לשם שינוי-מרצ!
וכתגובה גם ל"העמק" שהחליט שאני מזלזל באינטליגנציה של הקוראים. דרך אגב,כל הציטוטים מובאים ממצע שינוי ללא שינוי כלשהוא
* "אנו רואים את עצמנו כנציגים של בעלי המקצועות החופשיים, עצמאים, בעלי העסקים, מנהלים ופקידים, אנשי היי-טק, אנשי צבא הקבע, חקלאים, פרופסורים ומורים, גימלאים וסטודנטים - השכבה היצירתית, היצרנית, התרבותית של החברה הישראלית." שחור על גבי לבן: אינטרס צר לדאוג למגזרים העשירים ביותר במשק. לחקלאים,לדוגמא יש את הלובי החזק ביותר בכנסת. דאגה לגמלאים? לא נראה לי. מתוך 4 הצעות חוק (ספרתי) שיש להן קשר לגמלאים עברו בקריאה שלישית-0. כל הכבוד לשינוי! חיילי מילואים? מרצ העבירה חוק אחד המתייחס לחיילי מילואים ובנוסף עוד חוקים המתייחסים באופן כללי לרווחת החייל הסדיר ואיש הקבע. שינוי לעומת זאת הגיעה למספר המרשים של 0. יכולתי להמשיך עוד,אבל נראה לי שאין טעם. השאלה החשובה ביותר העולה מסעיף זה היא איפה השכבות החלשות?? הן לא נחשבות "השכבה היצרנית והתרבותית?!" * "שינוי נלחמת נגד הכפייה הדתית, למען מדינה חילונית, שבה יש מקום לכל מיגוון הדעות והאמונות. יש לשים קץ לניצולה הסחטני של קופת המדינה לצרכי דת. המימסד החרדי מאיים על סדרי החיים המתוקנים של חברה חופשית ועל חירויות האדם במדינה דמוקרטית. הניסיון להפוך את ישראל למדינת הלכה מסכן את עתידנו. אנו חתרים להפרדת הדת מהמדינה, תוך שמירת אופיה הציוני של המדינה." תיקון: שינוי תמשיך לזעוק נגד כפייה דתית מתי שיהיה לה חשק.כל עוד הם משחקים ברוגז עם המפלגות הדתיות אין לה שום סיכוי להשפיע,במיוחד לא בנושא הזה. וגם שתפסיק להלך אימים על הציבור.המימסד החרדי לא מאיים על אף אחד. אירן לעולם לא תהיה כאן,מדינת הלכה היא חלום בהקיץ. * "שינוי תומכת בתהליך השלום. ערפאת איננו פרטנר לשלום, אך צריך לנהל מו"מ עם חוגים פלסטינים מתונים. הפסקת הטרור היא תנאי בל יעבור לכל התקדמות במו"מ המדיני. את המאחזים הבלתי חוקיים יש לפנות לאלתר . במסגרת הסדר השלום ישראל תצטרך לפנות גם את ההתנחלויות יש התנחלויות גדולות שיהוו נושא למו"מ. אנו מחייבים את הקמת גדר ההפרדה.שתשמש מגן חלקי מפני חדירות של מחבלים. בירושלים נצטרך למצוא, בסוף תהליך השלום, מודוס ויוונדי, שיאפשר לשני הצדדים לחיות בצוותא בשלום, תוך כיבוד המקומות הקדושים לשלוש הדתות. מדינה פלסטינית תקום רק אחרי שהפלסטינים יוותרו על זכות השיבה." אכן,תפיסה בטחונית לתפארת.