לשחר אני דווקא מאמין

אבשלו

New member
לשחר אני דווקא מאמין ../images/Emo8.gif

אני כרגע באמצע של ורטקס היליניג קורס שגם בו יש שושלות אנרגיות ובלגנים
אני אישית אבל מעניין אותי לדעת שני דברים א. חמשת האלמנטים ובכלל הפילוסיפיה הדאואיסטית לא נראים לי (כמובן מהחוויה שלי)כ"פילוסופיה" אלא כאמת עכשיו שהכל אמת גם היא מסננת מסויימת של המציאות אבל האם אתה מתנגד לחלק מהדברים בפילוסופיה או שאתה פשוט שם דגש על מציאת האמת האישית ולא לנסות להתאים את עצמך לקווי פילוסופיה מסויימים? אף כי לי אישית הפילסופיה הדאואיסטית מהמעט שאני מכיר אותה, היא ניסיון אותנטי לתאר את המציאות ולכן היא מקבילה למה שאני חושב שאתה מתכוון אבל כמובן אנשים אחרים יכולים אחרת לגבי פילוסופיה זאת.2.האם הבסיס הוא תרגול מסויים ממנו מפתחים איש איש את יכולתו?3. האם כדי לעבור אחורה בשושלת צריך חניכה אנרגטית כמו שיש בשיטות ריפוי מסויימות או שיש צורך באימון עצמאי לחוטן (שאלה בעייתית אני יודע כי עצם נוכחות של מורה יכולה להיות השפעה אנרגטית וכך גם נכונות אימון כוונהומסירות אבל יש שיטות שפועלות "בעזרה אנרגטית" כמו שאמרתי מקודם מונח בעייתי אני יודע)

תודה על הבעת האמון. ../images/Emo13.gif

אני תמיד מדגיש שזה לא משנה מה אני חושב באופן אישי. אין משמעות להתנגדות שלי או לקבלה שלי ביחס לקווי פילוסופיה מסויימים. הטאואיזם איננו פילוסופיה הניתנת להעברה במלים: "טאו שניתן להסביר אותו, איננו טאו". אכן, כדבריך, אני שם דגש על מציאת האמת האישית.
כן, הבסיס הוא תרגול מסויים ממנו מפתח איש איש את יכולתו.
וכן, קיימת חניכה אנרגטית מסויימת, בכמה מישורים, שהחשוב שבהם הוא החיבור האנרגטי לשושלת. קיימות, לדעתי, שתי רמות שונות לגמרי של אגירת ידע והעברתו: 1. ידע מילולי (הכולל גם תמונות ותרשימים). ניתן לאגור אותו בספרים ובקלטות. 2. ידע אישי. רק אדם יכול לשאת אותו. שום ספר, שום קלטת. ידע כזה ניתן להעברה רק מאדם לאדם. הקישור לשושלת כולל קישור לידעים של כל מי שהינו חלק מהשושלת. הקישור איננו ברמה המילולית, אלא ברמה של התחושה. מי שעובד על ליטוש הקישור הזה והשבחתו, יכול להעביר דברים מאוד מדוייקים דרכו. פעם אחת תלמידה שלי היתה במצב מסויים, אז "נכנסתי" למאגר הידע ו"שלפתי" במיוחד בשבילה קאטה עתיקה שקשורה לטיפוח המצב האנרגטי. ממש ראיתי קבוצות של אנשים מתרגלים יחדיו את הקאטה, כמו בחיזיון, לצד ההעברה התחושתית הרגילה. בדרך כלל זה לא קורה לי בעוצמה כזאת. הקאטה הגשימה את המצופה עבור אותה תלמידה. עד היום אני זוכר את הקאטה הזאת וכבר לימדתי אותה כמה אנשים נוספים. מה זה ורטקס הילינג? אתה מוזמן לפרט, זה נשמע מעניין. בתודה, בן

למעלה