לשלמה איזקסון

stubin

New member
לשלמה איזקסון

אני ממש לא מבין מה אתה רוצה ממפלגת שינוי. עד לבחירות האחרונות הצבעתי תמיד למפלגת העבודה (שתי מערכות בחירות), אבל בשלטון ברק, מפלגתך אכזבה אותי. ולא אין לי טענות לברק על הדרך המדינית שלו, הוא ניסה ופשוט לא הצליח, גם אני האמנתי פעם ששלום עם ערפאת אפשרי וכנראה טעינו. הבעיה שלי מתחילה עם ברק עוד ביום הבחירות להזכירך היה לברק אפשרות להקים ממשלה ללא ש"ס. מפלגת העבודה 26 מר"צ 10 ישראל בעליה 6 שינוי 6 מרכז 6 עם אחד 2 ערבים 10 סה"כ 66 לתרץ את זה בהישענות על ערבים זו שטות גמורה כי גם רבין בזמנו נשען על קולות הערבים (כמובן אחרי שש"ס עזבו אותו) ללא כל בעיה. נעזוב לרגע את המפד"ל עם 5 מנדטים שהיו גם יכולים להיות שותפים. בוא נראה לאן זה הוביל. מפלגת העבודה הבטיחו גיוס לכוללללללם, בפועל כל חברי המפלגה שלך הצביעו בעד חוק טל. חוק משפחות ברוכות ילדים עבר גם עבר. בוא נתמקד לרגע רק בשני החוקים הנ"ל חוק משפחות ברוכות ילדים - נניח ויש לחרדי אשר כמובן לא עובד 7 ילדים, אותו חרדי מקבל נניח 1000 ש"ח עבור כל ילדיו (בפועל הרבה יותר), כל הילדים כמובן לא עובדים כי המפלגה שלך עודדה אותם לא לעבוד, מה גם שלאותו חרדי יהיו 49 נכדים, כעת המדינה תאלץ לשלם 49,000 ש"ח, לאותו חרדי יהיו 343 נינים, כעת על המדינה לשלם 343,000 ש"ח ברור לך שזה יכול להביא לקריסת כלכלית של המדינה ולמה ? כי המפלגה שלך עודדה אותם. בוא נעבור לחוק טל, אני הייתי סטודנט עד לשנה האחרונה, כמובן שעשיתי צבא 3 שנים, כמעט כל שנה עשיתי 21 יום מילואים (לסטודנטים מותר רק 21 ימים בשנה אקדמית),רגע שכחנו את שכר הלימוד ששילמתי בערך 10,000 ש"ח לשנה, מה מפלגת העבודה עשתה למען העניין ? הורידה את שכר הלימוד לסטודנטים, נכון צעד טוב וצודק,עכשיו אתה צועק ששינוי שותפים עכשיו ומעלים את שכר הלימוד (כנראה זה עדיין בדיונים) נכון אבל אל תשכח שמקצצים בכל המגזרים כולל לחרדים ששם מפלגת העבודה לעולם לא קיצצה. מה לגבי אותו חרדי שלא רק שלא עושה צבא (את הנורמה/חוק מפלגת העבודה והליכוד יצרו) , הוא גם לא משלם על לימודיו, ולא רק שהוא לא משלם על לימודיו הוא גם מקבל 1000 ש"ח בחודש עבור לימוד תורה. אין לי כל ספק שאתה יודע מי יתרום כנראה יותר למדינה אני או הוא ? כל הנ"ל זניח אם אין ברירה (נניח וחייבים את החרדים בממשלה), אבל ב 1999 היתה ברירה, בדיוק כפי שב..92 היתה ברירה ורבין עדיין לקח את ש"ס, בדיוק כמו בכל פעם שמפלגת העבודה הקימה ממשלה. מפלגת העבודה לא למדו מהתרגיל המסריח שש"ס עשו להם ב...90 והמשיכו לקחת אותם פעם אחר פעם. בבחרות 84 למשל מפלגת העבודה קיבלה 44 מנדטים והליכוד 41, מספרים דמיוניים ממש, אך הממשלה שהם הקימו כמובן כללה גם את יהדות התורה, ממש לא היתה ברירה 85 מנדטים זה לא מספיק, חייבים קצת חרדים בממשלה שיסחטו קצת כספים. אני לא אנסה להגיב על מה שאמרת כנגד שינוי כי בחלקם אתה כמובן צודק (למשל לגבי אמירתו של טומי לפיד נגד ישיבה בממשלה קיצונית ימנית), אך אל תשכח את בגידותיה של מפלגת העבודה בבוחריה. ואתה יודע מה אני הצבעתי שינוי ובינתיים אני ממש לא מאוכזב, מספיק שהחרדים לא בממשלה וכבר יורד להם התקציב פלאים,ובוצע קיצוץ בחוק משפחות ברוכות ילדים (עם ש"ס היו זה לא היה קורה) וכן ביטלו את משרד הדתות ואת המועצות הדתיות, וגם אם שינוי יתקפלו קצת בעקבות המשבר עם המפד"ל זה מתקבל על הדעת כי רק בגלל אנשים כמוך הם חייבים להתקפל (אם הקול שלך היה שווה 10 מנדטים והיית מצביע שינוי אז היה להם הרבה יותר כוח). המבחן של שינוי יהיה בחוק טל (מה שאמור להיות עוד כמה חודשים לדעתי), אני רוצה להאמין ומקווה ששינוי לא יוותרו כי זה על באמת יהרג ובל יעבור,ימים יגידו אם שינוי צבועים בדיוק כמו מפלגת העבודה או שלא. דרך אגב בנוגע לימי מילואים חבל שאתה מסלף עובדות גם שטומי לפיד היה באופוזיציה הוא הצביע עם הממשלה לגבי העלאת ימי המילואים מתוך טענה שהמצב לא תקין שהחרדים לא מתגייסים אך קודם יש לדאוג למצב החירום ששרר באותה תקופה. למפלגת העבודה (גם לליכוד) היו הזדמניות רבות לתקן את המצב אך בכל פעם הם בגדו בנו, חבל לי שרק מפלגת העבודה חטפה את הסטירת לחי אבל ביננו מגיע לה.

