לרשר....

asher40

New member
לרשר....

חושב כי התגובה צריכה להיות כאן. לחברי הפורום שלא מבינים במה המדובר: שמתי לב ,שלפני מס' ימים ,היה דיון לגבי אביזרים מודולרים כמו "גוויס" והתגובות או לפחות חלקן לא היו מדויקות. אני יודע שיבואו חברי פורום ויאמרו כי נמאס לדבר על זה ,אך חברי פורום שעובדים בשטח בוודאי יודעים כמה היום קשה העבודה ויקרה יותר עם המגבלות שנקבעו . ראשית לא נקבע כי אביזרי "גוויס" אינם מותרים לשימוש!!! אלא נקבע כי לא תותר התקנה של יותר מאביזר אחד בכל מודול!!! וכל מי שמטעה כדאי לו לפנות לאנשים המחליטים בשטח!. אתן מס' דוגמאות: א. מפסק ושקע מאותו מעגל - אסורים להתקנה בקופ' "גוויס" הישנה אך מותרת בקופסה המחולקת החדשה!!!, אך לכל אביזר יגיע צינור נפרד מקופ' חיבורים!. פה מתעוררת בעיה שאנחנו נתקלים בה ,הקושי לעבוד עם הקופ' החדשה. לכן יש קופ' חליפיות כדוגמת קופ' של חב' וויסבורג שמתאימה לאביזרי ביטוצ'ינו ,אך גם לסדרה החדשה של "גוויס" שכל אביזר מגיע עם המתאם קומפלט למודול אחד. ב. לחצן סטרט ולחצן סטופ - ניתן להרכיב אותם במודול אחד ועובר טסט! ג. שלישיית שקעים אפילו משלושה מעגלים שונים - יותקנו בקופסה 3 מודול עם מחיצות נפרדות וצנרת נפרדת לכל אחד. שיהיה לכם המשך יום נעים , שטרן אשר.
 

רשר

Well-known member
מנהל
תודה רבה, אבל לא זו הבעיה.

הבעיה היא בחוק לגבי אביזרים שונים שיורכבו "בהרכבים" ודרישת החוק החדשה (טרם ראיתי אותו אבל קיבלתי הסבר ממצה) היא שאפשר יהיה להוציא כל אחד לחוד ללא שליפת מסגרת ההרכבים עם שאר האביזרים, מבחינת בטיחות לחשמלאי זו דרישה מוצדקת, אבל סובלת מעודף צדקנות! כי יהיו פטורים. ה"פטור" ללחצנים או למפסק עם שעון דינו ככל פטור כמו "הארקת צינור מתכת אם הוא של חברת חשמל" ועוד מיני פטורים שמיצרים רק בעיות, כי למה ללחצן 1/0 יש פטור וללחצן חילוף עם דימר אין פטור? או הפטור המצחיק שמתיר להכניס לכל דירה בישראל מתח זר מחדר המדרגות? או שיש חוק שאוסר שליפת קבוצות של אביזרים או שמותר לשלוף את כולם ביחד, המצב החדש הוא מצב בינים כי יש ציוד פטור ויש ציוד זהה פונקציונלית וברמת הסיכון שאינו פטור. זה שבודקי ח"ח מאשרים או לא אינו הופך זאת לחוקי.
 

מאגר

New member
לגבי הכנסת לחן מדרגות לדירה

להזכירכם הלחצן אינו מביא מתח אלה הוא מחובר ל-0 ולכן הוא מותר.
 

רשר

Well-known member
מנהל
אין פעולה חשמלית ללא מתח!

דרך גוף החימום בממסר עובר מתח 220V ומגיע ללחצן בכל מקום! רק כאשר לוחצים על הלחצן המתח מתחבר אל האפס ומתאפס. איך נורת הסימון של הלחצן עובדת?
 
למעלה