לרגל מזג האוויר המצטנן-שרשור מרקים

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לרגל מזג האוויר המצטנן-שרשור מרקים


אולי ההזדמנות האחרונה השנה לרכז בבית החדש את מתכוני המרקים שלנו.

שרשרו נא לכאן מתכוני מרקים חדשים וישנים.

נשמח לעזרה בהעברת ושימור מתכונים מהפורום הישן לבית החדש.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק כדורי בשר ופסטה

מרק בשרי שמוצאת את עצמי מכינה פעם שנייה החודש – נדיר כי בד"כ אוכלים אצלנו פרווה בשישי בערב (בשביל קפה ועוגה). אבל הוא כ"כ טעים ועשיר ואני מוסיפה לו ירקות שאוהבת כך שלא מתמקדת בבשר.

אצלנו לא כולם אוהבים פסטה במרק ולכן לא מוסיפה את הפסטה בעת בישול המרק כפי שמופיע במתכון (כך גם בקערת המרק שבתמונה), אלא מבשלת בנפרש ומגישה בתוך המרק רק למי שאוהב. גם בלי פסטה מאד טעים, עשיר ומחמם. וגם קוסקוס משתדך טוב עם המרק הזה.

אם לא מתכוונים לאכול מיד, מציעה לא לבשל את הפסטה עם המרק כדי שלא תשב בתוכוו ותהפך דיסתית, אלא לבשלה בנפרד או לבשלה במרק בעת חימום לקראת הגשה.

מרק כדורי בשר ופסטה, בהשראת מתכון של Sarah Lassri מהספר The at home Gourmet

מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
½ 1 כפית כמון
1 כפית אבקת קארי
צרור בזיליקום טרי, רק העלים
2 שיני שום כתושות
½ כפית זנגביל טחון
1 כפית אורגנו
מלח, פלפל שחור
2 גזרים פרוסים
2-3 גבעולי סלרי פרוסים
כרוב קטן חתוך לרבעים
2-3 קישואים חתוכים לטבעות
4 כוסות ציר מרק עוף או ירקות (או מים+ אבקת מרק)
2 קופסאות שימורים של עגבניות שלמות קלופות (800 גר כל אחת)
1 כף סוכר
2 כוסות פסטה לא מבושלת (צורת קצרות -פרפרים, קונכיות או ברגים וכיו"ב, לא צורות ארוכות כמו ספגטי וכ"ו)

לקציצות:
1/ 2 קילו בשר בקר טחון או שילוב של בשר בקר והודו/עוף)
¼ פירורי לחם
1 ביצה
1 כפית כמון
½ כפית פלפל אנגלי
½ כפית אבקת קארי
1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית פטרוזיליה יבשה
1 כפית בזיליקום מיובש
1 כפית אבקת שום
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

למרק:
בסיר מרק גדול, מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב. מטגנים כדקה (עד לשחרור ארומה עזה וטובה).
מוסיפים את הגזר והסלרי לתערובת הבצל ומערבבים היטב. מבשלים במשך כ 4-5 דקות תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את ציר העוף/מים. באמצעות כף עץ מגרדים את תחתית סיר לערבוב שאריות הבצל והירקות עם הנוזלים.
קוצצים את העגבניות המשומרות ושומרים את נוזלי השימור.
מוסיפים את העגבניות ונוזלי השימור וכן את הסוכר לסיר ומביאים את המרק לרתיחה בינונית תוך בעבוע כ- 5 דקות. מוסיפים 4-5 כוסות מים (הסיר אמור להיות מלא עד כדי כ-3/4 מגובהו, אך זה כמובן תלוי בגודל הסיר), מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות. בינתיים מכינים את הקציצות.

לקציצות:
בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את כל המצרכים לכדורי הבשר. מביאים את המרק לרתיחה. בידיים רטובות מכדררים כדורים קטנים (קצת יותר גדול מגודל ביס). זורקים את הקציצות למרק. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על אש בינונית למשך כ- 30 דקות. כ-10 לפני תום הבישול, להביא שוב לרתיחה, להכניס הפסטה, אחרי ששוב רותח מנימיכם הלהבה שוב.
המרק מוכן כאשר הקציצות צפות למעלה ונראות עשויות והפסט היא אל-דנטה.
 

