לשליחות יצאתי

deebeebee

New member
מדוע להפוך לחג לאומי?

להרבה עדות יש מועדים יחודיים לה.נהפוך את המימונה לחג לאומי נצטרך להפוך עוד כמה מועדים עדתיים לחגים לאומיים ואז לא ישארו ימי עבודה בלוח השנה העברי.

ghatto

New member
../images/Emo45.gif וצריך לזכור שזה גם עניין פרטי

המדינה לא צריכה לתחוב את אפה לכל עניין - אפילו אם מדובר במאורע שמח.

ghatto

New member
יכולים לעשות להם תחביב

לחגוג את כל חגי התפוצות. הזכיר לי שכשהייתי בכיתה ז' גרנו מספר חודשים בבוורלי הילס ואת בית הספר שלי סגרו ליום אחד לרגל חג יהודי - פרסי.אבל זה רק בגלל שאכן היו הרבה מאוד תלמידים יהודים ילידי אירן (או הוריהם ילידי אירן).

שלום

הכוונה היא לקרב בין יהודים מוסלמים ושאר האנשים בני הדתות השונות שחיים כאן בארץ. למימונה יש פוטנציאל מגשר חזק יותר משום שגם היהודים וגם ה מוסלמים חגגו את המימונה במרוקו . אני ממליץ לכם להתעמק קצת יותר ברעיונות שכתבתי בבלוג אולי תבינו קצת יותר. ( היריעה כאן קצרה בשבילי מכדי להסביר). שלכם עומר

טלמ

New member
אני לא חושב

דווקא נחמד שיש בחגיגה עצמה הבדל בין העדות, זה נותן גיוון לדת ולתרבות

הרעיון../images/Emo70.gif

הרעיון שלי הוא שהחג יהיה סביב המורשת של הפילוסופים והמשורים ואנשי המדע של תור הזהב בספרד , ובראשם הרמ"בם הפילוסוף והרופא המוסלמי אבן סינא והפלוסוף אבן רושד שחיו והיו בקשרים זה עם זה וכן פילוסופים מוסלמים יהודים נוצרים ואחרים יותר. המייחד בכל המורשת העניפה שהם השאירו אחריהם ושצריך להיות הרעיון הבסיסי של החג הוא החיים ביחד. ותחשבו על זה

ועוד

כמו כן צריך להוסיף את התרבות הקולינרית על הסגנונות של כל עידה ועידה כך שכולם ילמדו מכולם. כך ב"עה תיהיה תרבות ישראלית כוללת ומגוונת יותר.

deebeebee

New member
אתה מזכיר לי יהודים בארה"ב

שמאחדים את חג המולד וחנוכה. אפילו HANNUKAH BUSH יש להם.

deebeebee

New member
ולאחד את המימונה עם דברים אחרים

זה אומר שהמימונה תאבד את זהותה.

לא

המימונה פשוט תממש את הפוטנציאל שלה בתו חג לאומי מגשר. זה הקונספט המקורי שלה- אהבה אחדות ופיוס. ( המילה מימונה באה מהמילה אלאמונה בערבית מרוקאית)

למעלה