לשנות את השם...

לשנות את השם...

זה מכבר אני להוטה להוסיף לשמי שם נוסף.. הורי הסתייגו אך התפשרו והיתנו זאת בכך שאועץ עם רב.. לי, זה לא אומר הרבה.. אני גם לא כל כך מאמינה.. איך אני מוצאת רב כזה? לכשאמצא מה ההליך שבתומו אוכל להוסיף שם? ע"פ מה נקבע אם אוכל או לא אוכל לשנות את שמי? או להוסיף במקרה הזה? ובמידה והרב המדובר ימליץ לא לעשות כן, יש אפשרות להיועץ עם רבנים אחרים בנושא שאולי ימליצו לי אחרת? שאלה קצת בוערת.. כל תשובה תתקבל בברכה, המלצות, סקילות, הסברים.. גראצי :)

בעיקרון...

חלוקות בזה הדעות, יש הסבורים שאין לשנות מהשם המקורי אלא במצב של חולי קריטי, ויש הסוברים שאין בעיה לשנות שם גם אם אדם לא נח לו עם שמו. הרבנית קנייבסקי מחליפה שם בקלות. אין פה שום תהליך.. ברגע שאת מחליטה על שמך החדש, מודיעה לכל חברותייך ומכרייך, מבצעת שינוי בתעודת הזהות - לאחר 30 יום זהו שמך לכל דבר ועניין.

promter

New member
לשנות שם סתם זה אפילו מסוכן

זה נושא יותר סבוך ממה שזה נראה כמו באופנה העכשווית להוסיף או להחליף שם רק כי הנומרולוג אומר כך או רב כלשהו אומר אחרת או כי פתאום מתחשק לעשות שינוי כי בטוחים שהכל יסתדר אם... כמדומני שרק אם יש שם לא יהודי אז מחליפים, בכל מקרה אם יש ממש צורך אז מוסיפים, ויש סדר מיוחד שאומרים אותו כנראה במניין, וזה רב אמיתי יכול לעשות את זה. בנוסף למה שכתב נאמן למקורות אני שמעתי כמה פעמים על הרב קנייבסקי שאמר בקצרה "רק לחולה מוסיפים שם!" בכל מקרה עם מי שאת יכולה להתייעץ בנושא זה הרב דניאל זר בבני ברק או הרב עזרא שיינברג בצפת.

למעלה