מרק עם גונדי - אורני -
ונדי
מכינים מרק – משתמשים בחלקי עוף לפי הטעם וההרגל. חשוב לא לקמצן כדי שהמרק יהיה טעים ולא מֵימִי. מכסים את חלקי העוף במים, מביאים לידי רתיחה, מבשלים 2-3 דקות, שופכים את המים ושוטפים היטב את חלקי העוף ואת הסיר.
מוסיפים גזר, בצל, מים, קצת מלח או אבקת מרק, כורכום.
יש המבשלים במרק גם גרגרי חומוס שרויים.
מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים כשעה. אם יש גרגרי חומוס במרק, צריך לבשל יותר זמן, עד שיתרככו.
בינתיים מכינים את תערובת הגונדי –
חצי קילו חזה עוף טחון
200 גר' קמח חומוס*
1/6 כוס שמן (הפרסים טוחנים עם העוף גם שומן עוף, די בנדיבות, אבל אני מעדיפה שמן),
2 בצלים גדולים קצוצים דק במעבד מזון או טחונים במטחנת בשר (אפשר לטחון עם החזה אם טוחנים בבית),
מלח, קצת כורכום, קצת כמון וקצת מאד הל.
לשים הכל ביחד לתערובת אחידה.
(*קמח חומוס אפשר להשיג בחנויות תבלינים, בחנויות המתמחות במזון הודי או אפשר לקנות בחנות פיצוחים את החומוס הקלוי ולטחון בבלנדר בבית. קמח חומוס נשמר מצויין במקפיא).
בידיים רטובות מכדררים כדורים ומכניסים למרק המוכן כשהוא מבעבע
על אש גבוהה.
הפרסים מעדיפים גודל של כדור טניס, אצלי מעדיפים בגודל כדורי פינג פונג.
כשמבעבע שוב, מקטינים להבה ומבשלים כ- 20 דקות.
מגישים בצלחת עמוקה על אורז לבן, ובצד צלחת עשבים.
ואזהרה: הגונדי הוא מאכל רגיש מאד וצריך להקפיד על קירור נאות.
גם כך אינו נשמר יותר מיומיים.
הוא נשמר מצויין בהקפאה.