לשמן קלאץ'?

Hell ad

New member
לשמן קלאץ'?

שאני לוחץ על הקלאץ' אז לפעמים הוא נתקע שאני מנסה לשחרר אותו והוא לא עובד חלק כמו שהוא אמור להיות... ואז או שהקלאץ' נזרק או שפשוט אני לוחץ שוב ומנסה לשחרר לאט שלא יתקע. אני משער שצריך לשמן משהו לא? את מה לשמן ובמה?

Le Duke

New member
את מה? את הכבל

עם מה? יש המשתמשים ב-WD40 ,המהדרין משתמשים בספריי יעודי לכבל (טוב גם לכבלים של הגז). יש מחבר מיוחד המתלבש על הכבל ועוזר להחדיר את השמן ביעילות (כ40 שקלים). על כל מקרה מומלץ ליצור מעין קונוס עם סמרטוט מסביב לראש הכבל כדי לא לרסס את כל הסביבה. לא לשכוח מתיחה של הכבל לאחר ההרכבה.

TTמאניה

New member
אחרי השימון עם הWD40

תנקה את הכבל לחלוטין עם לחץ אויר - או פשוט תנשוף פנימה. הסיבה היא שהWD40 אוסף גיפה בהמשך... כבל נקי יתן תנועה חלקה ונקיה לאורך זמן כולל שטח - מניסיון של קלאץ קשה של שנים עד לשינוי שיטת הניקוי (תודה לדן טל)

45degrees

New member
בפעם האלף ואחת: WD40 זה לא שמן

זה מסיר חלודה בלבד. לשמן - מבצעים עם שמן ולא עם מסיר חלודה.

Le Duke

New member
אאממ... אאממ... אפשר לענין אותך

במוצר שלפי הצהרת היצרן גם מנקה וגם משמן? חן חן

yarivos

New member
WD40 רק דוחה את הקץ של הכבל.

לא יותר. אם כבר טורחים ודואגים לכבל למה לא עם שמן ? ל ע ז ע ז ל ??!!

eyaleshet

New member
מה שאתה צריך לעשות הוא ככה....

דבר ראשון לבדוק חופש תנועה של הכבל קלאץ' לראות שהוא לא זה שנתפס אבל רוב הסיכויים שהבעיה היא מהבית קלאץ'\קלאץ' עצמו אז מה שאתה צריך לעשות הוא ככה... לפרק מכסה קלאץ' (תיזהר על האטם ותשמור את הברגים) תפרק 4 או 5 ברגים תלוי באופנוע (מאחוריהם יש קפיצים) והקלאץ' בחוץ תשייף בעדינות ותחליק כל מה שניתן בעיקר את המעברים והשמן השרוף שהצטבר לך שם עקב התחממות המנוע (לא המים לא אמורים לבעבע כל הזמן) תחליף לשמן חדש ואיכותי והקלאץ' כמו חדש.... *פסחתי על הרבה שלבים שמובנים מאליו ואם לא הבנת חלק או את כל התהליך אז לפחות תדע מה במוסך אמורים לעשות...

ירדן17

New member
לא הגזמת???

סך הכל נתפס לו הכבל כנראה מתוצאה של ליכלוך. טוב שלא אמרת לו להוציא את המנוע .... מספיק להוציא את הכבל מהידית ולשמן אותו אם זה לא עוזר , ישנו חילזון במכסה של המגנטו, תפרק ממנו את הכבל ותוציא את החילזון החוצה אחרכך תוציא את החילזון , תנקה ותשמן הייטב ופשוט לא תאמין עד כמה הקלאץ יכול להיות רך

enigo

New member
תשמן גם את קצה הכבל...

ה"בונגילה" שנכנסת לתוך הידית. הרבה פעמים החיכוך הוא שם. הפונגילה לא מסתובבת בתוך הידית ונוצר קיפול בכבל. אחרי חצי שניה זה משתחרר ואז הקלאץ' מרגיש כאילו שחררת בבת אחת את הידית. זה גם יאריך לך בהרבה את אורך חיי הכבל.

Hell ad

New member
במוסך ירצו כסף?

אם כן, מישהו בת"א\חולון\ראשון מוכן לעזור לי? אני מעדיף שמישהו יסתכל על מה שאני עושה ויגיד לי אם זה בסדר או לא... וככה אני אדע לפעם הבאה איך לעשות. אני פשוט ממש טוב בלהרוס דברים
(לא רוצה שיקחו אחריות, רק שיסתכלו ויגידו לי)

דודיFZR

New member
אולי אחד הקפיצים נשבר

לפי מה שכתבת(לפעמים הוא נתקעת , הקלץ נזרק ,שחרור איטי) יתכן שאחד הקפיצים נשבר בקלץ יש כ-5 קפיצים ברווחים שווים(מסודרים בעיגול) כאשר נשבר קפיץ יש יותר לחץ בצד אחד ולכן הוא נתקע

dptnl

New member
../images/Emo18.gif כבעל נסיון עם קלאץ של טיאס

ובלי שום קשר לעובדה שזה טיאס, אלו תסמינים מובהקים לכבל קלאץ שהולך להיקרע. אני מציע לך לקנות אחד חדש, ולהכניס אותו בעזרת גריז אל ה"גרב" זה ממש לא מסובך, וכבל (תחליפי קרוב לוודאי) עלה לי כ10 שקלים בזמנו. שווה את ההשקעה, חוויתי על בשרי כבל קלאץ שנקרע שלא הייתי ממש קרוב לבית
שהגעתי לעיר, בכל רמזור הייתי עוצר,סוגר סוויץ,עוצר לגמרי ואיכשהו מוריד לראשון. פותח סוויץ חזרה, ובירוק מתחיל לרוץ איתו

Hell ad

New member
חחח כמו מומו והרייסים נגד הדיוק

חחח אני אלך למוסך וזהו שייתן דעתו הכבל אמור להיות חדש...

Moo Moo

New member
לא עשיתי רייסים!

מה לעשות ש"פתיחה" ללא שימוש בקלאץ' היא מאוד מהירה (יחסית לרכבת משנות ה40 כן?) והדיוק חשב שעושים תחרות....

למעלה