לרועי :

מאין לך

הידיעה הוודאית שכל המושגים שהביא, או אף מושג אחד נועדו לתכלית כלשהי בכלל?
המושגים עצמם, קרוב לוודאי שנבעו מתוך שפע פנימי כלשהו. אם אתה מתעקש לייחס למעשה ההמשגה תכלית ואף תכליות רבודות אתה עושה למשהו מאד עמוק השטחה, רדוקציה.
אמנם, מושגים רבים אצלו מתייחסים לבית ספר, עבודה פנימית ודברים מעין אלו, אבל תהיה זו טעות לגזור מתוכן המושגים על "תכליתם".
אני סבור שתכלית דבריו היא- ראיה. במעשה ההמשגה והדיבור מתבהרת המחשבה.
מחשבתו נאמנה לקו העולה מתוכו ממעמקי הלא מודע בכל הקשור להמשגה, ורק ביצירת פילוסופיות, תיאוריות ופרקטיקות הוא מצמיד אותה לעניינים מעשיים, רק שם אפשר לייחס לחשיבתו וקטור של תכלית מעבר לאותה תכלית אינסטנקטיבית של ראיה.
ושם בדיוק היא נכשלת- בדיוק היכן שהוא מתחיל לחשוב באופן מודע, רצוני, שם הוא כבר מיותר.
הוא מעולה בהמשגה. הוא גרוע במיוחד בחיבור של המושגים האלו למציאות הריאלית וכל ההולך אחריו בעניינים האלו שוגה באשליות. כל המנסה "לעבוד" על פי תורתו לא ישיג דבר, בגלל העניין הזה. פשוט אין שם דרך. יש המשגה שנדמית כמתקרבת לדרך. ואולי הוא עצמו פירש באופן שגוי את ההמשגה, כאילו שתוביל לדרך כלשהי. ואולי היה לו נוח לפרש זאת כך, לו ולתלמידיו.
אבל אין שם דרך, אין שם תכלית. רק כמה מושגים יפים. לא שזה רע. אבל בעיני רוב העולם צריך "תכלס" ואנשים צריכים להרגיש שהם מתקדמים לאיזשהו מקום. התגובתיות לאנשים האלו ולגישה ה"תכלסית" הזו יצרה את החלק הגרוע בהגותו. את החלק הזה, שהוא הקליפה, יש לקלף ולהשאיר רק את התוך, שהוא התעמקות מעניינת במושגים.
&nbsp

תשובה לשאלה שברישא:

"מאין לך הידיעה הוודאית שכל המושגים שהביא, או אף מושג אחד נועדו לתכלית כלשהי בכלל?"
&nbsp
מתוך דבריו.

Mist2

New member

ינוקא1

New member
אני כרגע מלמד את עצמי

לרכב על חד אופן.
(לצערי לוקח לי יותר זמן מהצפוי ....
)

החד אופן מדגים היטב מהו איזון , או מהי הרמוניה :

אם אנטה לצד אחד (+) או לצד השני (-) - אפול.
לעומת זאת , אם אצליח למצוא את נקודת האיזון , שזוהי בעצם נקודה בה הכוחות השליליים והחיוביים מנטרלים זה את זה , אהיה חופשי לרכב

הנקודה הזו איננה נקודה "משעממת" כלל
אדרבא , זוהי הנקודה היחידה בה האדם הוא חופשי באמת.
בכל נקודה אחרת , האדם כבול על ידי הכוחות המפילים אותו ימינה או שמאלה.
אך לאחר שהאדם הגיע לנקודת האמצע , הכוחות הללו אינם כובלים אותו יותר , והוא חופשי לנוע.
הוא גם לא צריך להשקיע כח כדי להתנגד ל+ או ל- , היותו מאוזן גורמת לכך שהוא יוכל לנוע בלי להתאמץ.

(כמו כן , הנקודה הזו היא נקודה דינאמית -
לכל מצב קיים איזון משלו - האיזון שהיה נכון לפני רגע , איננו נכון עכשיו.
לכן איזון אמיתי דורש התאמה , מודעות ושיפוט נכון כל הזמן).

כך זה בחד אופן , וכך זה גם בעולם הרוחני.

ינוקא1

New member
הרהור העולה בי ....

בעקבות דברים אלו :
&nbsp
אופניים הם איזון במימד אחד - ימינה ושמאלה. הכח החיובי מנטרל את הכח השלילי , וכך אנו חופשיים לרכב.
&nbsp
חד אופן זהו איזון בשני מימדים - ימינה ושמאלה , קדימה ואחורה. גם כאן בשני המימדים הכח השלילי מנטרל את החיובי , וכך אנו חופשיים לרכב.
&nbsp
אם היינו יכולים להגיע למצב בו הכח החיובי היה מנטרל את הכח השלילי במימד השלישי , היינו יכולים לרחף

&nbsp
כנ"ל אם היינו יכולים להגיע למצב בו הכח החיובי מנטרל את השלילי במימד הזמן , היינו יכולים לנוע בזמן