יוֹאב

New member
רק תיקון קטנטן

ישראל בעליה היו 4 (ברונפמן היה עם 2) והם פרשו מיד לאחר קמפ דיוויד. ומפלגת העבודה הייתה 23. 3 מתוכה (דוד לוי,מקסים לוי ומוטי משעני) היו גשר שפרשו גם כן בשלב מסויים. מה שמביא אותנו כבר ל-59 ח"כים, מתוכם 10 ערבים. ועם זה לא מחזיקים ממשלה.

stubin

New member
אל תספר לי סיפורים !!!

אני לא דיברתי מה היה אחרי, כולם פרשו פחות או יותר לפני קמפ דיוויד אז ברק הלך לועידה ללא תמיכת הכנסת, אני התכוונתי מה היה ביום הבחירות !!!! השאלה היא אם ביום הבחירות היתה אופציה להקים ממשלה ללא חרדים או לא היתה ? אל תשכח את הקריאות בכיכר רק לא ש"ס !!!

יוֹאב

New member
אתה ממש מצחיק

אתה רוצה שהוא יעשה דברים כרה"מ מבלי לחשוב מה יהיה אחרי? תראה, אתה מייחס חשיבות לכך שהוא לקח את ש"ס לממשלה, אבל מתעלם מכך שהוא היה רה"מ הראשון שלא היה מוכן לסחטנות הדתית. יהדות התורה פרשה בגלל פרשת המשחן בשבת, ש"ס פרשו על רקע פרשת משרד החינוך ומשולם נהרי. אהוד ברק ניסה להוביל מהפכה אזרחית.

stubin

New member
אני מצחיק ואתה מסלף עובדות !!

