לשפרה

sara552

New member
לשפרה

שפרה שלום ענית לי ב16.02 שאלה מאוד מעניינת אך קצת כואסת. ( אבל מאוד אהבתי את תשובתך )את צודקת בזה שאין לנו שום זכות בתור בני אדם להחריז על עבודתו של הבורא כשייך לנו. אבל אינני חושבת שהרבה אנשים חושבים על זה בצורה כל כך טראנסצדנטלית , כשנותנים שמות כמו לי.. אור ( או שם שמתחיל עם לי..)מה שבהחלת יכול להיות שהם לא מבינים את ההשלכות של נתינת שם שכזה. בימינו, למחצית בערך של האוכלוסיה יש שם שקשור איכשהו ללי... אני אישית אוהבת את האות - ל - ( אולי בגלל לשבור את ה- ריישים שיש לי בשם הפרטי, וגם בשם משפ'), והשם לי בשבילי בא מהאנגלית - LEE. ולאו דוקה בשביל לקחת משהו לעצמי שהוא לא שייך לי ( במובן מסויים כמובן.הרי יודעים ששום דבר לא יעזור מול רצונו של הבורא ) שמות אחרים שחשבנו עליהם: דקל, שחף, ועדיפות לעידו אשמח לתשובתך תודה רבה

לגברת הנכבדה

אכן, שם הכולל בתוכו את הצרוף ``לי`` אינו מומלץ, פסיכולוגית ואותיותית. אין זה משנה מאיזה שפה זה מגיע כי הקונוטציה היא בעברית, ושפת הקדש והאותיות לעולם אינן טועות.(אם כבר- המפרש טעה) לגבי שאר השמות אתן תשובה בהקדם.

שלום

ונשוב לשמות ילדיהם: "עדו" הוא טוב מאד. עם זאת חובה להזהיר הורים אלה כי צפויה להם "מלחמה" מתמדת עם גננות, מורות ופקידים המתעקשים להמשיך בקללת הכתיב ה"מלא" ולכתב "עידו". כתיב זה מביא מדה מסוימת של הרס עצמי (עי-דו, כאשר "עי" הוא צורת היחיד של עיי חרבות, כלומר חורבה). אם נכונים ההורים להתמודד על כתיב נכון של שמו של הילד - השם הוא טוב מאד.

IBP1

New member
השילוב הזה ל+י הוא שילוב מאוד מבלבל ....

בעיקר כאשר האות ל' מופיעה ראשונה.האות ל' דורשת חיזוקים סביבתיים תמיד ואם האות י' באה שניה אחריה לרוב זה מפנה אמון ותלות בדעות האחרים מבלי יכולת להסתמך על דעתו וליבו של בעל השם.

"האות ל' דורשת חיזוקים"

הכותב הנכבד מפנטז. שום אות אינה "דורשת". מי שמבין באותיות לעולם לא יתבטא כך. "אם האות י' באה שניה אחרי האות ל'" - גם כאן, סליחה, זו פנטזיה חסרת שחר. מותר לי לתהות מאין נוטל הכותב "מידע" כזה? וסליחה על ההתפרצות.

IBP1

New member
המממממממ........

הנה תגובה .... נתחיל מהסוף להתחלה .... מני הני מילי ? מהזוהר והנה הסבר בפשטותו .... הקבלה מחלקת את שם האדם לשלושה קטגוריות : 1. האות המייצגת את המוח ומכאן חוכמה /חשיבה וכדומה . 2. האות המייצגת את הלב -את הרגש . 3. האות המייצגת את הכליות - הזוהר אומר לגבי זה את היצר ......ואני מחזיק בתזה שהכליות הן כלי סינון רעלים ,משמע תוציא את מה שהאדם סינן ממנו ותדע איזה אדם נותר בידך . על זאת נאמר כבר (ומכאן אני מסתמך בנקודה הנ"ל ) ' בוחן כליות ולב '. אם אנו רוצים ליצור אדם המייצג שלמות דהיינו צדיק (המיוצג באות צ' [ בסיכום שווה 90 ] צריך לזכור כי מ + ל + כ = צ' = 90 ) האדם צריך שליטה בחשיבתו באמצעות החוכמה שלה זכה מין החוכמה (התורה) על ליבו (מרכז הרגש ) בכדי לשלוט על יצרו על מנת שלא יהא כ - כל"ם (שאצלו היצר שולט ועושה בו כרצונו ) ..... האות ל ' מייצגת למידה , ותרנות ,חשיבה לפשרה. רבים מאלה הנושאים אות זאת כאות ראשונה יודעים להסתדר עם אנשים ,מכיוון שהם יודעים מתי ניתן להתעקש ומתי לא. האות י' היא אות מטיבה מצד אחד אך יתרונותיה יכולים לבוא בעוכרה . אחד מיתרונותיה הוא היגיון וחשיבה עצמית ביטחון עצמי ונאמנות . כאשר האות ל' שולטת על החשיבה והאות י' שולטת על הלב ....הביטחון העצמי של האדם נתון במה שהוא מקבל מהחברה . אדם שהביטחון העצמי שלו בא מחשיבתו תמיד יחוש ביטחון ,כי אינו ער לתחושותיו הבאים מרגשותיו ופחדיו. כעת זה לא תופס על כל אחד . כי לא כל אדם בעל האותיות הללו יחווה זאת כמובן והעניין הוא תלוי גם בעבודה העצמית של האדם כפי שציינתי בנושא של הכליות .... אני אולי לא הייתי מובן בדבריי למעלה וכוונתי הייתה שזו תופעה ידועה שאנשים בעלי ל'+י' בשם חווים אותה. האות ל' דורשת חיזוקים בשמה ,שכן היא טיפוס הנזקק לחיזוקים חיוביים מהסביבה על מנת לדעת שמה שהיא עושה נחשב לבסדר גמור ..... כאשר האות ל' מתעסקת בחשיבה ולמידה . אצלה העניין הוא למידה מהסביבה . לכן היא תמיד תבקש לשאול אחרים לגביה על מנת ללמוד מה מצבה בכל עת. ולבסוף ציינת " וסליחה על ההתפרצות" .... אין פה על מה לסלוח ....בתהילים (קי"ט , צ"ט) נאמר "מכל מלמדיי השכלתי ". אני תמיד שמח ללמוד דבר חדש ואני טרם יכול להצהיר על עצמי גאון ואו משהו שכזה ,כך שאם אני טועה . אשמח ללמוד .

למעלה