לשכור או לקנות?

nikol232

New member
לשכור או לקנות?

שלום לכולם,
אני נוסעת בפעם הראשונה לסקי באנדורה (ממש התרגשות!! שמעתי שמאוד יפה שם)
אני מתלבטת האם כדאי לשכור חליפה או לקנות?
חברים שלי שעשו כבר סקי ממליצים לי לקנות, ואחרים אומרים לי לשכור..

אשמח לקבל את חוות דעתכם.
תודה רבה לכל העונים :)

koby D2

New member
עדיף לקנות - מסביר גם למה

היי ניקול,
אני עושה סקי כבר המון זמן, היום בניגוד לכמה שנים אחורה - יש מחירים מעולים לחליפות סקי. הייתי בממסי וקניתי חליפה שלמה בפחות מ-1000 ש"ח - איכות מעולה.
יש רמות של צפיפות בד, "דיינרים" כך שזה תלוי בך - ככל שהצפיפות בד טובה יותר המחיר עולה יותר.
מקווה שעזרתי לך, שיהיה לך המון בהצלחה בסקי הראשון שלך.
אנדורה מדהימה! גם אני עשיתי שם את הסקי הראשון שלי

skiforce

New member
אני דווקא בעד לשכור - והנה ההסבר

דבר ראשון, ואת זה אומרים רבים כאן בפורום: אין לדעת לכמה חופשות סקי נוספות תצאי בשנים הבאות אם בכלל. כמו כן, בנושא ביגוד סקי לכל אחד יש העדפות אחרות (ראי דיונים נרחבים כאן בפורום גם ממש בימים האחרונים). ולכן שווה לבדוק את הצרכים שלך בחופשה הראשונה כדי להגיע לקנייה מדויקת שמתאימה אישית לך - במידה שתרצי להמשיך ולגלוש (ואנחנו כמובן בעד!).

דבר שני: לא יודע מתי בדיוק החופשה שלך אבל בתור מתחילה, לפחות בימים הראשונים לא צפויים לך תנאי מז"א קיצוניים. ביום-יומיים הראשונים בד"כ מתחילים עם מסלולים קלילים בתחתית ההר, ואין צורך לעלות על רכבל ולסבול מרוחות חזקות.

מאוד סביר להניח שלך או לבני משפחה וחברים יש בבית מעיל שיכול להתאים, גם אם תגלי שהוא לא יהיה אידיאלי להמשך. אני גולש כבר שנים עם מעיל פוך סינטטי שפשוט מצאתי בבית! מכנסי גלישה ברמה טובה את יכולה למצוא בריקושט/ממסי גם ב 300 ש"ח פלוס מינוס.

וכמובן יש את האופציה לשכור. הבנתי שאצל רובי ב"אוף פיסט" על כל קנייה ב 300 מקבלים חליפה לשבוע מתנה. אם אין לך אפשרות לשאול כפפות טובות וגוגלס מחברים שיש להם, זו כבר קנייה חיונית בסכום של לפחות 300 ש"ח, והנה יש לך חליפה חינם לשבוע! אגב, לא ניתן להשכיר בשום מקום כפפות וגוגלס, ואי אפשר בלעדיהם. גם גרבי גלישה תצטרכי. לא יודע מה המחיר אצל רובי אבל בלמטייל יש לפעמים גם בסניפים הרגילים מחירים סבירים.

ממליץ מאוד גם להצטייד בחם צוואר. לפעמים זה עושה את כל ההבדל בין חמימות לקור מקפיא. לגבי קסדה - פריט חובה! אלא שגם כאן עדיף לשאול מחברים או לשכור בחנות באנדורה יחד עם ציוד הסקי. זה זול מאוד.

ומעל לכל: בהצלחה רבה, תהני גם מהגלישה וגם מהחוויה הכללית, ואל תשכחי לחזור אלינו לפורום ולספר איך היה.

אני בעד לקנות

השאלה הזאת עולה פה כל הזמן. רובי מוכר באוף פיסט חליפה לא רעה בכאלף ש"ח. במבצעים של שלג אפשר להשיג מעיל ומכנס אפילו בפחות. לא רואה סיבה לשכור.

davesh

New member
עדיף לשאול מחברים ...

אם תידבקי בחיידק הלבן אז לקנות לשנה הבאה.

alien life form

New member
כן, הדיעות חלוקות לכאן ולכאן

גם עניין של מזל מה תקבלי בהשכרה. יש כאלה שמקבלים ציוד איכותי חדש מהניילונים ויש כאלה שמקבלים סחבות.

אני לא יודע מה המצב באנדורה אבל לא יכול להיות כל כך שונה ממקומות אחרים (איטליה, צרפת, אוסטריה) שם אפשר לקנות בדרך לאתר בחנוית הספורט הגדולות מעיל ומכנס סבירים בכ 50-60 יורו כל אחד או בגדי מותג איכותיים החל מ100 יורו ומעלה. בגדי סקי צריכים אטימות גבוהה למים (מעל 5000 מ"מ ורצוי מעל 10,000), כושר נידוף זיעה ובידוד. כל זה במשקל כמה שיותר קל וגזרה נוחה שלא מגבילה תנועה.

בנוסף למכנס ולמעיל צריך כפפות, גרבי סקי, קסדה (אפשר גם לשכור), משקף (גוגלס בעברית) ושני סטים של הלבשה תחתונה טרמית. אם את רוצה לצאת מוכנה בראש שקט, חפשי את המבצעים של למטייל ("לילה לבן").

והעיקר ליהנות. סקי זה אחד הדברים היותר מדהימים שיש, כמובן אחרי שלומדים לגלוש.

I Gabe

New member
אני קניתי

מעילים קניתי בארץ בכל מיני מבצעים. מכנסיים קניתי ביום הראשון בדרך לאתר. מעיל עם אטימות 18,000 מ"מ (שזה מצויין) אבל לא מחמם מי יודע מה עלה בארץ באיזה מבצע עם קופונים כ-700 ש"ח.מכנסיים אטימות 7,000 מ"מ עלו בגרמניה משהו כמו 25 יורו במבצע חיסול מלאי. בחופשה הראשונה היו בסדר ואז כיבסתי אותם במכונה ואיבדו את האטימות. אח"כ קניתי בארץ בלמטייל במבצע לילה לבן מכנסיים של חברה לא ידועה (outdoor) בכ 250 ש"ח. הם מעולים. גם אטומים וגם חמים מאד.

אני לא יודע כמה עולה השכרה בימינו ומה מקבלים שם אבל בזמנו כשאני קניתי לשכור היה עולה יותר מחצי מחיר קנייה. והמעיל טוב גם לדברים אחרים. קניתי דוגמה "רגועה" ואני משתמש בו כל הזמן ביציאות לחו"ל כך שהשימוש הרבה מעבר לסקי.

natyh

New member
שלום ניקול .

גם אני התחבטתי בענין בזה לפני שלוש שנים בערך.
החלטתי לקנות בסוף וכך נסעתי לתחנת האוטובוסים ממנה יצאתי לחופשת הסקי השנתית שלי .
גם אני שמעתי שמאד יפה באנדורה , אך מאד נהנתי ביורשליים...

למעלה