דבר ראשון ברק הצטער על כך שהוא בחר בש"ס. לגבי פרישת יהדות התורה את הצודק למיטב זכרוני. לגבי פרישת ש"ס אתה טועה, הם פרשו בעקבות הליכתו לקמפ דיוויד מה גם שלאחר כשלון השיחות ברק שילם להם כסף בכדי שיתנו לו רשת ביטחון, ומה קרה אח"כ ברור שהם בגדו בו כמו תמיד. נכון שגם הכסף לרשת החינוך היווה איזושהי עילה, אך ביננו ש"ס פחדו שאם יהיה בחירות הם האחרונים שנשארו בממשלה, בדיוק כפי שמפלגת העבודה פרשה מממשלת האחדות קצת לפני הבחירות (מצאו עילה בתקציב) כי הרי אם מה הם היו הולכים לבחירות ? אל נשכח גם את בחירת משה קצב לנשיא המדינה. את המהפכה האזרחית להזכירך ניסה ברק להוביל כאשר לא היתה לו כבר קואליציה, לדעתי זה היה צעד נואש לנסות להחזיר בוחרים כמוני הביתה. לפי מה שאתה אומר אריק שרון הוא סוג של אליל הוא הראשון שהיה לו ביצים להשאיר את החרדים בחוץ. לא אני לא תופס מאריק שרון אליל פשוט קמה לה מפלגה שהיתה מספיק גדולה שגרמה לו להבין שזה הצעד הנכון.

youvall

New member
אני בספק אם אפשר להקים ממשלה עם

הערבים!!! תשמע,לקבל את תמיכתם-כן! להקים איתם ממשלה???? מאיפה זה בא? מה גם,שלהזכריך אחת המפלגו שהתנגדו למהפכה החילונית של ברק הייתה-שינוי!!!!!!!

stubin

New member
ברור שלקבל תמיכה

עזוב זה בכלל לא הויכוח אם היתה לברק אפשרות עם הערבים או לא, הויכוח הוא עקרוני האם אי פעם מפלגת העבודה פעלה לשים את החרדים בחוץ, רק לפני 3 שנים היתה להם אפשרות בממשלת האחדות והם לא דרשו זאת. תקרא את תחילת השרשור שם כתבתי את כל האופציות שהיו להם ב 20 שנים האחרונות, התשובה ידועה מראש, גם שהיו להם הזדמנויות טובות בהרבה הם לא עשו זאת. התנגדות שינוי למהפכה החילונית היתה כי לא היה למהפכה זו שום סיכוי, לברק לא היה שום רוב בימים אלו לאחר שכל המפלגות (אפילו מר"צ) עזבו את הקואליציה והיה ברור שהבחירות קרבות.

אנדרי ז

New member
../images/Emo32.gif עצה קטנה

תשתדל בבקשה לחלק את ההודעות שלך ליותר פיסקאות. קשה מאוד לקרוא את הודעותיך במצבן הנוכחי.