נראה לי שהחבר´ה עשו COPY\PASTE מהמצע של מפלגת המרכז,או ישראל אחרת,או העבודה,או עם אחד. * "אנו חושבים שצריך להחיש את קצב ההפרטות ולהוציא את המדינה ממעורבותה הגדולה בתחום העיסקי. אנחנו בדעה שישראל צריכה להשתלב, במסגרת הגלובליזציה, בכלכלה המערבית. אנחנו תומכים ללא סייג ביוזמה החופשית, בפיתוח המדעי והטכנולוגי ובתעשיות המתוחכמות. תפקידם של האיגודים המקצועיים הוא לדאוג לרווחת העובדים , אבל ההסתדרות הפכה לארגון פוליטי המשרת אינטרס מפלגתי ופועל נגד טובת המשק. תפקידה של המדינה בחיי המשק הוא להשקיע בתשתיות." ההפרטות הן אסון,לפחות בצורה שזה נעשה עד היום.מדיניות קפיטליסטית ברוטלית כפי שבאה לידי ביטוי החל מתקופת נתניהו תרמה להעמקת הפער החברתי ולמיצובה של ישראל במקום השני בעולם בפער החברתי.לא תודה,אני לא רוצה להיות ארה"ב. לגבי גלובליזציה,הדבר האחרון שקורה כתוצאה ממנה זה רווחת העובד. * " שינוי רואה בחוק טל, המעניק לגיטימציה להשתמטות מהשירות הצבאי, טרגדיה לאומית. חוק טל הוא פרס להשתמטות. הוא מהווה פגיעה חמורה בעיקרון השיוויון והוא מסכן את ביטוחוננו. כל צעיר יהודי, בריא בגופו ובנפשו, חייב לשרת בצה"ל זמן שווה ובתנאים זהים. חובה זו חלה גם על בחורי הישיבה, אולם בחור ישיבה שצה"ל החליט, משיקוליו המקצועיים, שלא לגייסו, יהיה רשאי לצאת לעבודה, כדי שלא ישאר שבוי בישיבה. משרד הבטחון חייב לתגמל כיאות את המשרתים במילואים וביחוד את אלה המגויסים לתקופות ארוכות ליחידות קרביות." "שבוי בישיבה"? איך בדיוק? האברך נמצא שם מרצונו החופשי,אף אחד לא מכריח אותו לעשות זאת. ומה לגבי משתמטים ממגזרים אחרים? ושירות לאומי? ושירות לאומי לערבים? אלה דברים שקשורים קשר חזק לנושא הגיוס,אבל שינוי בחרה לא להתייחס אליהם.אחרת זה יקלקל את מסע הצלב נגד "הממסד החרדי המאיים על החברה". * " שינוי תומכת במאבקו של הציבור ההומו- לסבי נגד כל הפליה על בסיס נטיות מיניות ולמען השוואת זכויותיהם של זוגות חד מיניים, כולל את הזכות לאימוץ ילדים." "קורבנות מקצועיים המשתינים על כולנו" - טומי לפיד על ההומואים. כל מלה נוספת מיותרת. * "שינוי דורשת חלוקה חדשה של משאבי המדינה. את המליארדים המיועדים לצרכי דת, יש לייחד לצרכים חיוניים יותר: פחות לצרכי דת, יותר לצרכים סוציאליים; פחות לצורכי דת, יותר לבריאות; פחות לצורכי דת, יותר לחינוך ולמדע; פחות לצורכי דת, יותר לתרבות ולאמנות." "צרכי דת" כשמם כן הם-צרכח דת.רוב הציבור במדינה צריך את שירותי הדת במדינה,מה לעשות.וכמו כל צורך אחר-מדינת ישראל צריכה לממן צורך זה כמו כל צורך אחר. ושוב,כל עוד שינוי לא תשב בממשלה עם חרדים או דתיים אין לה כל סיכוי להשפיע.רק לצאת בהפגנתיות מאולם המליאה,או לחכות לדבריו של הרב עובדיה יוסף כדי להצביע ההיפך מש"ס. אוקצור,רק מרצ!
וכתגובה גם ל"העמק" שהחליט שאני מזלזל באינטליגנציה של הקוראים. דרך אגב,כל הציטוטים מובאים ממצע שינוי ללא שינוי כלשהוא