לשמור על השפה

• פותח הנושא anbra
  • פורסם בתאריך

anbra

New member
לשמור על השפה

שלום לחברי הפורום!

יש מישהו שמעוניין לתרגל יפנית מדוברת? להפגש ולדבר, העיקר לא לשכוח את השפה.
גרתי ביפן כמה שנים, ומאז שחזרתי לארץ אני בעיקר מקפידה לראות סרטים וכד' בשביל לשמול על הזיכרון, אבל כמובן שזה לא מספיק.

אזי אשמח לשמוע מכם

herouth

New member
ברוכה הבאה.

את מוזמנת להגיע למפגשי הדיבור החודשיים שלנו. כמובן שפעם בחודש מפגש קליל זה לא מספיק, אבל זה מקום טוב לפגוש אנשים, לדבר על יפן ויפנית, וגם קצת לדבר ולתרגל.

anbra

New member
תודה! אשמח להגיע

אתם מפרסמים לפני, או שזה יום קבוע בחודש?

herouth

New member
מפרסמים לפני. זה יוצא בדרך כלל בימי חמישי

בשש, למעט בעונת הכדורסל - אבל לא בתאריך קבוע אלא לפי איך שמסתדר לי. אני מפרסמת כאן כשבוע לפני, וכן בגוגל פלוס, ויש עוד בחור שפותח אירוע בפייסבוק.

Simbbam

New member
אגב מפגשי דיבור

למה הכל נופל עליך?
אני אשמח לארגן מפגש דיבור אצלי בבית מתישהו, יהיה נחמד לארח אתכם

herouth

New member
אני אכן נהנית מזה

אבל בהחלט אשמח להעביר את השרביט מדי פעם, בפרט במהלך עונת הכדורסל, אז אני לא יכולה בימי חמישי.

הקטע הוא שצריך מקום מספיק גדול (מגיעים לפעמים 12-14 אנשים), נגיש לתחבורה ציבורית (הרבה סטודנטים תפרנים ושאר מאותגרי רכב), ואישית אני גם מעדיפה לא להפיל את נטל הכיבוד על המשתתפים ו/או להזמין מקומות במסעדה (מאותה סיבה).

Nescio

New member
אני יכול להביא למפגש הבא

אני מסתובב עם לוח די הרבה. יש לי גם לוח שוגי שאני יכול להביא.

ולמפגש הבא אני בטוח אגיע, אני מקווה...

Nescio

New member
אהה רגע, שרשור לא נכון

זה היה אמור להיות בשרשור על הגו.

herouth

New member
יש לי בבית לוח גו ואבנים.

עשינו פעם מפגש שהנושא שלו היה גו. שמנו בטלויזיה פרקים של היקארו, פרשנו את הלוח שלי ומישהו הביא עוד לוח, והיה מי שהסביר למתחילים (על לוח מצומצם), ושני מתקדמים (יחסית) גם שיחקו על לוח שלם. היה נחמד, אבל אני חושבת שלא מתאים ליותר מפעם אחת.

הקטע עם משחק גו אמיתי זה שהוא יותר ארוך מהמפגשים (הארוכים) שלנו.

מה שבאמת הייתי רוצה מבחינתי האישית זה לקחת חוג גו או מורה לגו או משהו, כמו שעשיתי בעבר עם הקליגרפיה. אבל כרגע זה לא בא בחשבון כי אין לי פנאי.

Nescio

New member
אני כנראה עובר לירושלים מהמרכז באוקטובר

אז גם אני

fighterisr

New member
באמת? אני מגיע למפגשים בדרך כלל

לא יפריע לך שאני אבוא?

GnomeBubble

New member
וואי, אולי אני אוכל לארגן מפגש

ויבואו לפחות 3 אנשים.

האמת, עוד חודש תהיה לי גם דירה גדולה הרבה יותר, ועוד עם גג, אבל במיקום קצת פחות מוצלח מהנוכחית.

למעלה