stubin

New member
משום מה אני מסכים איתך

דבר ראשון לגבי לקיחת ש"ס בגלל שהיו לה 17 מנדטים אתה צודק במידת מה, בדיוק בגלל זה נתתי גם את הדוגמאות של שנים עברו אז לא היו צריכים את החרדים ועדיין לקחו אותם, מה לגבי העובדה שבממשלת האחדות שוב בחרו הליכוד ומפלגת העבודה את השותפים הלא נכונים (מפלגת העבודה היו יכולים להטיל וטו ואז תהיה בטוח שהרבה בוחרים היו נשארים איתה ולא עוברים לשינוי). דעותינו המדיניות דומות גם אני נגד התנחלויות וכו'. אני מודע לכך שלשינוי אין דעות מדיניות מוצקות ואתה יודע מה זה לא כל כך מפריע לי, הייתי מעדיף כמובן שמפלגת העבודה היו דואגים לי כמו ששינוי מתיימרים (שוב סיכומים עושים בסוף קדנציה, וכבר אמרתי שבינתיים אני מרוצה והמבחן יהיה חוק טל), אילו מפלגת העבודה היתה דואגת לי הייתי נשאר אצלה, אך לאחר שהם העבירו בקריאה ראשונה את חוק טל וחוק משפחות ברוכות ילדים הרגשתי נבגד. משום מה תמיד אומרים בוא נפתור קודם את הבעיות מבחוץ (זה מה שלמשל ברק עשה כאשר קנה את ש"ס תמורת תמיכה בתהליך השלום, מה שברור שלא קרה כי הם ברחו לו בדיוק כפי שהם עושים תמיד). אני חושב שזה ממש לא בא על חשבון בעיות הפנים, להיפך אם תשאל אותי מה מהווה סכנה קיומית למדינת ישראל זה לא הפלשתינאים. הפלשתינאים יציקו לנו ויהרגו בנו אך לא ישמידו אותנו. לדעתי הערבים הישראלים והחרדים מהווים את הסכנה הקיומית הגדולה ביותר. הערבים הישראלים - כי ביום שיהיה להם מספיק כוח (נניח 40 מנדטים) כנראה תפרוץ כאן מלחמת אזרחים. והחרדים, החרדים גורמים לחברה שלנו להיות חולה, בכוונה נתתי לך את הדוגמא של חוק משפחות ברוכות ילדים אשר יכול להביא לקריסה כלכלית של המדינה, ומשם להשמדת המדינה בקלות רבה (במיוחד שאחוז גבוה לא משרת בצבא), דרך אגב לפי נתוני הכנסת נכון לשנת 99 80% מהחרדים לא עובדים (אני מקווה שאני אמצע את הלינק ואני אצרף אותו בהמשך). לגבי חוק טל, אני חושב שכל ההשתמטות מהמילואים מתחילה מכך שהמדינה מחוקקת חוקים שמפלים בין דם לדם. לי אין שום בעיה להלחם בערבים כל החיים שלי כי כן זו המדינה שלי ואני אגן עליה (כן אני מהחברה ששיכים ל 5 הגדודים שקיבלו צו שמונה ליום שני, והולך ל 24 יום ככה סתם באמצע החיים ) , אבל המינימום שאני דורש הוא שכל אחיי היהודים ילחמו איתי. איך אני אמור להרגיש שאני תורם פי 100 יותר מכל חרדי ממוצע במדינה ובכל פעם המדינה בוגדת בי כי היא רוצה לפתור קודם את הבעיות חוץ שלה. ההבדל ביננו הוא שאתה עדיין מאמין שתפתור את כל בעיות החוץ של ישראל בזמן קצר (כבר 55 שנה אנחנו מאמינים בזה) עוד יותר מכך אתה מוכן לגרום לחברה שלך להירקב, ואני לא די נמאס לי שרוכבים עלי נמאס לי להרגיש פרייאר, נמאס לי שהמפלגות שמתימרות להיות חילונית דופקות אותי פעם אחר פעם. אם אתה יודע קצת מתמטיקה אז אני מניח שאתה מבין שההשקעה בהתנחלויות לא עולה באופן לינארי תלול (אם השנה השקענו מיליארד אז שנה הבאה נשקיע קצת יותר), לעומת זאת ההשקעה בחוק משפחות ברוכות ילדים מכפיל את עצמו ב...349 תוך שני דורות בערך. נכון שאני לא מסכים עם ההשקעה בהתנחלויות ונכון שמפלגתי שותפה להשקעה הנ"ל, אבל אני רוצה להביא קודם לחברה צודקת, לפחות יאמר לזכות המתנחלים שרובם עובדים ומשרתים בצבא, זה שאני לא מסכים עם מקום מגוריהם זה משהו אחר. עוד דבר אחרון לעכשיו כי אני חייב ללכת, לגבי ההתנחלויות גם אתה לא יודע בוודאות שפינוי התנחלויות יביא לשלום מה יקרה אם עדיין נלחם תמשיך לוותר לחרדים שאחוזם בחברה רק יגדל , לעומת זאת שנינו יודעים בוודאות שגיוס חרדים לצבא וביטול הקצבאות לישיבות יביא לחברה שיוויונית יותר ובריאה יותר. דרך אגב למה למשל לא מעבירים חוק שמי שלא עושה צבא/שירות לאומי לא זכאי לבחור או פוגעים בו בבביטוח לאומי וכו', (כך גם תפתור את בעיית הערבים הישראלים לכמה שנים) בוא ננחש ??? אולי כי החרדים בממשלה. בלינק המצורף קרא את דברי יושב ראש הועדה סעיף 7 ב ואני מצטט : "המגזר החרדי:המגזר החרדי בישראל מונה כ- ‎290,000 נפש. שבע מתוך עשר נפשות במגזר החרדי בירושלים מצויות מתחת לקו העוני‎6. העוני של המשפחה החרדית נובע מדפוס החיים של משפחות אלה בישראל, שהוא שונה מהמקובל בקרב קהילות החרדים בארצות-הברית . ב.‎1. בשנת ‎1998 היה שיעור האי-השתתפות בכוח העבודה של גברים חרדים ‎79.7% (כמעט ‎80%); לשם השוואה, בשנת ‎1993 היה השיעור ‎67.1%, ובשנת ‎1980 היה השיעור ‎49.6% בלבד‎7. הגידול בשיעור האי-השתתפות של גברים חרדים בכוח העבודה בשנת ‎1998, בהשוואה ל-‎1980, הוא יותר מ-‎60%. על-פי הערכות שונות, מספר הגברים החרדים הלא-עובדים בגיל ‎18+ מגיע לכ-‎75,0008. לכ-‎36% מהמשפחות החרדיות, שבראשן אדם בגיל העבודה אין מפרנס כלל, ותחולת העוני בקבוצה זו היא ‎83%, ואילו לכ-‎43% מהמשפחות החרדיות מפרנס אחד בלבד, סביר להניח כי ברובן זוהי מפרנסת, העובדת במשרה חלקית במקצוע שההכנסה ממנו נמוכה יחסית. תחולת העוני במשפחות אלה מגיעה ל- ‎34%9. ב.‎2. בוגרי בתי-הספר של זרם החינוך החרדי חסרים את "ארגז הכלים הבסיסי" הנדרש להשתלבות בשוק העבודה. ב.‎3. שיעור הילודה של אשה במגזר החרדי עלה משישה ילדים בתחילת שנות ה-‎80 ל-‎7.5 ילדים בממוצע באמצע שנות ה- ‎90. בשנת ‎2025 תמנה אוכלוסייה זו, על-פי אומדן, כמיליון נפש, עם שיעור נמוך יותר של מפרנסים‎10. אם תהליך זה יימשך, לא יוכל תקציב המדינה לעמוד בנטל הפרנסה של מגזר זה, והדבר יגרום לקריסת הכלכלה והחברה בישראל.

