לרופא היקר

חופית91

New member
לרופא היקר

שלום רב לפני קצת יותר מארבעה חודשים חליתי במחלת חום ופריחה (ללא כאבי גרון) לאחר כשבוע החלמתי שבועיים לאחר מכן הופיעה לי פטריה על הלשון חולשה והרגשה כללית רעה עפ"י רופאת המשפחה שלי הוחלט לערוך לי בדיקת hiv כיוון שהיתה לי חשיפה זמן קצר לפני כן ובנוסף בדיקת ebv שתי הבדיקות נעשו שלושה חודשים לאחר אותה מחלת חום ופריחה להלן התוצאות: hiv1,2ab's negative elisa גבוה-נמוך יחידות תוצאה בדיקה ebv lgG 91H iu 01-20 ebv.ebna 275H iu 01-20 ebv lgM 4 iu 01-20 שאלותי הן: 1)האם תיתכן מחלת הנשיקה ללא כאב גרון והאם יש קשר בין קנדידה צמיחה דלה למחלת הנשיקה? 2)האם על סמך התוצאות אפשר לדעת בערך מתי חליתי במחלת הנשיקה (חודשים ,שנים ,עשורים) חשוב לי לציין שלא זכורה לי מחלת חום שהייתה לי לפחות לא בעשר שנים האחרונות? 3)האם בדיקת האלייזה אמינה לאחר שלושה חודשים פלוס או שעלי לשוב עליה (חשוב לציין שאכן הייתה חשיפה לפני אותה מחלת חום)? 4)האם נגיף האפשטיין בר פוגע באיזה שהוא אופן במערכת החיסון (לאחרונה אני חלש מאוד ונוטה להיצטנן בקלות)?

מחלת הנשיקה

נתחיל מהסוף: מרבית האוכלוסיה חלתה במחלה, וכמו בכל מחלה נגיפית תתכן פגיעה חיסונית בזמן המחלה. הבדיקות אומרות מחלה בעבר ולא מנחות על מחלה בשבועות האחרונים. לגבי הפטרייה יש לזה סיבות רבות וקשה להאשים גורם ספציפי זה או אחר. לגבי כאבי גרון, בהחלט הם יכולים להיות חסרים בזמן המחלה. יש כאלו שיש להם רק חום.

למעלה