לאה סי

Active member
מרק רגל מזויף - הבת של לאה ס. -

מצרכים:
עוף* מחולק לחלקים (אצלי 8 ובלי עור)
2 גרונות הודו חתוכים
כחצי קילו בשר חתוך לקוביות
בצל קלוף שלם
2 שיני שום שלמות
עבניה חתוכה לחצי
4 גזרים קלופים חתוכים לפרוסות עבות
4 קישואים חתוכים ל3-4 פרוסות כ"א
2 תפ"א חתוכים לשמיניות
שורש
כמה חתיכות דלעת
שמיר, כוסברה, פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור
2 כפות חאוויג' למרק
כף כמון
אבקת מרק עוף/בשר

אופן ההכנה:
1. שוטפים בשר עוף וכ"ו, מכניסים לסיר גדול, ממלאים מים ככל האפשר ומרתיחים.
2. מורידים עם כף את הקצף הג'יפתי, מנימיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי (עד שהבשר רך).
3. מוסיפים ירקות, מביאים שוב לרתיחה, מוסיפים תבלינים, מנמיכים ומבשלים עד שהירקות הקשים (גזר, תפ"א) מתרככים (לא יותר מידי כדי שלא יתפוררו--20 דקות?).
4. מוציאים בצל שום ועגבניה (ככה לימדו אותי לגבי מרק עוף, לא יודעת למה).

*אני מכניסה לסיר קצת יותר חתיכות עוף ומוציאה את רובן מהסיר בשלב בו מוסיפה ירקות ומשתמשת להכנת עןף מטוגן/KFC.
 

לאה סי

Active member
מרק בשר אדום של בני סיידא - סיסבי -

מרק בשר אדום של בני סיידא (והביאה לנו סיסבי)
1/4 כוס שמן
4 בצלים קצוצים
3 שיני שום
1 גמבה
1 פלפל
2 כפות קמח
---------------------
לטגן 10-15 דקות
---------------------
1 ק"ג בשר-קוביות
3-4 עגבניות-חתוכות לקוביות קטנות
---------------------------
להוסיף לעוד 10 דקות.
---------------------------
2 כפות פפריקה
מלח, פלפל
10 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק
1 קופסה רסק עגבניות
---------------------------
להרתיח ולבשל הכל ביחד שעה וחצי על אש בינונית-נמוכה.
-------------------------------------------------------------------
5 תפוחי אדמה קלופים-חתוכים לקוביות קטנות-להוסיף ולבשל ביחד עוד חצי שעה.
------------------------------------------------------------------------------------------
מקור המתכון: בני סיידא.
קיבלתי אותו מחברה שלי שאמרה שהוסיפה מספר שיפורים (נדמה לי רק קמח ורסק עגבניות)
 

לאה סי

Active member
מרק תימני מעולה - ליאתי 114 -

6 חתיכות עוף - נקים היטב משערות וכד'..
1 כף חוויג' למרק
1 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1 כף מרק עוף
קצת מלח
ניתן להוסיף תפו"א /בצל יבש

מרתיחים את המים ומוסיפים את העוף , לפני התבלינים מנקים את כל הלכלוך שהעוף מפריש טוב טוב מוסיפים את התבלינים ובסוף את המרק עוף והמלח .

סוף הדרך של מרק גומרים איתו חלה שלימה....
עדכנו איך יצא ...

שילוב של אאא וזהבה
 

לאה סי

Active member
מרק עם גונדי - אורני -

ונדי
מכינים מרק – משתמשים בחלקי עוף לפי הטעם וההרגל. חשוב לא לקמצן כדי שהמרק יהיה טעים ולא מֵימִי. מכסים את חלקי העוף במים, מביאים לידי רתיחה, מבשלים 2-3 דקות, שופכים את המים ושוטפים היטב את חלקי העוף ואת הסיר.
מוסיפים גזר, בצל, מים, קצת מלח או אבקת מרק, כורכום.
יש המבשלים במרק גם גרגרי חומוס שרויים.
מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים כשעה. אם יש גרגרי חומוס במרק, צריך לבשל יותר זמן, עד שיתרככו.

