לשון קצרה

shan1984

New member
לשון קצרה

ילדתי לפני ארבעה ימים, עקב תנוחה לא נכונה בתי פצעה אותי בפטמות. לאחר תיקון התנוחה ניסיתי להמשיך להניק אך הכאבים היו עזים מדי. כרגע אני שואבת ונותנת לה בבקבוק (השאיבה כואבת פחות) ומחכה שהפטמות יחלימו לפני שאנסה שוב. שמעתי כי הכאבים יתכנו עקב לשון קצרה של התינוקת. מהו בדיוק המושג "לשון קצרה"? איך אני יכולה לדעת אם זה מתאים למקרה שלי ואיך מטפלים בזה? עלי לציין כי את בני הראשון הנקתי מלא וטוב עד גיל שמונה חודשים ולא סבלתי מכאבים. איני רוצה להפסיק להניק אך הכאבים מאוד חזקים עד כדי כך שאפילו מגע ידי על השד מכאיב.

כאבים בהנקה

אפתח במזל-טוב! בדרך כלל כאבים בהנקה נובעים מתנוחה וחיבור לא טובים. עם זאת,לעתים יש גם סיבות נוספות ביניהן גם סיבות הקשורות למבנה הלשון. מציעה לך לפנות ליועצת הנקה מוסמכת על מנת שתבדוק באמת הסיבה לקשיים, ותמצאו ביחד פתרון. מועדים לשמחה!

אפרת555

New member
ישנה אפשרות

כפי שענו לך, ישנו ד"ר אייל בוצ'ר שמקבל במרפאה בגבעתיים, הוא עובד גם באיכילוב, חותכים את החיבור של הלשון זה לוקח כמה שניות וטיפונת דם. אח"כ אין כאבים לתינוק. מומלץ גם כדי שלא תהיינה בעיות היגוי כשיהיה ילד. כי הלשון "קשורה". בהצלחה. זה מקשה על ההנקה כיוון שהוא לא ממקם את הלשון על החיך התחתונה של הפה ומכאיב לאם. זה ממש כואב!!

למעלה