לשיפוטכן.

• פותח הנושא doofe
  • פורסם בתאריך
גם אני בעד החרם

הכיבוש מגיע לממדי דיכוי שהולכים ומתקרבים (אם הם עוד לא עברו את) האפרטהייד. כמו שהמשטר הגזעני בדרום אפריקה נפסק בגלל חרם ככה גם חרם גדול על ישראל יסיים את הכיבוש. דבריו של אברג'יל בכתבה נכונים מאד. מדינה שמדכא פלסטינים תדכא מזרחים ומיעוטים. למזרחים (רובם) יש פחות כוח ושליטה וגם הפלסטינים נמצאים במצב לא משהו... לשיפוטכן, עידו.

Fleddermaus

New member
יש הבדל גדול!

בדרום אפריקה מוסדות האקדמיה לקחו חלק פעיל במדיניות האפרטהייד! בישראל ההיפך הוא הנכון, ורוב המוסדות האקדמיים מקבלים כל אחד שמתאים למסגרת, ושורר בהם דו-קיום.

גיל14

New member
לחלוטין.

אני לומד באוניברסיטת בר אילן, ויש - אמנם לא הרבה - אבל יותר מערבי אחד. באוניברסיטה יהודית בעלת ציביון דתי. באוניברסיטת ת"א, בחיפה, ובאוניברסיטה העברית בעיקר יש נוכחות מאוד משמעותית של ערבים.

i am just me

New member
ובכל זאת יש מסלולים מיוחדים

לאנשי צבא באוניברסיטאות והייתה גם תוכנית למסלול לאנשי שב"כ. סתם נקודה למחשבה... אני בעד החרם

Fleddermaus

New member
זה חרם דו פרצופי.

למה אין חרם אקדמי על סודאן (טבחה באזרחים ללא בושה)? על ערב הסעודית(ליהודים אסור להכנס למדינה)? על טורקיה (דואת הארמנים שהם עוד לא מכירים בה)? על יוון (רק יווני אורתודוכסי יכול להיות נשיא) וכו'? החרם הזה מסריח מאנטישמיות.

מי אמר שאין?

במעריב ראיינו בזמנו את פרופ' סטיבן רוס, יהודי אנגלי ואחד מיוזמי החרם, שסיפר על פעילות של ארגון המרצים המדובר גם נגד ממשלת סין, נגד ממשלות ארה"ב ובריטניה (המלחמה בעיראק) ונגד טורקיה שטובחת באזרחיה הכורדים. אוניברסיטת בר-אילן מחזיקה מכללה בלב השטחים הכבושים, ולכן היא מועמדת טבעית לחרם. לגבי שאר האוניברסיטאות - זו תהיה טעות להחרים אותן, כי באמת אין להם שום קשר לכיבוש, כפי שכתב Fleddermaus.

כל מי שאיננו יהודי

ומבקר את הכיבוש מסריח מאנטישמיות. הדבשת שקיימת על גבן של רוב אומות העולם לא מקטינה במאום את הדבשת על גבנו.

Fleddermaus

New member
ומה הקשר בין הכיבוש לאוניברסיטאות?

אתה מבין שבגלל החרם הזה, אם תבחר ללמוד באוניברסיטה העברית לא תוכל להמשיך את לימודיך בבריטניה, ולא משנה מה השקפת עולמך? זמה זה תורם לסיום הכיבוש?

לא אמרתי שהחרם מוצדק

למרות שדעותי חצויות בנושא. מה שאמרתי הוא שלא כולם אנטישמיים ששונאים את ישראל ורוצים בהשמדתה, למרות מה שהרבה ישראלים אוהבים לחשוב. סנקציות כלפי ישראל בגלל הכיבוש הן לגיטימיות לחלוטין.

Fleddermaus

New member
כלפי ישראל, לא כלפי האוניברסיטאות.

ובגלל שאין סנקציות כאלו כלפי מדינות עוד פחות נאורות (יש כאלה), אני חושד שהמניע הוא אנטישמי.

מה?

כל מי שאיננו יהודי ומתנגד להפרה הבוטה של זכויות האדם בשטחים הוא מסריח מאנטישמיות? אשמח אם תענה לי.

Fleddermaus

New member
../images/Emo31.gif אני נגד.

אין שום קשר בין המוסדות האקדמיים של ישראל לבין הכיבוש.

אני לא בטוח לגבי זה אבל גם אם

אין קשר בין המוסדות האקדמיים לבין הכיבוש זו אחת מהדרכים לעצור אותו, חרם על ישראל.

למעלה