לריב עם המינהל

goro11

New member
לריב עם המינהל

המצב כך -בית ישן על אדמת מינהל הריסה ובנייה מחדש המון כסף שאין לי . אופציה שנייה הוספת חדרים +חיזוקים לבית הישן טפסים וועדות האם מישהו מכיר בית ישן שעבר פרוצדורה דומה של שיפוץ והוספה וקיבל אישור אפילו בדיעבד? (יש לי חשמל)

bar 23

New member
המצב דומה לשלנו....

רק שאנחנו יתרנו על אופציית התוספות וההרחבה והחלטנו לגלח הכל ולבנות מחדש. אצלנו הבית ישן להערכתי משהו כמו 50 שנה וחשבנו על זה שהמצב שלו לא הכי טוב בעיקר מבחינת אינסטלציה וביוב. למה אתה מתכוון כשאתה אומר "חיזוקים"? בכל אופן תעשה חשבון אם כל ה"חיזוקים" האלה של יסודות, החלפות של צנרת ישנה ורקובה, הוספת תעלות חשמל חדשות וכו'-אולי כבר תהיה קרוב למחיר של בניה מחדש. אני הייתי בראש ובראשונה מתייעצת עם מהנדס לגבי אותם חיזוקים שידרשו לבית, יכול להיות שהסיפור לא כל כך פשוט כמו שאתה חושב....

מנסיון עם צריף שבדי ישן

אנחנו נכנענו. הרסנו ובנינו חדש, בהתאם ליכולת. חסך לנו הרבה כסף במסים ושדרג את ערך השטח והבית, כמובן.

guyhela

New member
אני בסיום שיפוץ ותוספת לבית קיים

שילמתי למנהל דמי היוון רק עבור תוספת הבניה, כי הבית הקיים היה כבר מהוון. לגבי שיפוץ בית קיים - מבחינת הוצאות זה תלוי מה אתם מתכוונים להוציא. מנסיוני, המסקנה מפרויקט של שיפוץ בית קיים והרחבה (אני נמצא לקראת סיום) היא שהיה עדיף להרוס הבית הקיים ולבנות הכל מחדש (המילה "שיפוץ" מקטינה מאוד את מה שעשיתי). אני מניח שתוספת עבור הריסה ובניה מחדש היתה בדיעבד לא גדולה. לא יודע מה המשמעות מבחינת דמי היוון למינהל. גיא

למעלה