לשון לבנה

הידוסית

New member
לשון לבנה

ביתי בת 10 ימים ויונקת כבר משעותיה הראשונות (עוד בחדר לידה כבר ינקה). בימים האחרונים הופיע חיפוי לבן על הלשון. בעיה שלי היא כזו- שמעתי כבר כמה חוות דעת על זה- שזה בסדר כי זה מהחלב אם וגם שיכול להיות שזו פטריה. אני לא כ"כ מבינה איך פטריה תצמח על הלשון שלה כשהדבר היחיד שנכנס לה לפה זה הפטמה שלי , כי מוצץ היא לא אוהבת בשלב זה, הפטמה שלי בריאה, והיא יונקת רק חלב אם שהוא הדבר הכי סטרילי בעולם והוא גם אנטי פטרייתי . למישהי יש תשובה? האם זה דבר טיבעי? האם צריך ללכת לרופא בשביל זה? אודה על העזרה!!!

k a t i n

New member
כנראה זו פטריה

גם עצל בת שלי שיונקת בלבד יש פטריה. זה לא נורא וזה שכיח עצל תינוקות יונקים. תלכי לרופא ילדים והוא יתן לך נקטרין ג'ל שמורכים אותו על המוצץ ונותנים לתינוק. האמת שלנו לא עזר נקטרין הזה רק סודה לשתיה שמרחתי לה בעזרת גזה עוזרת. וחשוב לטפל גם בפטמות שלך בהצלחה

הידוסית

New member
תודה על התשובה

איך מטפלים בי אם זו פטריה? יש משהו טבעי שאפשר למרוח על הפטמות?

זו לא חייבת להיות פטריה ../images/Emo41.gif

את יכולה לנסות לנגב לה את הלשון עם פד גזה או חיתול בד רטוב מלופף על האצבע שלך. אם זה יורד - זו לא פטריה. לרוב פטריה מופיעה באזורים אחרים בפה, לא רק (ולא תמיד) בלשון. פטריה נראית כמו כתמים עבים לבנים או נקודות לבנות בחלק הפנימי של השפתיים או הלחיים, על החניכיים, על החך... עוד תסמין של פטריה הוא תפרחת חיתולים אדומה ובוהקת בפות/טוסיק של התינוקת. אם הדבר לא מפריע לילדה ולא לך (כלומר - את לא מפתחת תסמינים של פטריה על הפטמות שלך, ולילדה לא מכאיב בפה או באזור החיתול), לא צריך לעשות דבר. אם את מטפלת בפטריה אצל הילדה, עלייך גם לטפל בעצמך ע"י משחה אנטי פטרייתית משום שכאשר יש פטריה, היא עלולה לעבור מהאם אל התינוקת וחוזר חלילה אם שתיכן לא מטופלות.

למעלה