לשונמית שבוע טוב

יאיר*

New member
לשונמית שבוע טוב

מאחר ואני מכבד אותך אני לא השבתי לך בשבת אבל ראיתי שתי כתבות אשר נכתבו בשבת ואחת מתהדרת בס``ד אכן אתו פרופסור שלך נהנה מעישון ופוגע בעצמו ולא באחר, ואם זה היה למשל מפריע לי היתי פונה ומבקש שיפסיק את העישון בחברתי. אבל מה יכלה ילדה קטנה לעשות כנגד האבא שלה. ואליי אני לא הכחשתי שאני יהודי, אני לא מנפנף בדת שלי בכל מני סמלים שיראו שאני יהודי. חבל שאנחנו לא יכולים להיפגש ולדון ביחד. אני לא טוען ההחילוניים הם צדיקים גדולים, אבל אנחנו החלתנו על דרך חיים אחרת ואתם צריכים לכבד אותנו על כך, כמו שנחנו מכבדים אותכם ולא מנסים להוציא אותכם מהדתיות. לכן אני לא אוהב שמנסים להחזיר אותי בתשובה. אני מצטער אל כך שאני תוקפני אבל אני רואה בכם את המוסר שלנו וכאשר המוסר סוטה מדרך הישר הכל מתמוטת. שונמית אני תלוי בין שני הצדדים. אני לא מכיר אותך מספיק אני לא יודע אם את חרדית, או בני עקיבה, שאותם אני מעריך ואתם שרתתי בצבא. או זרם אחר. אבל תאמני לי אני אומר לך בכנות שאני מאמין באלוהים בדרך שלי, לעולם לא התכחשתי אליו. אני מאחלך שבוע טוב ושיהיה לנו לכולנו שקט ושלום בידידות יאיר זה שמי האמיתי ואני לא מתביש בו

השונמית

New member
בס``ד - עאלק!

אין גבול לציניות! מרוב מנהג זה שדתיים אימצו לעצמם לכתוב בס``ד בראש כל עמוד שהם כותבים (גם במרחבי האינטרנט!), נוהגים היום את אותו מנהג גם אלו הכופרים בדת, אך מנסים להגיע לליבותיהם של הדתיים דרך מנהגיהם. החל מאותו חבר פורום שכתב את המכתב בשבת והתחילו בבס``ד למעלה, דרך פרסומות בעיתון ובדפי זהב או סתם שלטי-פרסום ברחוב שהמילה בס``ד מבצבצת למעלה, עד כדי הדבר המגעיל ביותר שראיתי- חנות בגדים שהשלט הגדול מאוד שלה מחולק לשניים: בחציו הימני כתוב בס``ד ובחציו השמאלי כתוב הלבשה כללית. שימו לב גודל הפונטים זהה! כששאלתי בחנות לפשר העניין, הוסבר לי ששם החנות עצמה הוא בס``ד! הייתם מאמינים?!?!?!?! אין גבול, פשוט אין גבול לניצול זול של אלמנטים זולים בדת. ואם בעל החנות חושב שבזכות ההצהרה שהוא נותן( שהיא במילים אחרות:כל החנות מופעלת בעזרת ה` אשר הופקד על תימחור ושיווק נכון של המוצרים) אז החנות לא תפשוט רגל- הוא טועה! בכלל, אני כאישה דתיה לא מוצאת לנכון לכתוב זאת בכלל, כיוון שאין סוף לפעמים שבהם אצטרך להזכיר את ה` בכל דבר שאני עושה, ולאו דווקא כותבת. אשר לשאלתך, יאיר, אינני רואה את עצמי כמשתייכת לאלו שאתה מזהה כ``בני עקיבא`` (למרות שתמיד `עברתי ליד`), ובטח שלא לחרדים. כל טוב לך ושבוע טוב!

למעלה