stubin

New member
נכון אבל !!!!

שוב אתה צודק וטועה. נניח וכל ה..15 מנדטים של שינוי היו עוברים למפלגת העבודה עדיין הממשלה היתה ימנית ולא רק ימנית אלא גם חרדית. לצערנו רוב בעם שלנו ימני עכשיו וזה כנראה מה שמגיע לנו. אתה יודע למה הצבעתי שינוי כי היה ברור לי שגם אם כל המנדטים של שינוי היו הולכים למפלגת העבודה עדיין אילו היתה קמה ממשלת אחדות אלי ישי היה שר הפנים. שוב אני חוזר ומדגיש פתרון בעיות החוץ של ישראל לא צריך לבוא על חשבון פתרון בעיות הפנים, כפי שמפלגת העבודה פעלה כל חייה. תסביר לי למה זה צריך לבוא אחד על חשבון השני ? אילו בבחירות 99 הקול שלי נניח היה שווה 10 מנדטים, והייתי מצביע לשינוי ולא למפלגת העבודה, אז לברק לא היתה כל ברירה והוא היה מקים ממשלה עם שינוי (ואולי גם עם הליכוד) ולא עם החרדים, זה בדיוק מה שאני בהצבעתי לשינוי רוצה להשיג. הבעיה שהצגת דומה לבעיה שהצגתי עם הערבים הישראלים וברור שהיא תגיע בשלב כלשהו, גם אם נגיע לשלום עם הפלשתינאים אותה בעיה תצוץ עם הערבים הישראלים. השאלה איך אנו רוצים להגיע לבעיה הזו ? כאשר מגזר שלם במדינה שלנו לא תורם (היום כל צעיר עשירי הוא חרדי), מילא הוא לא היה תורם הוא גם סוחט כספים, או כאשר כולנו מאוחדים. ברור הוא שעדיף שגם מפלגת העבודה תהיה בשלטון אך לא פחות חשוב הוא ששינוי תהיה בתוכו (שוב בהנחה שלא תאכזב אותנו עם חוק טל). לפחות בזכותי המדינה שלנו מתחילה לתקן את עצמה מבחינת בעיות הפנים שלה, אם מפלגת שינוי לא היתה, החרדים היו ממשיכים לסחוט אותנו ואחוז ה"אנשים הטובים" היה קטן. אני פשוט חושב שמלחמת האזרחים היא בלתי נמנעת (אם זה יהיה עם הפלשתינאים או עם הערבים הישראלים זה לא חשוב), אך אני רוצה להגיע לשם מאוחד ואילו אתה רוצה להגיע לשם מפורר (כבר היום יש רק 20,000 מילואימנקים קרביים (נתון ששמעתי לא יודע עד כמה הוא מבוסס)). בנוסף הנחתך שזה סכנה קיומית לישראל היא הנחתך בלבד ולא מוכחת, לעולם אי אפשר לדעת בוודאות מה יקרה בנושאים כאלה, לעומת זאת נתוני התמיכה בחרדים ברור הם (מתמטיקה פשוטה) שיביאו לקריסה כלכלית (מדינה חזקה היום זו מדינה עם כלכלה טובה), בהנחה שלימוד תורה לא יציל את מדינת ישראל.

