לשלום לכולם :)

misslooley

New member
לשלום לכולם :)

היום קיבלתי לידי מכתב של מישהי שרוצה לנתח את כתב ידה, ובכתב כזה משונה לא נתקלתי אף פעם. חיפשתי וחיפשתי במאמרים תשובות לשאלות שלי ולקשיים שלי אבל לא מצאתי, ולכן אני אשאל פה, אם יש לך מאמרים מפורטים לתת לי זה יהיה ממש מעולה ואני אודה לכם מאוד: 1. כתב היד מתרחב ומצתמצם לסירוגין. אני לא מדברת על הפרשי גבהים במילה עצמה בין אותיות, אלא מילים אשר פתאום בולטות יותר...פתאום עקומות יותר, עגולות יותר, ראותניות יותר. 2. שברים והתקים בכתב. האותיות כאילו נשברות, מתקשות,כאילו היא התאמצה הרבה מאוד כדי להוציא את האות הזו- ידוע לי שהיא לא חולה בשום מחלה ואין לה בעיה של רעידות (בדקתי את זה.) אך עדיין האותיות אצלה נשברות, וזה מלווה גם בהפעלת לחץ יתר על העט בזמן האות השבורה. גם במילים בהן האותיות מאוד עגולות ישן אותיות (ועוד האותיות שאיתן הכי קל לעגל, ה', כ, ב' ר') שנשברות וקצת "מרובעות", גם לא מדובר בהלחמה זויתית על האות. 3. הפעלת לחץ והתקים במקומות מסויימים בכתב. 4. חיבורים והלחמת אותיות במקומות לא הגיוניים שמעוותים את המילה וגורמים לה להיות פחות ברורה. עליי להתייחס לזה כאל קישוט? 6. צללים כמעט בכל אות. אני אודה מאוד לזה שיענה לי על השאלות בפירוט :) אלו נושאים שלא מצאתי עליהם כמעט בשום מקום. המון המון תודה :)

האם תוכלי לפרט מה הידע הגרפולוגי שלך?

בכל אופן, קשה מאד לענות רק על סמך התיאור המילולי שנתת. אגב,למה את מתכוונת כשאת מדברת על "צללים"?

riki t

New member
קשה ככה לסייע מבלי לבחון את הכתב בכללותו,

אם יש אפשרות לסרוק לכאן לפחות 2 שורות שלה זה עשוי לעזור, ואם זה בעייתי מבחינתך לחשוף זאת כך אז את מוזמנת לנסות לשלוח למסר ואראה איך אוכל לסייע. כעת ובכלליות ומתוך נסיון לדמיין: 1. כתב היד מתרחב ומצתמצם לסירוגין. אני לא מדברת על הפרשי גבהים במילה עצמה בין אותיות, אלא מילים אשר פתאום בולטות יותר...פתאום עקומות יותר, עגולות יותר, ראותניות יותר. אולי מתפרש כחוסר עקביות/יציבות, דימוי עצמי נמוך, קשיים וחיכוכים בתקשורת עם הזולת, נסיון לסגל לעצמה דפוס הסתגלות ולהיות למשל יותר חביבה/מסייעת/סימפטית - אבל מתקשה לשמור על זה לאורך זמן בשל..., רגישות יתר לכבודה/מעמדה/יוקרתה, קושי להישאר רגועה אל מול...והמבחר עוד נרחב, הכל תלוי במכלול. 2. שברים והתקים בכתב. האותיות כאילו נשברות, מתקשות,כאילו היא התאמצה הרבה מאוד כדי להוציא את האות הזו- ידוע לי שהיא לא חולה בשום מחלה ואין לה בעיה של רעידות (בדקתי את זה.) אך עדיין האותיות אצלה נשברות, וזה מלווה גם בהפעלת לחץ יתר על העט בזמן האות השבורה. גם במילים בהן האותיות מאוד עגולות ישן אותיות (ועוד האותיות שאיתן הכי קל לעגל, ה', כ, ב' ר') שנשברות וקצת "מרובעות", גם לא מדובר בהלחמה זויתית על האות. איפה האותיות נשברות? האם בקמרים (חשיבה) ואז זה עשוי להצביע על קו מחשבה מקובע/סובייקטיבי, הקצנת עובדות באופן לכאורה רציונלי, סובייקטיביות, עקשנות ועוד, ואולי בקערות (הרגשה)- שמתקשרות לקושי לייצר קער (נתינה, סיוע, תמיכה, שיתוף, חברות ועוד), האם משבירות מסתיימות בשיפוד (טעוקצניות או חולשה בכל מה שנוגע לגילויי יוזמה ולהתייחסות לזולת). הלחץ החזק בשבירות אולי מצביע כאן על קושי או על כפיות יתר, על עקשנות, נוקשות, ניתוק מגע ואולי גם תוקפנות, ושוב- המבחר עוד נרחב ותלוי במכלול. 3. הפעלת לחץ והתקים במקומות מסויימים בכתב. לא הבנתי למה הכוונה בהתקים. הפעלת הלחץ במקומות מסויימים- תלוי איפה בדיוק , בקו המסיים/הפותח של האות? בציר האופקי/האנכי? האם עקבי לאורך כל הטקסט באותם מוקדים? איך מתבטאת ההתרופפות של הלחץ? ועוד ועוד. 4. חיבורים והלחמת אותיות במקומות לא הגיוניים שמעוותים את המילה וגורמים לה להיות פחות ברורה. עליי להתייחס לזה כאל קישוט? אולי מצוקה כלשהי, תחושת חוסר נוחות, משהו שמפריע לה (תלוי באזור -עליון/תחתון/אמצעי שבו מופיעות ההלחמות), וכן- יכול להיות שגם ניתן להגדיר זאת כקישוט- כחיפוי על חולשות...צריך לבדוק אולי גם תיקונים ואיך מתבצעים. 5. צללים כמעט בכל אות. האם התכוונת לצלצלים? ואם כן אז שוב- איפה מופיעים בקמרים/קערות וכו'....בכל אופן יש בהם נוקשות, קשיי הסתגלות באותו הקשר, התנגדות, סובייקטיביות, הקצנות, ביקורתיות ועוד. מקווה שזה סייע מעט אבל זה היה ממש על קצה המזלג, כללי ביותר ואפילו קצת מסוכן מידיי- כי אולי סתם יטעה אותך.

למעלה