לרון יציב

zina71955

New member
לרון יציב

זה בענין העגינה ברודוס=עבר הדף. אכן, מה שרואים כאן לא רואים משם. אני התיחסתי אל הנושא משום שכאשר מעירים על עגינה יש להתיחס אל מספר רב של מרכיביםולא רק אל "נעיצה" והמרכיב החשוב (אולי) ביותר הןא בחירת מקום העגינה המתאים, וזה גורם משתנה בהתיחס למקום, סוג הקרקע ומזג האויר הצפוי. אגב, אני מאתמול בkardamena שבקוס. באתי לכאן מטילוס אתמול. לא אהבתי את זה משום שנמל זה אינו טוב לסערה מהכיוון הצפוי. גם טילוס לא. אבל הייתי צריך להוריד צוות. אז לפחות הצלחתי ל"התברג" בפינה היותר בטוחה שבנמל צריך אולי לעשות רשימה של מעגנים/נמלים בעייתיים במזג אוויר כזה או אחר. אני מכל מקום אתייחס אל נקודה זו מעכשיו. אגב, בלי עגינה , הסערה הקדימה כאן והיה כאן לילה מאוד לא נעים עם הרבה נזקים לכלי שייט.

אילן, יצא לי לעבור ביוון. יש מעט מעגנים סגורים ממש מכל הכיוונים. ברחנו לפתמוס מצפון מערבית חטפנו מהפתח דרום מערבית. המקומיים הבטיחו "רוח משוגעת" כך שבבוקר הספינה תהיה על הרציף (מבטון אגב). המצב היה באמת לא רחוק מזה אבל הספינה ללא שריטה.

zina71955

New member
This is exactly the case Ron

and this is is the same all over. this is why it is important to have a pre information on where it is better in different kinds of weather or where to anchor in the same bay so as encounter bad weather in a more safe corner. Ther is almost never fully secured spot. This is without taking into consideration good seamanship. I am writing in english because my key board went kaput and i am using an external one with usb. The stormy weather here is still in force bading tomorrow

למעלה