stubin

New member
אין ספק שהמצב הכלכלי

בימי מפלגת העבודה היה טוב מהיום. גם אין ספק שקיצוץ לזקנים ונכים לא תקין. אך לגבי קיצוץ לאמאות חד הוריות ומובטלים אני לא מסכים איתך. יש מקומות בארץ שאכן אין שם עבודה (כמו מצפה רמון למשל) שם אסור לפגוע בקצבאות אלו, אך תסלח לי אני גר במושב בצפון ויש לידי עיר מוכת אבטלה, תסביר לי למה לכל החקלאים אצלנו יש תאילנדים, מסיבה אחת פשוטה, הישראלים לא רוצים לעבוד, כי הם הורגלו לקבל כסף בשביל לשבת בבית. בן אדם שפוטר צריך לקבל דמי אבטלה חצי שנה ע"פ חוק, אבל לאחר מכן אני מבטיח לך שאם לא היו נותנים לו שקל הוא היה רץ לעבוד בחקלאות פשוט כי לא היתה לו ברירה. יש לי איזו מכרה שצעדה לאות הזדהות עם שתי חד הוריות לירושלים, כאשר אמרתי לה שאם היא רוצה אני יכול לסדר לאחת מהאמאות עבודה בחקלאות או בשטיפת כלים במסעדה אז אותה אמא כמובן סירבה. לגבי הקיצוצים היום, ידוע הוא שמקצצים לכולם וכן אני מסכים איתך שהיה עדיף לקצץ רק להתנחלויות ואז להקטין או לבטל כלל את הקיצוץ בשאר התחומים אבל שוב אין מה לעשות הימין הביס את השמאל (גם אם כל שינוי היו עוברים למפלגת העבודה), בכלל אתה צריך להגיד תודה ששינוי בכלל קיימת כי היא לוקחת גם קולות מהימין, כלומר נניח והיה קורה מצב ששינוי היתה לשון המאזניים בין ימין לשמאל, אם מי אתה חושב שינוי היו הולכים (לא מדבר על ממשלת אחדות) ? ברור שעם השמאל כי הימין עדיין מורכב מ...12-17 מנדטים חרדיים וברגע ששינוי ילכו איתם (מה שעוד אולי יקרה) הם יכולים לארוז את המזוודות כי בקדנציה הבאה הם לא יהיו. בהצבעה לשינוי אתה לא פוגע בתהליך השלום (להזכירך מפלגת העבודה ישבו בממשלת אחדות עד לא מזמן),מה גם שאני בטוח שאילו שינוי היו עם ממשלת עבודה הם לא מכשילים את התהליך. טענתך כאילו טומי לפיד ימני היא שנויה במחלוקת, אף אחד לא באמת יודע מה דעותיו הפוליטות, אתה זוכר את ימיו בפופוליטיקה שם הוא היה בתפקיד מארח שצריך לתקוף את אורחיו. יותר מזה הדיבורים במסדרונות הכנסת הוא שהוא שמאלן בכלל, אני מכיר אישית את אחד הבכירים בליכוד, כאשר הוא שאל אותי למי אני מצביע, אמרתי לו שינוי כמובן ואז הוא אמר לי במין זלזול כזה טומי לפיד הוא בכלל שמאלן. עד כמה זה נכון אני לא יודע אני רק מספר לך מה אמרו לי. לגבי גיוס חרדים, גם טומי לפיד אם היית מקשיב לו קצת, אמר לפני הבחירות שלא ניתן לגייס את כל החרדים בבת אחת וזה תהליך שאמור לקחת בערך 5 שנים, אני אישית לא רואה כעת דרך לגייס אותם לצבא בבת אחת (אלא אם כן אתה שם את כולם בכלא ) ולכן שירות לאומי הוא פתרון טוב בשלב ראשון, אך רק בשלב ראשון, אם אתה מחייב אותם לעשות שירות לאומי ולא צבא אתה עדיין מפלה כי לי לא ניתנת זכות הבחירה. עוד אמר טומי לפיד שאין לא כל בעייה לתת פטור לכמה מאות תלמידים מצטיינים (מעין ספורטאי מצטיין) , אך לא יתכן מצב שכולם יקבלו פטור שכזה. לגבי סיפורך כמה החרדים תורמים, אז נכון שהם נמצאים בזק"א וכו', אולי גם האזרח הקטן תורם קצת יותר ממה שמחייבים איתו, אך להזכירך משמר אזרחי של 14 יום בשנה נפל בכנסת כי הם לא היו מוכנים לזה. התנצלותך על הזנחת בעיות הפנים בתקופת ברק לא מתקבלת, תגיד לי מי שלט כאן מקום המדינה אם לא הליכוד והעבודה, מי יצר את אי הצדק המשווע כאן ? נכון הליכוד הגביר אותו כאשר עלה לשלטון ב..77 אך העבודה לא טרחה לנסות לתקן אותו לעולם ותמיד נפלה בפח שהחרדים הטמינו לה (התרגיל המסריח, ש"ס עזבו את רבין, ש"ס עזבו את ברק)אז למה שאני אצביע להם ? אני שרתתי בצבא ועדיין עושה מילאים !!! המצאיות שבניתם לי קבעה ע"פ חוק שדם של חרדי לא עושה את הנ"ל. אני סטודנט משלם שכר לימוד + מחייה + שכר דירה !!!! המציאות שמפלגת העבודה והליכוד יצרה היא שאותו סטודנט חרדי כמוני (לומד תורה ולא כל מקצוע נורמלי אחר) מקבל הנחה בארנונה, מקבל כסף עבור לימודיו ובטח שלא צריך ללכת ל 21 ימי מילואים באמצע הסימסטר. כשאר אני אתחתן, אני כמובן יעשה חשבון כמה ילדים אני רוצה מתוך ראייה כלכלתית, אותו חרדי במציאות שמפלגתך יצרה לא עושה את החשבון הזה. חוץ מזה אני לא שומע את מפלגת העבודה בתור אופוזיציה בכלל, איפה הם כשמדברים על הקיצוצים, הרי מפלגת העבודה חוץ מלאכול את מנהיגיה לא עושה כלום באחרונה. להזכירך משנת 92 היה את רבין, פרס (בנסיבות מצערות), ברק, בורג, פואד, מצנע, פרס. לליכוד מקום המדינה היה את בגין שמיר נתניהו ושרון.

למעלה