לשוחח עם הילד

טוטי284

New member
לשוחח עם הילד

בני בן ה 7 מתמודד עם טיקים מורכבים בראש בידיים בזרועות ובפנים כבר למעלה משנה עם שתיים שלוש הפסקות קצרות. טרם ערכנו איבחון מסודר.
מדובר בילד חברותי אהוד ואינטילגנט, בינתיים ללא הפרעות התנהגותיות מיוחדות.
מעולם לא הערנו לו או דיברנו איתו על כך כדי למנוע לא לייצר מתח ואי נוחות נוספים עבורו. אבל במחשבה להקל על הנטל של "הסוד" (אותו הוא נושא למעשה לבד)
חשבתי שכדאי וקראתי אף שרצוי לדבר עם הילד על תחושותיו. שכדאי לשאול אותו אם משהו מפריע לו.
כששאלתי אותו אם משהו מפריע לו, ואף חידדתי שהזכרתי בעדינות את האפשרות של תנועות בלתי נשלטות, "ניפנף" אותי לגמרי ושינה נושא.
מה עלי לעשות? כיצד כדאי לפתןח שוב את הנושא? מן הסתם ודאי כבר ילדים העירו לו על כך בביה"ס (היו ימים שזה היה מאוד מאוד בולט). איך לתת לו לדעת שאנחנו רואים ונמצאים שם אם הוא רוצה לדבר?
תודה

שאלת את הצוות החינוכי

אם אכן הילד משדר מצוקה או אי נוחות או שילדים שואלים אותו שאלות?

בשביל שילד ירגיש אהוד ושיש לו גב איתן לא חייבים לשאול ישירות או לדבר על הטיקים לדעתי, בתור התחלה כל יום לאמץ לחיקך ולומר כמה הוא אהוב וכל פעם למצוא משהו חדש אצלו ואת זה לחזק פשוט ללכת על חיזוקים כל הזמן. לשאול אותו איך היה בבית הספר והוא יענה "פסדר" אז תשאלי מה היה בסדר ספר לי מה עשית בהפסקה עם מי שיחקת וכו'....

לפי התגובות שלו ושל הצוות החינוכי אני בטוחה שלא תהיי בחוסר ודאות ותדעי איך לנווט לכם את המשך הדרך

בהצלחה!

אלמונימית.. "כמה טוב, שבאת הביתה"

שלום לך, טוטי
אני מסכימה בהחלט עם

אלמונימית...

יכול להיות שתחושתך כי ילדים כבר העירו לבנך בביה"ס אינה קשורה למה שמתרחש במציאות. בייחוד, אם מדובר בילד אהוד וחברותי. יכול להיות שהילדים כל כך אוהבים אותו, וזה לא מפריע להם. או שהמעמד שלו ממש חזק, כך שלא מתעסקים איתו.

התעניינות כללית עם המחנכת או עם יועצת בית הספר - ולא חייבים ממש לשים את הטורט או את הטיקים במרכז - יכולה לתת לך קצת יותר מידע ולהרגיע.

באשר לשאלתך איך לתת לילד לדעת שאנחנו רואים ונמצאים שם אם הוא רוצה לדבר? פשוט לשדר לו את זה בלי הפסקה והדרך הטובה ביותר היא להקשיב לו. ואם את מתלבטת אם לפתוח את זה שוב, כי הוא לא רוצה לדבר על זה ו"מנפנף" - סימן שאת יודעת להקשיב טוב... :)

רוצה לומר, כל עוד אין פגיעה בתפקוד ואין קשיים חברתיים והתנהגותיים וכל עוד הילד לא מעוניין לדבר על זה - מומלץ בחום להתאפק ולתת לילד את הזמן. ובינתיים - הרבה עידוד, חום ואהבה ובשביל להרגיע את עצמך - את תמיד יכולה להיכנס לכאן ושלתף...

למעלה