לשלוט בעולם

viddy well

New member
לשלוט בעולם

כל אדם שחי ביקום הזה חייב לראות את עצמו כמרכז היקום. לפחות מרכז העולם. עליו להאמין שהכל באמת סובב סביבו. דקארט אמר "אני חושב משמע אני קיים"- כלומר הדבר היחידי שהוא וודאי הוא שאני יצור חושב ומכן באה המסקנה הברורה מאליה שאני קיים. זהו. מעבר לזה אני לא יכול להוכיח כלום. הדבר היחידי שוודאי הוא שיש לי תודעה. אני לא יכול להוכיח שלכם יש תודעה. אני לא יכול להוכיח שאתם קיימים בכלל! מכאן אנחנו מגיעים למסקנה שבעצם אני הבן אדם הכי חשוב בעולם. אני מרכז היקום. אני היקום עצמו, והעולם הוא מגרש המשחקים שלי. אני יכול לשלוט בעולם הזה. אני יכול לעשות הכל!! הכל אני אומר לכם!! הכל!!! חה חה חה(צחוק מרושע)!!

קפת

New member
פיהוק של שעמום

בוא נתחיל מזה, שתוכיח לנו שאתה לא עוד ניק שלי ולא אני כתבתי את ההודעה שלך, כפי שאני כותבת 90 אחוזים מההודעות בפורום הזה. גם מהתגובות להודעות. אם תצליח להוכיח את זה, אולי נרשה לך לשחק בצעצועים שלנו. נראה.

לא בהכרח

מתוך הצהרתו של דקארט "אני חושב משמע אני קיים" אתה יכול להסיק שאתה אכן קיים אבל מכאן ועד המסקנה שאתה הבן אדם הכי חשוב בעולם המרחק רב כי עצם העובדה שאתה קיים עדיין לא אומר דבר על היכולות שלך ועל החשיבות שלך.

viddy well

New member
בהכרח

מכיוון שאתה ראש וראשון, כל עוד לא תוכיח לי אחרת, כנראה רק המצאה של דמיוני. אני לא יכול להוכיח שאף אחד ממכם קיים, או שיש לכם באמת תודעה. הדבר היחידי שהוא וודאי הוא שאני קיים ולי יש תודעה. אין לזה כל קשר ליכולות שלי. כל האנשים שאני רואה, כל המושגים שאני קולט, הם כולם נמצאים בראש ובראשונה בתודעתי. בראש שלי!!! יכול מאוד להיות שהיקום הזה נוצר כשאני נולדתי וכשאני אמות הוא יעלם. לפיכך אין לי טעם לגלות רגשות איכפתיות ודאגה לזולת כי אני לא יודע בוודאות שהוא בכלל קיים. הדבר היחידי שחשוב זה אני. אני!! רק אני!!ותחשבו על זה...

אין הרבה דברים פאתטיים יותר

מהאונס שביצעת בקוגיטו* כדי לרתום אותו להוכחת** הטיעון*** שלך. בכל אופן, אתה מבלבל בין סוליפסיזם ומגאלומניה. ותאמין לי אני יודע, כי אני גם וגם. תשאיר את הפילוסופיה לפילוסופים, ותשתדל לעסוק בדברים שהיכולות המנטאליות שלך מאפשרות לך לעסוק בהם בכבוד, כמו למשל בהיה והזלת ריר (יחד או לחוד, זה כבר ענין של קורדינציה - שאל את קפת). * המהלך של דקארט שבסופו "אני חושב, אני קיים" שתקפותו הלוגית קלושה עד בלתי קיימת, אבל זה כברל פורום אחר. ** במובן הכי לא לוגי שישנו *** ועם אריסטו הסליחה

דר רשע

New member
טעות לוגית נפוצה

זה שאתה קיים לא בהכרח שאתה גם חושב תחשוב על זה

softy

New member
ואם אתה חושב שאתה קיים

איך זה שלא רואים אותך ממטר?

נאבוקוב

New member
הסיבה היחידה

ממנה יכולת לכתוב את השטות הזאת נובעת מהעובדה הפשוטה שגם סוליפסיסט כמוך לא יכול לדמיין את גודל החוקן של נחמה. אם היית יכול לא-רק לדמיין את גודלו של החוקן היית נזהר ביותר בדבריך. ואם היית נזהר בדבריך בכל זאת היית, כלומר רק א-ת-ה היית- אבל עם רקטום שלם יותר. איפה כל מאושפזי הבית, קופי?

נאבוקוב

New member
פעם

הייתי בגיל ההתבגרות. תקופה יפה, רק התחלתי לקרוא את דיקרט, הסנפתי דבק. ולא רק אני. כולנו ככה היסנפנו. אבל רק אחד מאיתנו עישן ג'ויינטים. ואז התחילו הסירנות (שאיכשהו מזכירים לי תמיד את יאיר לפיד ועושים לי בחילה עדינה אך לא נעימה). בסירנה הראשונה הסתבר שהיה מסתום לגמרי. בקושי לפתוח לו את הפילטר (לא איפר פנימה) ונאלץ לבקש מאמא לשחרר את המחט של האטרופין מהאגודל. התייבש רק קצת, טוען. זה עדיין נשמע לי מופרך אבל ידוע שנרקומנים הם אנשים חסרי זהות ולכן נוטים לשקר. אפילו כותבים על זה מחקרים סימפטיים, לא כן?

נאבוקוב

New member
נו,

מסתבר שכשלא הייתי כאן שכחתי איך כותבים בלי שגיאות.זה הכל, כמו כל שאר התחלואים, בגלל הכיבוש. לא היה כיבוש הייתי כבר מנגב טיח עם אחמד תוך חתימה מסולסלת בכריכת ספרי השני, שעלה לי בייסורי לידה ארוכים.

תמיד חשדתי

שפינוקיו היה ג'אנקי וסבא ג'פטו - הדילר שלו. אבל מה שחשוב בסופו של דבר, זה שהוא לא סבל יתר על המידה מייסורי גמילה. הוא מת בעריסה עם אצבע בפה.

קפת

New member
אבל קיבינימט*

של מי היתה האצבע**? למה אפפם לא מגלים לי את הסוף של הסרט? *סוג של אבקת כביסה. מה חשבתם, שאנשים באמת יכולים להרשות לעצמם אבקות לבנות יקרות יותר? **חשיש?

כל השאלות נכונות.

אני רק לא זוכרת מה התשובה ואיך הגענו מנבוקוב לקריסטל ולאלכסיס בפרט. כנראה שככה זה כשההודעות לא קופצות עקב קורוזיה.

קפת

New member
אבל קיבינימט*

של מי היתה האצבע**? למה אפפם לא מגלים לי את הסוף של הסרט? *סוג של אבקת כביסה. מה חשבתם, שאנשים באמת יכולים להרשות לעצמם אבקות לבנות יקרות יותר? **חשיש?

הכפלת הודעות היא עונש ראוי

על פרת זכויות היוצרים של הכוכביות שלי.אני מגרש אותך מהכוכבית* שלי לאלתר. * B 612** למי שתהה. ** לא הויטמין***, למי שתהה. *** בורים ועמי ארצות.

למעלה