעמים מגיב בייבוש הענפים שגוזמו כתבת שאתה מעונין לשתול את העץ אני מניח שהכוונה לשתול בגינה ועם כך אתה יכול כבר עכשיו בתנאי שיש לך מקום מוגן מרוחות !, עם לא חכה לאביב... כתבת שאתה רוצה לגדל בונסאי שיראה כמו בונסאי אמיתי אך כודם יש להבין מהו בונסאי כי זה ממש לא עצים בצורת כדור:) מהו בונסאי בקצרה : אומנות הבונסאי היא אומנות יפנית עתיקה אשר החלה בסין ומטרתה עיצוב עצים ושיחים ממגוון זנים ע"י טכניקות שונות ומגוונות וזאת במטרה ליצור העתק מדויק ככל האפשר של עץ בוגר ואף עתיק בטבע רק במימדים מיניאטוריים ובתוך עציץ מרשים, סלע או מגש קטן המשלים את האווירה והמראה הכללי, לעיתים אומן הבונסאי יוצר העתק של תמונות נוף שלמות, חורשות עצים, הרים עם מספר עצים מיניאטוריים ועוד... מקווה שעזרתי

turo

New member
עזרת מאוד

אכן, גילית לי משהו חדש על עץ התפוז הננסי, אך כנראה באמת לא הסברתי את עצמי נכון, אני גר בבניין, בקומה הרביעית ואני מגדל את העצים שלי על משטח שבניתי מחוץ לחלון כדי ששמש תעיר עליהם לפחות 4 שעות ביום. כמו שאמרתי, אני רוצה לגדל עץ שיראה כאילו עץ שניתן למצוא בטבע, אך אני מעדיף עץ צפוף עפ הרבה עלים וענפים (בניגוד לעץ זית, שלפי דעתי איננו צפוף מספיק). התוכל לעזור לי ? להמליץ על עץ מסויים ? אם יש לך תמונות, זה יעזור מאוד.

elonliberman

New member
יש זנים רבים...

ישנם זנים רבים אשר מתאימים לעיצוב בונסאי.ראה מידע במאמרי הפורום. אבל אני היתי ממליץ לך לעץ ראשון להתחיל עם עץ מעוצב או חצי מעוצב ובנוסף מספר פריטים ראשוניים יותר בקיצור פרה-בונסאי או בונסאי + חומר גלם כך שתוכל להתנסות בכמה שיותר זנים וטכניקות... ועם אתה באמת רוצה לגדל עץ שיראה כמו עץ בטבע רק בקטן כדבריך יש צורך בהבנה ותרגול של כל הטכניקות הללו. בהצלחה

למעלה