לשון הרע בצבא קבע

ארז140

New member
לשון הרע בצבא קבע

שלום לכולם , זקוק לעצתכם . אני משרת בצבא הקבע . בשנה האחרונה , מתרבים המקרים , בהם מגיעות לאזניי ידיעות מאנשים רבים למדי , כי אחד הקצינים הבכירים אצלנו , שהייתי כפוף אליו לפני 4 שנים , וכנראה תאום הציפיות ביננו לא תאם בזמנו , מרבה לספר עלי סיפורים לא טובים וממש מכפיש את שמי . אני ידוע במערכת כאדם סופר מקצועי , בעל ערכים גבוהים , וכהוכחה לזה מקבל תמיד את כל ההטבות שמגיעות במעמדי , כולל לימודים אקדמאיים וכדו' . ולכן , גם אנשים נדהמים ומיד מספרים לי את אשר מופץ עלי בחדרי חדרים . הקצין הנ"ל , עורך את "הפצת הביקורות" הללו בחוגים נרחבים שכוללים גם אנשי חברות אזרחיות שמכירים אותי , ואפילו (ולא בשכל רב) , אצל חבריי . זה מכעיס אותי , כי עבר מאז כ"כ הרבה זמן , וגם אם לא הייתי בסדר , זה עדיין פוגע בשמי הטוב ומעליב , במיוחד כאשר קריירה שלמה ניצבת בפני . אני מאמין בעצמי וביכולותיי , אך קיטונות כאילו של ביקורת מקצין בכיר יכולות ללא ספק לפגוע בדרכי העתידית ואיני מעוניין בכך . מה עלי לעשות וכיצד עלי לנהוג ? האם ליזום עימו שיחה אישית ? מה עלי להבהיר בשיחה שכזו ? אנא עצתכם , אני נורא טרוד מזה . יש מצב שזהו עניין של קנאה בהחלט . תודה, ארז.

לשון הרע בצה"ל

קראתי בעיון את פנייתך. לא ברור מפמייתך אם אתב עדיין כפוף, אף באופן עקיף, לאותו קצין בכיר. אין כל הצדקה להכפשת אדם ברבים. וכבר נאמר בקוהלת (ז,א) כי: "טוב שם משמן טוב". מדבריך עולה כי אינך מעוניין לפנות להליך משפטי כנגד אותו קצין. שיחה אישית עם אותו קצין עשויה להיות רעיון טוב, בהנחה שאותו קצין יהיה קשוב לדבריך. לפני השיחה אני ממליץ שתעיין בחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965. ובפרט בסעיף 1. החוק כתוב בשפה פשוטה ונהירה. הסבר לאותו קצין כי הוא גורם לך עוול בכך שהוא פוגע בשמך הטוב, וכי דבריו מהווים לשון הרע לפי מובנו של החוק. אני מקווה שדרך זו תהיה יעילה. עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה