לשפוך את הלב

אמא של ל

New member
לשפוך את הלב

רוצה קצת לשפוך מהלב ולא יודעת אפילו מאיפה להתחיל. נשואה כבר למעלה מחמש עשרה שנה, אם לשניים, יש שפה, יש עבודה, יש דירה ולכאורה על פניו הכל טוב! אבל... פתאום תופסת את עצמי וחושבת - לא הכל טוב והבעיה היא שאני פתאום מבינה שאני לא אוהבת יותר את בעלי, ואני בכלל שואלת את עצמי האם אהבתי אותו פעם בעבר. אני חושבת שכן, הרי היו לנו ימים יפים מאד ביחד, אז מה קרה...? פתאום אין לי סבלנות אליו, לא בא לי לשכב איתו, כל דבר שהוא עושה מעצבן אותי והרגעים הכי "כייפים" זה כשהוא לא בבית. אבל... אני מאד פוחדת, לפרק את המערכת? להרוס את הכל? והילדים הם שיקול מאד רציני בעניין הזה. אני חושבת שאולי יש מקום ליעוץ זוגי או לעזרה אבל הבעל שלי הוא מן כזה שלא יסכים לשום דבר די מיואשת, מנסה לברוח בכל מיני דברים ומאד עצובה אבל במיוחד מרגישה נטולת אנרגיות, לפעמים בא לי לעשות מעשה, לחפש משהו או מישהו שייחיה אותי קצת... אשמח לשמוע עצות, הערות והארות שבוע טוב לכולם

dovk

New member
אולי אני תקליט מקולקל, אבל -

תמיד תמיד, אם בן הזוג לא רוצה ללכת לטיפול, מומלץ ללכת לבד. לבנאדם בדרך כלל אין את היכולת לראות באופן אובייקטיבי את המצב בו הוא נמצא, ואת הסיבות אצלו לכך. את לא מדברת על בן זוג "לא בסדר" - רק על התמוססות הקשר. זה דבר שיחסית קל לתקן, אלא אם יש בעיות גדולות מתחת לפני השטח. תשקיעי בעצמך, בזוגיות שלך ותרוויחי מזה הרבה. יכול להיות שמתוך הטיפול יתברר שבאמת לקשר הזה אין תקווה. עדיין, במקרה הכי גרוע תוכלו להתגרש ברוח טובה, בהסכם, עם פגיעה מינימלית בילדים ובכיס. לא להרים ידיים! בהצלחה

adam33

New member
טיפול בהלם

הבעיה היא לא הייעוץ כי יש אנשים שגם אם ילכו לייעוץ עדיין ירגישו שהם עושים את זה בשביל הבת זוג והם עדיין יודעים הכל ולכן העיקר זה להביא אותו לידי הפנמה את זה עושים רק על ידי טיפול בהלם לשנות צריך רצון כי אנשים לא קמים בבוקר אחד ומשנים את הגישה שלהם לבת זוגתם וההפך אבל רק אם הוא ירגיש מאויים שהקרקע מתחתיו אינה יציבה רק אז הוא יחליט לשנות את דרכיו כלפייך ולהחיות את הנישואים יש דרכים לעשות זאת השאלה היא אם בכלל יש עוד רוח במפרשים שלך...

s h o o s h a

New member
אני בשוק, אני בהלם, אני המומה

"...רק אם הוא ירגיש מאויים..." תגיד לי-זה המתכון לזוגיות בריאה? חיים בצל האיומים? 'צטערת אבל מאיפה הבאת/מצאת/המצאת את ה'תורה' האיומה הזו? ואם על פיה אתה מנהל את חייך-צר לי על זוגתך וילדיך.

seeyou

New member
משבר גיל 40?

פתאום אין לי סבלנות אליו, לא בא לי לשכב איתו, כל דבר שהוא עושה מעצבן אותי והרגעים הכי "כייפים" זה כשהוא לא בבית.... בהתחלה חשבתי שאת אישתי!!!!!!! "אולי יש מקום ליעוץ זוגי או לעזרה אבל הבעל שלי הוא מן כזה שלא יסכים לשום דבר "???????? למה שהוא יסכים? זאת בעיה שלך בלבד!!!-את צריכה "טיפול" חסר לך ריגוש-תשוקה? זה ברור-אחרי 15 שנה זה קצת קשה אבל זה מאוד תלוי בך! למה אישה "רצה" למאהב? יש להם זמן קצוב אשר לא מבוזבז לרי- כול השבועה היא מכינה את עצמה וגופה לאותה פגישה... לא מבזבזת את הזמן בנושאים של יום יום! זוכרת בכלל פעם האחרונה שעשיתם את ובעלך אמבטיה רומנטית ביחד? או בכלל אווירה נעימה בבית?

s h o o s h a

New member
משפט שתפס את עיני

"...אני חושבת שאולי יש מקום ליעוץ זוגי או לעזרה אבל הבעל שלי הוא מן כזה שלא יסכים לשום דבר..." בתוך תוכך את מאמינה שיש סיכוי לזוגיות זו וניתן לשקמה ולהעמידה חזרה על הרגליים.. אלא ש-את חושבת שבן זוגך לא ישתף פעולה. עם כל הכבוד, ויש לי כבוד, אינך קוראת מחשבות (ואולי אני טועה?) לא יותר פשוט לשבת ולדבר איתו על כל הנושאים שהעלית כאן ומציקים לך ולבדוק יחד איתו אפשרויות לשיפור ותיקון? לרוץ "...לחפש משהו או מישהו שייחיה אותי קצת.." נראה לך שזה הפיתרון האמיתי והנכון לעשותו? כתבתי כבר יותר מפעם אחת ואחזור על זה- זוגיות הנה שניים. שניים שחיים תוך שיתוף ולא מתוך אילוץ. שניים שחיים יחד מתוך רצון ולא כתוצאה של תמרון כזה או אחר. איפה את רואה את עצמך? איך את רואה את חיי הזוגיות שלך, אם בכלל?

charlila

New member
הסבירי לו את המצב ובקשי פסק זמן.

להחזיר לעצמך אנרגיות. להתרפא. לתת לו להבין - בלי לאיים עליו - שהאיום שם, ושיש לעשות משהו בעניין. פסק זמן=חופשה או מעבר זמני של אחד מכם לחברים, קרובים, הורים, לאנשהו אחר. נדמה לי שכדאי לחכות קצת לפני שאת שוברת את הכלים. תיפגשו אחרי תקופה (יומיים, שבוע? שבועיים?) בנפרד - אם יש אהבה, זה יבעיר את הניצוץ. אם אין, זה יבהיר את קור האפר. שניכם תדעו יותר טוב מה לעשות. ואם אתם מזמינים איזשהו מטפל להיכנס לעבי הקורה, עשו זאת רק לאחר שתבהירו ותסכימו לאן פניכם מועדות, מהן הבעיות שאתם מבקשים עזרה כדי לפתור, ולאחר שהתחלתם לבד והתקדמתם עד שנתקעתם. זה יבטיח שלא תיקלעו למניפולציות אינסופיות. כל זה בתנאי שהנ"ל משתף פעולה. אם הוא לא, עמדי על שלך. זאת עצתי.

למעלה