לשמור על המשקל

MAYAB24

New member
לשמור על המשקל

שלום לכולם, יש לי שאלה- הצלחתי להוריד ארבעה קילו בעזרת הפחתה של פחמימות (פחות אורז ופסטות) והרבה הרבה כושר. השאלה שלי היא כזאת-איך אני שומרת על המשקל אבל לא מרזה יותר (כי אז אני אהיה רזה כמו שלד)? האם עליי להפחית מהכושר או להוסיף פחמימות כדי לא להרזות יותר, או שאז זה יגרום לכך שאשמין את כל ארבעת הקילוגרמים בחזרה.. עזרה תתקבל בברכה:)

זה עניין של מאזן קלורי

שאת צריכה לבדוק עם דיאטנית או תזונאית.

בכללי, שהפחתת בפחממות אז הפחתת בקלוריות. בגלל זה נוצרה ירידת משקל.
שאוכלים הרבה הרבה בשר זה לא כמו שאוכלים הרבה פחממות.
כי בשר זה חלבון וחלבון יותר משביע. אז שאוכלים בשר אוכלים פחות ממנו בהשוואה לאכילת פחממות.

MAYAB24

New member
למה בשר?

כתבתי כושר, לא בשר. אני עושה הרבה כושר, כל יום. אני אוכלת רק מנה אחת של עוף ביום

וואלה

אבל אולי זה יצא טוב. הרבה אנשים לא מקפידים בקטע של התזונה על מספיק חלבון. חלבון נמצא כתזונה המשביע ביותר בגלל שאוכלים ממנה יחסית פחות.
בגלל זה יש כל מיני אנשים שעושים דיאטות כאלה ומפחיתים במשקל.

בקשר להרזיה, הרוב הגדול שלה נגרם מתזונה מתאימה ולא מפעילות גופנית. אז צריך לשים לב יותר לקטע התזונתי.
.

MAYAB24

New member
אבל השאלה היא

אחרי שכבר רזיתי, איך אני שומרת על המשקל ולא יורדת יותר כדי שלא אגיע לתת משקל (אני ממש רזה)? האם להפחית בכושר או לחזור לאכול פחמימות?

אפשר ללכת לפי הרגשה

להעלות בקצת את המזון ולראות איך זה מסתדר.
אבל אם תעלי בדיוק כמו פעם אז תעלי למשקל שהיית פעם.

או ללכת לפי מספרים. לגשת לאיש מקצוע בנושא שיבדוק כמה קלוריות את צריכה לאכול ביום.

אפשר גם לבד לעשות את החישובים האלה (אני על עצמי אף פעם לא עשיתי את זה ואני לא זוכר בעל פה את הנוסחאות)
יש כל מיני שיטות חישוב שבודקות כמה קלוריות שורפים ביום ולפי זה אפשר לדעת כמה לאכול.
(אולי הדיאטניות והתזונאיות יוכלו לפרט על זה יותר)

לדוגמה , אם מישהו שורף 3000 קלוריות ביום ואוכל כל יום 3000 קלוריות, אז הוא במאזן קלורי נטרלי. זאת אומרת שהמשקל שלו ישאר קבוע.
אם הוא ירד במספר אז הוא יכנס למאזן קלורי שלילי ויתחיל לרדת במשקל.
במאזן חיובי הוא יעלה במשקל.

פצית219

New member
עדיף להוסיף פחמימות מאשר להפחית כושר. שניהם

יעבדו, אבל אם תוסיפי פחמימות ותשאירי את הספורט תהיי יותר בריאה וחטובה.

תשובה

שלום רב
התשובה תלויה במה שמתאים לך יותר - אם מינון האימונים מאוד גדול עבורך - אז אולי להפחית קצת פעילות ולראות מה קורה.
אם חסר לך דווקא אוכל ונפח האימונים מתאים לך לטווח יותר ארוך - אז להוסיף באוכל.
בשני המקרים השינוי צריך להיות לא גדול מדי ואז תוכלי לעקוב ולראות באיזו כמות אוכל ופעילות את שומרת ולא מרזה עוד.

למעלה