לשכנע בוחרים

לשכנע בוחרים

1. מה אומרים למי שמגיב ואומר שהבחירות לא מעניינות אותו והוא משתדל להתנתק מכל דבר פוליטי ולא מתכוון להצביע למפלגה כלשהי. (כל עוד מדובר במישהו שאם הוא היה מצביע יש סיכוי שהוא היה מצביע שינוי) 2. איך משכנעים מתלבט בין ה´ליכוד´ ל´שינוי´.

תשובות.

השאלה הראשונה קשה קתצ יותר אז אני אתחיל מהשאלה השניה. הליכוד ניצחו בבחירות. לא משנה מה יקרה בשלושת החודשים הקרובים חוץ משלום עולמי ראש ממשלת ישראל הבא יבחר במרכז הליכוד. ולכן, כל בוחר אדם חילוני עם נטיה קלה למרכז צריך לבחור אך ורק בשינוי! כי רק "שינוי" יכולה לשפיע על המצב החברתי, לקדם אוכלוסיות חלשות ע"י הזרמת תקציבים לחינוך במקום לישיבות, למשכורות החילים במקום ל"תלמידים" באותן ישיבות. רק "שינוי" נותנת אלטרנטיבה חילונית טובה כ"מפלגת ביניים" רק "שינוי" נותנת לך ביטחון שמה שמוכרים לך זה מה שאתה קונה. ועכשיו לשאלה הקשה... כשלאדם אין "חשק" להצביע מתחילה הבעיה האמתית של שינוי. כי אם אחוז הבוחרים בחברה החילונית היא עובר את השמונים וחמישה היינו מזמן מדינה דמוקרטית נורמלית. אבל מה לעשות, במדינה שלנו אנשים רגילים לבקש הרבה ולעשות מעט. אז אם מישהו לא מצביע שלא יבוא לבכות אח"כ שהמדינה נופלת כמו יריב של מוחמד עלי...

gershon17

New member
אני היום שכנעתי מתלבט שינוי מרצ

זה די פשוט. שואלים אותו אם הוא חושב שלמפלגת העבודה יש סיכוי לזכות ולהרכיב ממשלה. הוא אומר שלא, וגם צוחק צחוק גדול. ואז שואלים אם מרצ ישבו בקואליציה עם הליכוד. ואז הוא אומר שלא, הפעם בלי לצחוק כל כך. ואז שואלים איך הם יעצרו את ש"ס. ואז הוא מגמגם קצת. ואז הוא אומר שבעצם תמיד הוא סימפט את טומי לפיד, מאז ספר הבישול ההונגרי שלו (שעשיתי ממנו בצקניות, אגב, ויצאו מאד לא משהו). הכעס שמופנה כלפי החרדים היום בחוץ הוא עצום. אפשר להשתמש בו מצויין. לכן אני לא משוכנע ששינוי צריכה להפסיק להתרכז בנושא הזה.

למעלה