לרצוח את עצמך

לרצוח את עצמך

תהיתי קצת... ושאלה לי אליכם אהוביי. נכון שנגיד יש חוק נגד אוננות במקום ציבורי? או שתיית אלכוהול תחת גיל 18 (אפילו אם זה ברצונך האישי)? ואם רוצחים, אז נכנסים לכלא? אז למה אין חוק נגד התאבדות? בעקרון, זה גם רצח וגם דבר רע שאתה גורם לעצמך, אז למה אין נגד זה חוק? משהו שימנע מאנשים לנסות להרוג את עצמם...

sharon91

New member
זה די פארדוקסי....

אני לא יודעת אם שאלת ברצינות. אבל למה שזה ימנע מהם? יכניסו את הגופה שלהם לכלא?

Mind_Thief

New member
אפשר....אבל...

אפשר לעצור אנשים על נסיונות להתאבדות או על סיוע להתאבדות, אבל לדעתי כמו שלמדינה אסור לשלול מהאזרח תזכות לחיים אסור לה לשלול את הזכות למוות...

sharon91

New member
ציטוט מאביב גפן...

``...זאת לא חובה לחיות, זאת זכות להיות חיים...``

לא דיברתי על התאבדות

אלא על נסיון התאבדות כמו שמכניסים לכלא על נסיון התנקשות (מכניסים על זה לכלא, כן?) או כמו על אוננות בציבור (אמנם לא מכניסים לכלא לזמן רב).

goldy

New member
לשים גופה בתא מעצר? לשפוט גופה?

איפה ההגיון שלך?

אני מדברת על נסיון התאבדות.

אמנם שפיות זה לא הדבר הראשון שאפשר להגיד עליי, אבל אני חושדבת באופן הגיוני.

נעל

New member
knock yourself out

כפי שכבר נאמר: קצת קשה לאכוף (ואם כבר בן אדם מבצע ניסיון התאבדות ונכשל אז צריך לתת לו עזרה נפשית, לרוב, ולא עונש בכלא או משהו כזה), ומלבד זאת יש חוק האוסר על סיוע להתאבדות (מלבד התאבדויות פוליטיות). בד``כ זה לא פוגע ממש בסביבה ובחברה, וזה מבטא סה``כ רגש מאוד בסיסי, זכותו של אדם לחיות, זו לא חובה, כך שאין סיבה לחוקק חוק נגד זה. נעל ;-)

זה כן פוגע בסביבה ובחברה

אחרי הכל זה דיי אגואיסטי להרוג את עצמך, ולגרום סבל לכל הסובבים אותך.

חתולית

New member
ואתם עוד מדברים עליי

שאני אומרת שטויות וכותבת הודעות רק לשם הכתיבה... אני לא אומרת שלכל הודעה חייבת להיות פואנטה מוחצת (ע``ע הפואנטה שבקצפת) אבל אני אומרת שלכל הודעה צריך להיות משהו שיתן סיבה לקרוא. נכון שאם אני כותבת תגובה זה אומר שההודעה עשתה את שלה ועוררה עניין בפורום, ולכן התגובה שלי מיותרת, אבל אני בכל זאת, למרות האבסורד שבעניין, מתנגדת. את מעלה רעיונות טפשיים שלא נותנים מנוח רק מכיוון שהם כל כך מפגרים. אני לא באה במטרה להעליב אבל אם אני הפסקתי אחרי שהעירו לי מספר פעמים, גם את צריכה. כל אחד צריך ללמוד מהטעויות שלו. ואם מישהו אחר כבר טעה לנגד עינייך ואת הערת, איך את מעיזה לעשות את זה???

אם זה בשבילך נראה כשטויות

אז אל תגיבי לי זה נראה בתור נושא נורא חשוב התאבדות זה נורא של חיים או מוות וכן יש מטרה לשאלה שלי ואפשר לחשוב גם כמה ת`רדים אני פותחת, כשלי יש משהו שבאמת מעניין אותי ואני חושבת שהוא באמת נחוץ, אז אני כותבת, לעומתך אני לא פותחת ת`רדים בכמויות תושבי סין, אלא בכמויות תושבי מיקרונזיה, תודה רבה.

חתולית

New member
הודעה קוטלת )לא זאת(

לקויה, את ממש לא תפסת את הפואנטה הכללית של ההודעה. בהודעה ניסיתי להגיד שהנושא לא חשוב מבחינתי אך אם אני מגיבה זה אומר שבכל זאת יש לו משמעות בקרב חברי הפורום, וגם בקרבי. אני חושבת שזו שאלה פילוסופית חשובה מאוד אבל היות ואנחנו כאן בפורום לא פילוסופים, אנחנו לא יכולים להעמיק עד כדי כך. אנחנו יכולים להתעניין ואני מאמינה שעניין זה החלק החשוב ביותר של החיים אבל אנחנו לא יכולים לתת תשובה. אני חושבת שכתבתי את ההודעה ה``קוטלת`` שלי בגלל שלא היה לי משהו יותר טוב לכתוב. אני מצטערת. כשאני קוראת שוב את ההודעה אני מגיעה למסקנה שכתבתי את זה כי לא הייתה לי תשובה לשאלה הפילוסופית המעמיקה שלך. תסלחי לי? אני לא סלחתי בעניין הזבובים.

המלאכית

New member
תגובתי

יש לי נסיון במה מדובר! ניסתי לפני כשבוע להתאבד, ואם לא הידיד שלי אולי היום, לא הייתי כותבת. אחרי שראיתי איזה כאב עשיתי למשפחתי, לחבריי ולמכריי החלטתי לראות את העולם בעין אחרת. העונש זה לחזוב על ההורים על החברים על אלה שאוהבים, איך הם יקבלו, חשבתי שלאף אחד לא יהיה אכפת אבל טעיתי. ראיתי את המוות מקרוב וזאת לא הייתה חוויה כזאת נהדרת. פשוט ברגע שאדם רוצה להתאבד עליו לחשוב על המחר! זאת דעתי בכל אופן. תודה המלאכית.

JustOnce

New member
קצת סטייה מהנושא

זו פעם ראשונה שאני כותבת בפורום אז שלום לכולם. מצטערת שאני קצת סוטה מהנושא של החוק, אבל רציתי לדעת מה גרם לך (מלאכית) להרגיש כל כך רע שרצית להתאבד. קשה לי להבין מה גורם לבן אדם להחליט שהוא שם סוף לחיים שלו. גם אני לפני שנתיים חשבתי על זה כמה פעמים אבל אף פעם לא ממש ברצינות. העצה הקטנה שלי היא שתטפלי בעצמך ותראי שיהיה יותר טוב.

אוווייי שאט דה פאק אפ!

מה קרה פתאום כולם מנסים להתאבד ואז פתאום מגלים את האמת? יאללה חלאס כבר תשתקו! לא ניסית להתאבד ואת סתם עוד נודניקית שרוצה למנוע מאנשים לעשות מה שהם חושבים שטוב להם

למעלה