לשלי שלום - הצעה

אירילה

New member
לשלי שלום - הצעה

על פי הכתוב בפרוטוקול של ישיבת הועד האחרונה ,נבחרת להיות אחראית על נושא איכות הסביבה. יש לי כאן פניה והצעה אליך, אם נוכל להקים ועדה בראשותך שתעסוק בכל הקשור לנושא איכות הסביבה בלפיד ,שועדה זו תעסוק גם בכל הקשור לתליית המודעות ,מיקומן , פחי זבל ציבורים ,השלכת פסולת ביניין בישוב ועוד ועוד נושאים אחרים. מחכה לתגבותך חג שמח וכשר גרשון

קודם שהיא תטפל בבעיה של הכלבים

אף אחד לא עושה כלום והישוב מלא "מוקשים" או שאם לא היא אז ועדת בטחון.

אירילה

New member
זה בהחלט קשור לאיכות הסביבה

ולא לועדת ביטחון ואני מסכים איתך בהחלט ויפה שעה אחת קודם

אברהם ג

New member
רק לפני ימים לא רבים, הסכמת בראש

חוצות להצטרף ולתרום לאיכות הסביבה שכה חשובה לך בשיתוף עם כפר האורנים, עוד לא יבשה הדיו מעל המסך והנה- שוד ושבר! אתה כבר רוצה להיפרד וליצור שוב מחנות? ואגב, שכחת לציין שהוועדה תעסוק גם בתלישת מודעות- ביחוד כאלו המצילות חיים ! חג שמח וכשר!

אברהם ג

New member
יש לי אכן קשיים בתפיסה ../images/Emo6.gif ../images/Emo26.gif

קשה לי לתפוס, איך אדם כמוך, שמתנהג בברוטאליות פולשנית ותולש ורומס ביד גסה שלטים, יכול להדריך לאהבת הארץ ולאיכות הסביבה, ועוד להתמחק בדרכים פחדניות במקום לעמוד מול האמת נכוחה.

"אברהם ג"

אתה טרחן. רד כבר מהניג'וסים שלך נודניק. כבר קשה לעקוב אחרי הקישקושים האלה. צריך כוח לנודניקים כמוך.

אירילה אני מציע לך להתעלם מאברהם ג.

תמשיך בבקשה לנקות את הישוב ולדאוג לאיכות הסביבה של כולם. האיש הזה נראה רק פרובוקטור לא חכם במיוחד. תתעלם ממנו. אני חושב שהעבודה שלך מצויינת.

אירילה

New member
ואי אפשר בלי סיפור קטן....

שמעתי פעם סיפור יפה וחכם מבן אדם מאוד מבוגר על איך להגיב , אני לוקח את העיצה שלך יעקב ידידי ובאמת זו תהיה תגובתי האחרונה לכל דבריו.. וזה המשל... אז הוא סיפר לי שהאמא שלו תמיד אמרה לו : " כשאתה רואה אדם ברחוב שעושה לך האוו האוו , עושה לו בחזרה האוו האוו......". יאללה חג שמח לך ותודה על הפירגון גרשון

אברהם ג

New member
וסיפור קטן משלי

סבתי מטילדה עליה השלום דור שביעי בירושלים תושבת שכונת הבוכרים היתה אומרת: :"איסתרה בלגינה קיש קיש קריה" חג שמח אברהם

בעיית הכלבים

בנושא הכלבים, קיימת בעיה חמורה. במועצה, אין חוק עזר עירוני בנושא אכיפה לעניין כלבים משוטטים (במושבים קיימת העדפה לכך שהכלבים יהיו משוחררים בכדי שישמרו על הנחלות של התושבים, אי לכך המועצה אף פעם לא טיפלה בנושא אכיפת חוקי עזר). אני מודעת לצורך לבדוק משפטית האם יש אפשרות לבנות מערכת חוקי עזר מוניציפליים ללפיד בלבד והאם הם יהיו תקפים מבחינת אכיפתם על התושבים. כרגע, היות והמצב הוא שאין חוקים כאלו, אי אפשר לאכוף איסוף "מוקשים" ע"י הטלת קנסות כספיים. ובדרכי נועם קשה לחנך מחדש. הדרך היחידה היא לפנות ללבם של התושבים שבחרו באיכות חיים ובאו לגור בישוב. בלי איכות סביבה - אין איכות חיים. יש משפט מאד חשוב שצריך להחדיר לבעלי הכלבים: כלב קשור לא נדרס, לא ננשך, וגם לא נושך. כל זמן שבעלי הכלבים לא יבינו שמעבר לבעיה התברואתית שכלבים משוחררים יוצרים ("מוקשים" וכלבת), קיימות גם בעיות חברתיות שנגרמות עקב המצב(ילדים פוחדים להסתובב לבד, כלבים שנושכים תושבים). ושוב חג שמח וכשר שלי

תודה שלי

על התשובה הרצינית.הפתרון עדיין רחוק אבל אני רואה שיש כיוון ויש אחריות חג שמח

ronpel

New member
שלי נשמח לעזור

אצלינו הרי הבעיה זהה. אנו פועלים בימים אלה לחוקק חוק עזר מקומי ( התהליך די פשוט- דורש אישור מליאה , חתימת ראש המועצה ואז הממונה מטעם משרד הפנים) - חשוב רק שבמקביל יהיה גם חוק ברירת קנס כך שניתן יהיה לתת דוח עם קנס כספי. מושי אוסף נוסחים מישובים אחרים שכבר ביצעו זאת. נשמח לשלוח לך עותק. בברכה רונן

איכות הסביבה

אכן, עפ"י הכתוב בפרוטוקול אני אחראית על נושא איכות הסביבה. כפי שידוע לכולם, הבחירות היו בסוף ינואר,ומיום זה ועד כה, עוסק הועד בתהליך הקמת הועדות והפורומים השונים, אישור תקציב- שבאופן אוטומטי מכתיב את דרך הפעולה של הועדות השונות. לתשומת לבך, ועדת איכות הסביבה התכנסה בשבוע שעבר ובין כל הנושאים שהועלו היו גם נושא לוחות המודעות, שילוט והכוונה, תחנות אוטובוס וגינון. אכן, לא הועלה נושא פחי הזבל הציבוריים, ותודה על כך שהסבת את תשומת ליבי לנושא (יטופל בפגישה הבאה של הועדה). נושא השלכת פסולת בניין - קשור לאכיפה ויש להפנות את תשומת ליבו של ג'קי לנושא. חג שמח וכשר לכל שלי

אברהם ג

New member
בקיצור, גרשון ידידי אתה בחוץ!

תודה על הצעותיך אבל יש כבר וועדה שלא ברור איך נבחרו נציגיה ואתה, מה לעשות לא בפנים כנראה שתצטך להמשיך להוריד שלטים לבדך בהצלחה לך

אבהרם ג - לתשומת לבך

הדלת תמיד פתוחה בפני כל אחד שמוכן להרתם לעשיה ולהתנדב למען הישוב והתושבים. ועדת איכות הסביבה פתוחה בפני כל תושב שמעוניין להצטרף. עד היום דנו בועדה בנושא מסגרת התקציב לשנת 2004 והשתתפו חברי הועד הפעילים בועדה זו. החל מהמפגשים הבאים, יפורסמו מועדי ההתכנסות של הועדה בפורום, וכל מי שיהיה מעוניין יוכל להצטרף. שלי

למעלה