לרפי גינת
לרפי גינת, שלום! אני צופה ותיק של "כלבוטק", עוד משנות ה-70 בתקופת המצלמות הנסתרות שחשפו את עובדי תחנות הדלק שלא איפסו את המונים. בעונות האחרונות אני מקפיד לצפות בכל תכנית, משום שלנושא הצרכנות יש חשיבות רבה בחיינו, וטוב מאוד שיש "כלב שמירה" בתחום זה. ברצוני להפנות את תשומת לבך לדבר שמעט מפריע לי לאחרונה: בזמן האחרון אני מקבל הרגשה שהתכנית סוטה מעט מהמטרה המקורית שלה. היא עוסקת לאו דווקא בנושאי צרכנות, אלא גם (למשל) בהתנהגויות שונות ומשונות של רבנים, רופאי שיניים וכו´. לדעתי היטשטש הגבול בין "שידור חוקר" לבין "כלבוטק". הרי הטרדה מינית היא עבירה שאין כל קשר בינה לבין צרכנות. מובן שיש לטפל בה בדרכים החוקיות, אך נדמה שהמטרה המקורית של התכנית מוחמצת כשהיא עוסקת במקרים אלה. יש מן האמת בהערה של אורנה לנדאו שהתפרסמה אתמול (28.4.02) ב"ידיעות אחרונות" (נמאס מהטיפול בהטרדות מיניות ב"כלבוטק"). דווקא בפעם היחידה שהזכרת בעצמך ב"כלבוטק" את הדמיון ל"שידור חוקר" (בנושא החבלה בדלתות בבת ים), היתה רלוונטיות ל"כלבוטק" משום שמדובר בצרכנות, ומי שחיבל בדלת גרם לדיירים הוצאות מיותרות. אפילו נושא ההסעה של עובדי משרד המסחר והתעשיה בירושלים הוא לא נושא צרכני מובהק. זהו עניין נקודתי שמתאים, לדעתי, לתכנית תחקירים כללית ולא לתכנית שמציבה על דגלה את נושא הצרכנות. התחקיר שביצעתם כשהשגתם הכשר בד"צ למסעדה שלא קיימת היה מרשים, אך גם הוא מתאים לדעתי לתכנית תחקירים כללית שחושפת מקרים של חוסר תקינות בתהליכים הקורים במקומותינו. כנ"ל לגבי הקלות שבה ניתן לקבל תיק רפואי של חולה בבית חולים. כמו כן, היה מזעזע לצפות בכתבות שלכם בנושא התעללות בפרות, אפרוחים וסוסים - אך אני כצופה מעוניין לקבל בתכנית זו יותר נושאים צרכניים שנוגעים ישירות לאחוז נרחב מהצופים. ייתכן שניתן להפיק תכנית תחקירים אחרת, במקביל ל"כלבוטק", שתחשוף מקרים שאינם בהכרח בנושאי צרכנות, ושאינם נוגעים לציבור הרחב מידי יום ביומו. לסיום, ברצוני להדגיש שעדיין רוב הנושאים המטופלים בתכנית הם בהחלט בנושאי צרכנות, ולדעתי "כלבוטק" היא עדיין אחת ההפקות הישראליות החשובות המשודרות כיום בטלויזיה, ועל כך מגיע לך ולכל צוות "כלבוטק" יישר כח. בברכה, עופר