צ'מע, לא רוצה לסכסך, באמת
אבל לדעתי אפשר לומר את זה בצורה הכי מנומסת אבל גם בצורה הכי הכי הכי ברורה שאתה ומיילס האבות של הילד הזה ואתם הקובעים בכל הנוגע לחינוכו. אתם, ולא מישהו אחר. מישהו אחר אולי יכול לנסות ליעץ, להציע, וכו' - אבל את ההחלטות אתם מקבלים. ואגב, פעם אחת - זה עצה. פעמיים - זה ניג'וס. שלוש פעמים לחזור על אותו הדבר - זו כבר ממש הטרדה... אז בוא נדגים על הקטע עם חולצת הפיג'מה הסיפור: "אישרתי...... ועוד לפני שיצאנו מהבית סבתא שלו אמרה :"מה זה? למה הוא לא מחליף בגדים" ***אתה*** משיב: "כי ככה הוא רוצה והרשתי לו". ואם היא תאמר משהו כמו: "אבל אני לא מרשה לו" אז אפשר לבקש ממנה בעדינות לבוא איתך לחדר השני, כדי שלא לומר את זה ליד הילד (או אם אתה מעדיף, דווקא כן לומר ליד הילד. הרי היא לא מתייחסת אליך בנימוס כזה...) ולומר לה אחת ולתמיד: "סליחה, אבל את הסבתא ואני האבא. והאבא קובע. לא הסבתא". אבל עדיף לא לחכות שזה יקרה שוב. והרי ברור לך שזה יקרה שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב. כדאי לדעתי שאתה ומיילס תחליטו על דרך טיפול בבעיית ההתערבות הבלתי נסבלת של הוריו. אולי עדיף שהוא ידבר איתם, סוף סוף הם הוריו ואתה החתן. או אולי אפשר ששניכם תדברו איתם ותגידו להם משהו כגון: "אנחנו ההורים של אושר ואנחנו קובעים. לא אתם. אנחנו מבקשים (או דורשים, תלוי אם רוצה להישמע מאוד תקיף) שתכבדו אותנו כהורי הילד". ואז תסבירו להם מה זה נקרא לכבד אתכם כהורי הילד: א. לעולם לעולם לא להעיר לכם הערות בנוכחות הילד. לעולם לעולם לא לבקר אתכם ואת התפקוד ההורי שלכם בנוכחות הילד ב. להבין שאם אתם מרשים משהו - אז מותר. ואם אתם אוסרים משהו - זה אסור. אתם המחליטים על מותר ועל אסור, לא הם! ולעולם לעולם אסור להם לערער על השיפוט שלכם ועל שיקול הדעת שלכם אפשר לומר משהו רך כגון: אנחנו יודעים שאתם מאוד מאוד אוהבים את אושר ורוצים אך ורק את טובתו. אז תתפלאו, גם אנחנו רוצים בדיוק אותו הדבר. אבל כשיש מחלוקת בשאלה מהי טובתו ואיך להשיג אותה, *אנחנו* קובעים. לא אתם. אתם הסבתא והסבא. כבר גידלתם ילדים. זהו, עכשיו תנוחו ותהנו מהנכד שלכם. תאהבו אותו, תשחקו איתו. תגידו תודה שאתם לא צריכים לחנך אותו. זה התפקיד שלנו! רגע, אתה בכלל מעוניין בבית הספר לאסרטיביות ולחינוך סבתות וסבים שאני מעבירה כאן?
נ.ב. כדי שלא תחשוב חלילה שאני הגעתי בתחום הזה למנוחה ולנחלה, אז לעתים קרובות מאוד אני אומרת לאימא שלי (שהיא אישה נפלאה ואהובה ויקרה וכו' וכו' אבל גם שתלטנית לא קטנה ודעתנית לא קטנה ודאגנית וכו' וכו' ותמיד חייבת לומר את ה-2 סנטס שלה בכל תחום): "אל תגידי לי מה לעשות ואל תגידי לי מה לא לעשות ואל תגידי לי מה לעשות ליד הבת שלי ואל תגידי לי מה לא לעשות ליד הבת שלי ואל תגידי לבת שלי מה לעשות ומה לא לעשות! את הסבתא! אני האימא! את לא צריכה לחנך את הבת שלי! אגב, פעם שקלתי חצי בצחוק חצי ברצינות להקליט את המונולוג הזה ופשוט כל פעם שצריך - פשוט ללחוץ על הכפתור. למה לבזבז שוב אוויר?
אבל בכל זאת, אחרי חזרות רבות, זה כמו סוגסטיה - בכל זאת מתחיל לפעול...