&nbsp
ההבדל בין שני האחרונים לשני הראשונים , הוא שבשני האחרונים קיימת זרימה "חד כיוונית" : בגלל כח המשיכה קשה לנו להשתחרר מהתנועה בכיוון שכלפי כדור הארץ , וכמו כן במימד הזמן אנו מכירים רק תנועה בכיוון אחד של הזמן.
&nbsp
(אגב , האם יתכן שהתנועה החד כיוונית של הזמן נוצרת בגלל סוג מסוים של "מסה"
)
&nbsp
בכל אופן , החופש בכל מימד נמצא אך ורק בנקודת האיזון : הנקודה בה הכוחות החיוביים והשליליים מנטרלים אלו את אלו

&nbsp

רגלים

New member
האם יש דרך להארה?

זה תלוי למה אתה קורה הארה:
האם ההארה היא שיחרור? ממה?
האם ההארה היא הכרת האמת?
האם ההארה היא תובנה?
האם ההארה היא התאחדות (מיסטית)? עם מה?
האם ההארה היא ביטול האני?
האם ההארה היא אושר וביטול הסבל?
האם ההארה היא יקיצה מחלום?

טוב, לפחות חלק מהדברים הם ראויים, או לכל הפחות לא מגונים.
ואולי אף אחד מהם אינו הדבר עצמו.

העניין הוא שהארה צריכה להיות עניין פשוט מאוד, צעד אחד וזהו , מקסימום שניים. אבל משום מה זהה מסתבך והולך, עד שאנחנו אומרים שאין דרך.

ינוקא1

New member
כן , אני מכיר את התיאורים הללו .....

לכן אני שואל......

לבודהה זה לקח חיים שלמים של חיפושים + 7 ימים ישיבה תחת עץ הבודהי כדי להגיע להארה שלו ..... ובסוף גם הדרך שהוא נתן כדי להגיע להארה , איננה דרך פשוטה במיוחד (דורשת נזירות וכל מיני - הדרך המתומנת האצילה).

אני אישית מאמין\חווה שמואר אמיתי הוא כמו משה - יוצא מפניו אור פיזי.
כמה אנשים כאלו אתה מכיר
כמה אנשים כאלו היו במהלך ההיסטוריה

אני מסכים ש"מואר" הוא מישהו שיצא מכבלי האישיות , והפך ל"הוא עצמו".

אך האם זה קל לצאת מהאישיות
האם זה קל אפילו לשנות הרגל או קיבעון אחד
אפילו להיגמל מסיגריות או להרזות אנשים בקושי מצליחים (ומי שמצליחים כל הכבוד להם !) אז לצאת מכל מה שמגדיר אותנו ולהיות חופשי , זה אמור להיות דבר קל

אני אישית חושב שהארה אמיתית היא דבר שהוא כמעט בלתי אפשרי.
99 אחוז מהמחפשים לא ימצאו אותו , או שימצאו דמיונות (שזה הרבה יותר גרוע).

לא כדאי לחפש "הארה" , כדאי לחפש "התפתחות".
בהתפתחות נכונה , האדם "צובר אור" , לאט לאט ומעט מעט.
ויכול גם להגיע להארה , אם ירצה ה'.

מוסיף/משתף שמעולם לא הצעתי/המלצתי למישהו לחפש הארה

אפילו להיפך.
בדרך כלל כשמישהו שאכפת לי ממנו ושיש לי תקשורת-לימודית טובה איתו מדבר איתי על הארה, אני מנסה לברר את כוונתו בעזרת שאלה או שתיים.
בדרך כלל, אין שם כוונה כלל, אלא דמיון כלשהו.
ושאלתי, אם מגיעה ללב, עשויה אפילו לשחרר קצת את הנשאל מבדיה זו.
הארה. פחחחחח.

מאחורי/מתחת הרצון "בהארה", עשוי להסתתר משהו נפלא, שכיף ומשחרר לגלות.
אני יודע מקריאת הודעותיך הנדיבות, שעבורך הרעיון של "הארה" הינו כרגע שימושי, מדרבן וּמְכַוֵון.

כמדומני שמי שמשתמש במלה "הארה" כדי להזכיר לעצמו מצב טבעי ופשוט שאפשר להגיע אליו כאן ועכשיו בעזרת השלת קליפה או שתיים, איננו עושה טעות בהכרח ואיננו משתמש במלה זו באופן טוב פחות ממך, בהכרח. רק שונה.

לדוגמה (אחת מני רבות): קיים מצב תודעה מופלא ומשחרר, שנמצא כפסע או שניים מאנשים רבים - והוא שם הכל בפרופורציות, כולל את הפרופורציות, המחשבות, כל תפישת ה"עצמי" המשעשעת. אתה חש אותו בכל גופך. יתכן שלכך קוראים חלק מאיתנו "הארה". אפשר לקרוא לו איך שרוצים, אפילו "מוישה" או "זרובבל", מה שחשוב הוא: האם הוא בא כשקוראים לו? במלים אחרות: האם הוא מתגלה כשמחפשים אותו? אם כן, מצויין, אין כל בעיה.

