לשים כסף בצד - איך?

kity02

New member
לשים כסף בצד - איך?

בתקופה הקרובה יהיו לימדי חודש סכומים לא קבועים בערך בין 1000-3000 ש"ח מדי חודש לשים בצד. אני לקוחה של בנק הפועלים. איך אני שמה בצד את הסכומים לתקופה קצרה(חודש- 3 חודשים) לא ידועה מראש (באיזה שהוא שלב בשנה הקרובה, אני מקווה להגיע לרכישת דירה, והסכומים הללו מיועדים לכך) האם ניתן להפקיד בכל חודש בנפרד, ושכל הסכומים יצטרפו יחד באותה קופה, או שנאי פותחת תוכנית לכל סכום במועד הפקדתו? איזה מסלול עדיף? האם כדאי לי לשים בבנק שלי או בבנק אחר?
 

רואי32

New member
יחידת סגולה

דבר 1 - אין הרבה כמוך בלי אובר דבר שני תעשי רשימה של כל ההוצאות החודשיות שלך שאמורות לרדת במהלך החודש עם סטייה של 10 אחוז תסכמי ותגיעי לסכום שאת מנקה מההכנסה השוטפת שלך, זה הסכום שאת שמה בצד, את הולכת לבנק או דרך האינטרנט או פועלים ישיר ועושה פק"מ עם ריבית מצחיקה ומתחילה בחסכון, לאחר כמה חודשים שאת רואה שצברת סכום יפה אפשר להתחיל לבדוק מה האופציות לחסכון לדירה כך שהכסף לא יישחק, אבל בנתיים הפר"מ מצטבר של הפועלים הוא הטוב ביותר לדעתי בשבילך רואי
 

kity02

New member
תודה על התשובה והבהרה

ההוצאות החודשיות, כולל סטיה כזו, מכוסות על ידי ההכנסה הקבועה של בעלי. לי יש הכנסות מזדמנות על פני קצב העבודה שלי (עצמאית, אמא ל 4 ילדים, שהקטן בהם בן ארבעה חודשים) ולכן אינני יודעת איזה סכום ייכנס לי בכל חודש. אני רק יודעת שכל הכסף שאני מכניסה בעבודה שלי - הולך לחיסכון הזה. השאלה אם יש אפשרות להכניס לחיסכון לא במועד קבוע ולא בסכום קבוע, אלא שברגדע שהכסף אצלי ביד, מההפקגדה שחשבון הוא הולך ישר לחיסכון / פיקדון ומצטרף לסכומים ששמתי שם קודם. אני לא צריכה להתחיל חיסכון לדירה, אלא לשים את הכסף בצד עד שאקנה דירה , כאמור , בטווח הקרוב - תוך שנה, בעזרת ה'. (חיסכון כסף לדירה נעשה כבר בשנים הקודמות)
 

רואי32

New member
כן בטח - אבל זה יגזול ממך משאבים

משאבים מיותרים- אני חושב שלא צריך להתעסק בחסכון כנקודה מרכזית בחיים, קחי פק"מ מצטבר גמיש שאת יכולה לשנות את הסכום פעם בחודש, את ההפקדות השונות שתבצעי במהלך החודש תסכמי וכמה ימים לפני תאריך הפתיחה של הפק"מ תתני הוראה על גודל הכניסה של הכסף לאותו פק"מ וחוזר חלילה. חשוב מאוד- שהפקיד ישנה את סכום ההוראת קבע באותה תכנית ולא יפתח לך כל פעם תכנית חדשה, כי הפקידים בבנק לא כ"כ מבינים מה רוצים מהם, במיוחד בבנק הפועלים. פעם בחודש ניתן לפתוח את התכנית הזו ללא קנסות וללא בעיות מיותרות לפי הוראה שלך ולאחד את הסכום שצברת בפק"מ עם התכנית הגדולה לרכישת דירה. בהצלחה רואי
 
למעלה