לשבת חזק - ויחי

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
לשבת חזק - ויחי

מהגיגיי א77 ותשב באיתן קשתו ויפזו זרעי ידיו מידי אביר יעקב וגו' (בראשית מט. כד) וברש"י ד"ה נזיר אחיו (שם מט. כו) מפרש המקראות ואומר, מידי אביר יעקב שנראתה לו דמות דיוקנו של אביו, וזה מנע בעדו מלחטוא עם אשת פוטיפר. והנה עה"פ ויהי יוסף יפה תאר ויפה מראה ויהי אחר הדברים האלה ותשא אשת אדניו את עיניה וגו' (בראשית לט. ו-ז), ואומר רש"י בד"ה יפה תאר וגו' כיון שראה עצמו מושל התחיל וכו' ומסלסל בשערו, אמר הקב"ה אביך מתאבל ואתה מסלסל בשערך אני מגרה בך את הדוב. וגם בפסוק כי בן זקנים הוא לו וגו' (בראשית לז. ג) אומר רש"י שם שהיה זיו איקונין שלו דומה לו, ע"כ ברש"י. וחשבתי אולי בשביל שהיה מסלסל בשערו גירה בו את הדוב. וניצל מאותו דוב, קרי אשת פוטיפר, ע"י שנראה לו דמות דיוקנו של אביו, לפי שדמות דיוקנו של אביו הוא דיוקנו של יוסף, אלא שיוסף הוא מסולסל בשערו, משא"כ דיוקן אביו לא היה מסולסל. וכיון שראה דיוקן אביו, היינו דיוקנו שאינה מסולסלת ממילא בטלה הסיבה למגרה את הדוב וניצל מאשת פוטיפר. גם מדוייק בדברי רש"י הנ"ל אביך מתאבל ואתה מסלסל בשערך, פי' אביך אינו מסלסל ואילו אתה מסלסל בשערך. שבת שלום

א77

New member
גאוה בדרכי ה' יותר בריאות

ויגבה לבו בדרכי יהוה ועוד הסיר את הבמות ואת האשרים מיהודה (דברי הימים ב' יז. ו)

DAVID523

New member
אחי היקר-לפחות תיכתוב

בימקום שם הקב"ה תיכתוב יוד קה וו קה. כמו שנהוג לומר בזמן ברכת -פתח אליהו זכור לטוב. אני אומר את זה לא כדי חס וחלילה לשאת את שם הקב"ה. אלא לתת מודעות לאנשים לדעת איך אומרים את שם השם בצורה נכונה. כי בעיקרון שם הקב"ה שרשמתי.אסור לומר סתם.

DAVID523

New member
אני חייב לתקן

שאני אומר"אני אומר את זה לא כדי חס וחלילה לשאת את שם הקב"ה".הכוונה היא=אני אומר את זה לא כדי חס וחלילה לשאת את שם הקב"ה לשווא.השמטתי את לשווא. ואז זה נחשב שאני שקרן כלומר אמרתי לא אומר את שם הקב"ה לשווא וכן אמרתי. ולכן התחייבתי לתקן. והוספה קלה -את שם הקב"ה שאמרתי בהודעה מעלי .לא אסור לומר סתם. אלא מותר לומר רק בתפילה בקריאת התורה [אם אני לא טועה}וכן לצורך לימוד שיידעו מה כן מותר לומר ומה אסור לומר.אבל סתם בהחלט אסור לומר אלא רק במקרים שאמרתי הרגע.

א77

New member
דוד, כל מה שאתה מעיר, מקובל

קורה ששוכחים, היות וזה מועתק אוטומטית. וב"ה שסו"ס זו הערתך ולא יותר. הבנתי שהשתכנעת שויגבה לבו בדרכי ה'. עלינו להתגאות בדרכי ה'. לא בדרכנו אלא בדרכי ה'. החרדי כשהוא בדרכי ה', עליו לקיים ויגבה לבו, ואשרי חלקו מה טוב חבלו.

למעלה