ינוקא1

New member
אכן , אני גם משתמש ברעיון הזהה

כאידאל. לצמוח לכיוון השמש , גם אם לעולם לא נשיג אותה.
&nbsp
אני באיזשהו מקום מסויג מחיפוש של מצבי תודעה בלבד , כי זה בעצם לתפור לעצמך חליפה , ולהתאים את עצמך אליה.
&nbsp
פעמים רבות האדם פשוט משכנע את עצמו שזו החליפה המתאימה לו , מצב התודעה האידיאלי , ומתאמץ להתאים את עצמו לכל מיני דברים מוזרים וקורא להם "הארה".....
אני חושב שבסוף יש לנו מבחן אחד עיקרי שהוא אמיתי - העולם הפיזי.
התורה מספרת על משה שהוא ראה את סבלותם של אחיו , שהוא הציל את האיש העיברי מידו של הנוגש המיצרי , וזה מבחן אמיתי.
תפקוד במציאות , אומץ לב , יושר.
&nbsp
כאשר יש את זה , מצבי התודעה באים ממילא.
אני בעד מדיטציה ותרגולי תודעה אחרים , אבל הם לא העיקר.
העיקר זה לא חיפוש הארה , אלא ביצוע מעשים מוארים.

אולי "מצבי תודעה" מסוימים מובילים לפעולות מסוימות

אך האם בהכרח אותן פעולות יובילו למצבי התודעה הללו?
ניקח כדוגמה את הכלים בכיור - ניתן לשטוף אותם במגוון מצבי תודעה שונים.
בחלקם, שטיפת הכלים תחווה כ"סבל", ובחלקם לא.
בכל מקרה, ב"מבחן העולם הפיזי", הכלים בסוף נקיים.
חוויית שטיפת הכלים, כמו גם חוויית האומץ, ההגינות ועוד כל מיני "מעשים מוארים", יכולה להיות שונה בהתאם למצב התודעה בו היא מתרחשת.
בסופו של דבר, גם סבל הוא אמיתי עבור החווה אותו.
אולי "מבחן העולם הפיזי" יכול לכלול גם אותו.
אולי בנוסף לשאלה "האם הכלים בסוף נקיים", אפשר גם להבחין בחווייה המובילה לכך.
נדמה לי כי "מעשים מובילים למודעות" כאשר משתמשים בהם באופן מסוים.
לעתים ניתן לבצע את אותם המעשים מבלי לשים לב לחוויה, אך אינני בטוח ש"מצב התודעה" ישתנה כתוצאה מכך.

ינוקא1

New member
אני מסכים עם הרבה ממה שכתבת.

גם מבחינתי קודם כל המדובר בקשר דו סיטרי -
פעולות משפיעות על מצבי תודעה , ומצבי תודעה משפיעים על פעולות.
&nbsp
אך היתרון של פעולות על מצבי תודעה הוא שהן הרבה יותר בשליטתינו :
אנחנו יכולים לראות אותן , אנחנו יכולים הרבה יותר לשים לב כיצד אנו עושים אותן , ואנו יכולים לשים לב לתוצאה.
&nbsp
לעומת זאת במצבי תודעה - כל אחד יכול לספר לך סיפורים על מוארותו (במרכאות או בלעדיהן). כל אחד יכול לספר גם לעצמו סיפורים על מוארותו במרכאות או בלעדיהן ....
&nbsp
לגבי "מבחן הכלים בכיור" (אהבתי את הרעיון
) :
אני חושב ששטיפת הכלים בכיור באופן קבוע בהחלט משפיעה על מצב התודעה.
היא יוצרת באיזשהו מקום משמעת , יסודיות , ואחריות.
ולא רק זה , אולי דווקא ב"מעשים הקטנים" כביכול , מתבטא האדם המודע.
&nbsp
אני מסכים איתך שניתן לשטוף אותם במצבי תודעה שונים , ואני מסכים איתך לגבי הסוף שכדי ש"מעשים יובילו למודעות" זה בעיקר כאשר משתמשים בהם באופן מסוים.
&nbsp
אך אם אני רואה אדם ששוטף את הכלים בכיור שלו באופן קבוע , אדם נקי ומסודר , אדם אחראי שאפשר לסמוך עליו , אדם שפעולותיו הרמוניות ונעימות למראה , שטון הדיבור שלו רגוע ולא מתלהם , ברור לי שהאדם הזה נמצא במצב תודעה אחר מאשר אדם מלוכלך ומבולגן , שפעולותיו פזיזות ורשלניות ומבוצעות כלאחר יד.
&nbsp
והיתרון כאן שאת זה הרבה יותר קל ללמד , מאשר ללמד "מצב תודעה". כי בסופו של דבר הפעולות החיצוניות הן בידינו.
וכמו כן "אחרי המעשים נמשכים הלבבות" - אדם יכו לשנות את מצב תודעתו דרך פעולות.
&nbsp
&nbsp

למעלה