בינתיים מכינים את תערובת הגונדי –
חצי קילו חזה עוף טחון
200 גר' קמח חומוס*
1/6 כוס שמן (הפרסים טוחנים עם העוף גם שומן עוף, די בנדיבות, אבל אני מעדיפה שמן),
2 בצלים גדולים קצוצים דק במעבד מזון או טחונים במטחנת בשר (אפשר לטחון עם החזה אם טוחנים בבית),
מלח, קצת כורכום, קצת כמון וקצת מאד הל.
לשים הכל ביחד לתערובת אחידה.
(*קמח חומוס אפשר להשיג בחנויות תבלינים, בחנויות המתמחות במזון הודי או אפשר לקנות בחנות פיצוחים את החומוס הקלוי ולטחון בבלנדר בבית. קמח חומוס נשמר מצויין במקפיא).

בידיים רטובות מכדררים כדורים ומכניסים למרק המוכן כשהוא מבעבע
על אש גבוהה.
הפרסים מעדיפים גודל של כדור טניס, אצלי מעדיפים בגודל כדורי פינג פונג.
כשמבעבע שוב, מקטינים להבה ומבשלים כ- 20 דקות.

מגישים בצלחת עמוקה על אורז לבן, ובצד צלחת עשבים.

ואזהרה: הגונדי הוא מאכל רגיש מאד וצריך להקפיד על קירור נאות.
גם כך אינו נשמר יותר מיומיים.
הוא נשמר מצויין בהקפאה.
 

shira1960

Active member
מרק עוף תימני של השיקסע (יש גם גרסת בשר)

מרק עוף תימני מהבלוג של השיקסע
המקור:http://theshiksa.com/2010 0/12/29/yemenite-soup/
===============================
6 כרעיים (אפשר להוריד עור או להשאיר)
2 עגבניות (*שירה: שמתי רסק)
1 חבילה כוסברה, קשורה
3 גזר קלופים וחתוכים לרבעים (שירה: שמתי דלעת וקישואים במקום)
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
1-2 כפות חוואיג' מרק
4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
מלח, פלפל
כוסברה טרייה קצוצה לקישוט (לא חובה)

לשים את העוף (שטוף ונקי) בתחתית סיר גדול. לכסות במים ועוד כשבעה ס"מ. להוסיף 2 כפיות מלח וחצי כפית פלפל שחור. להביא לרתיחה כ10 דקות, להוריד את הקצף.
לעשות 3 חתכים בעגבניות אבל לא עד הסוף (להשאיר אותם מחוברים). להוסיף את הירקות והכוסברה ולערבב. להוסיף 1 כף חוויאג' ולערבב. להביא שוב לרתיחה להוריד לחום בינוני-נמוך ולבשל כשעה.

לטעום ןלתקן תבלינים

להוסיף תפוחי אדמה, לבשל על אש בינוני נמוך עוד 30 דקות או עד שהעוף רך מאוד. להוציא את הכוסברה והעגבניות לפני ההגשה.

שירה: אני מוסיפה עוד ירקות (אני יודעת שזה לא מרק תימני אבל אני אוהבת עם יותר ירקות) ופחות תפוחי אדמה. בדרך כלל קישואים, סלרי, ודלעת

בבלוג שלה יש גם גרסה עם בשר - לא הכנתי.
 

shira1960

Active member
בורשט אוקראיני בשרי או צמחוני (יעלה)

ושא : בורשט אוקראיני - בשרי או צמחוני (פרווה)

נושא : בורשט אוקראיני - עם כרוב.....
תאריך : 22/01/04 11:08
מחבר/ת : יעלה

החומרים:
קוביות בשר או חלקי עוף
יש ששמים גם עצמות

כרוב פרוס גס או דק
2-4 סלק מרוסק או מחולק לקוביות
2-3בצל גדול קצוץ
3-6 גזר מגורר גס
2-3 שיני שום
שורשים שלמים (פטרוזיליה + סלרי)
עלי סלרי
-----------
פטרוזיליה,
שמיר
מיץ לימון,
קמצוץ סוכר לטעם
מלח-פלפל
אבקת מרק אם משתמשים

שעועית לבנה ענקית - מומלץ מאוד להכניס כוס או יותר של שעועית מושרית . חשוב להשרות כ-12 שעות ולהחליף מים פעם או יותר. אח"כ להרתיח 20 דקות עם מעט סודה לשתיה. לשטוף היטב ואז להוסיף למרק.
אם לא מכינים עם בשר - חשוב להוסיף שעועית, למרות שזה מאריך מעט את זמן הבישול.

אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים שרשומים עד הקו. מבשלים עד שמתרכך. מוסיפים את עשבי התיבול
מתבלים בלימון, סוכר, מלח-פלפל.
וממשיכים לבשל עוד כ-30-20 דקות.
יש שמגישים עם שום כתוש שמוסיפים לצלחת האישית.
ויש שאוכלים את זה עם וורניקעס או עם רבעי תפו"א שמוסיפים כשעה לפני תום הבישול.
בתיאבון, יעלה

הערה: אין חשיבות גדולה לכמויות של הירקות והכל לפי ההרגל, הזמינות והטעם שרגילים אליו.
 

shira1960

Active member
חרירה - משי (יפנית)

נושא : מרק 'חרירה'-המשי


1-1/2 ק"ג בשר חתוך לקוביות קטנות (אני אוהבת בשר עם עצם)
1 כוס עדשים חומים
1 כוס חומוס (שהושרה במים כל הלילה)
2 כוסות עגבניות מגוררות (טריות ואדומות)
1/2 כוס קמח (ויתרתי)
1 כוס אטריות דקות (ויתרתי)
1/2 כוס מיץ לימון טרי
5-4 ליטר מים
1 ראש סלרי שלם (כרפס עם עלים)
פטרוזיליה (הרבה)
כוסברה (הרבה)
3 בצלים
4-3 שיני שום (תוספת שלי)
11/2 כפיות פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון (תוספת שלי)
מלח

קולפים את החומוס שהושרה בלילה.
שוטפים היטב הסלרי ואת הבצל וקוצצים דק ומאדים במעט שמן עד להזהבה, מוסיפים את החומוס, העדשים, העגבניות,התבלינים (בלי המלח) והמים. מבשלים שעה וחצי.
מדללים את הקמח בכוס אחת של מים או במעט יותר ומוסיפים לתוך המרק, מוסיפים את המלח, האטריות, הפטרוזיליה, הכוסברה וממשיכים בבישול.
לאחר 30-20 דקות מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
בוחשים מידי פעם, בעיקר לאחר הוספת הקמח הנוטה להידבק לתחתית הסיר, בשלב זה מתקבל מרק עשיר בתוכנו וסמיך. ניתן לדללו לפי הטעם.

הערה: כאמור אני ויתרתי על הקמח והאיטריות ובמקום הכנתי את המרק עם 11/2 כוסות חומוס ו11/2 כוסות עדשים.
את המרק הזה אני אוהבת עם לחם מקמח מלא או בקעריות מרק מלחם (לכן הויתור על הקמח והאיטריות).
 

shira1960

Active member
מרק עוף מוליגנטוני /מדהור ג'פרי (הביאה ספיר)

נושא : מרק מוליגטוני של מדהור - בשרי (באדיבות ספיר )

מספר החורף של פורום אוכל

מרק עוף מוליגנטוני
מחברת: ספיר

רכיבים:
150 גר עדשים אדומות חצויות, מבוררות, שטופות ומסוננות
6 כוסות מרק עוף
½ כפית כורכום
1 תפוח אדמה קטן
200 גר' חזה עוף ללא עור ועצמות
¼ 1כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
5 שיני שום קלופות
1 קוביית זנגוויל בגודל 3 ס"מ קלופה וקצוצה גס
½ 4 כפות + 1 כוס מים
3 כפות שמן צמחי
1 כפית זרעי כמון טחונים
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/8 – ¼ כפית אבקת צ'ילי
כ-1 כף מיץ לימון (לפי הטעם)

אופן הכנה:
שמים את העדשים, מרק עוף והכורכום הביר בינוני, כבד ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מותירים מרווח צר בין המכסה לסיר מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות.
מקלפים את תפו"א וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים את תפו"א למרק ומבשלים עוד 30 דקות.
בינתיים שמים את הזנגוויל, השום וארבע וחצי כפות מים במיכל ממחה (אפשר גם במוט) ומעבדים למשחה חלקה.
חותכים את חזה העוף לקוביות של 1 ס"מ, שמים בקערה זורים עליו 1/4 כפית מלח ופלפל שחור ומערבבים.

שכשהמרק מוכן מעבירים לממחה ומרסקים למחית, מוסיפים מלח.
שוטפים את הסיר ומנגבים, יוצקים את השמן מוסיפים את משחת התבלינים עם הכמון, הכוסברה ואבקת הצ'ילי מטגנים תוך בחישה רצופה עד שתערובת התבלינים תשחים ותיפרד מעל השמן.
מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים תוך בחישה רצופה 2-3 דקות עד שהבשר ילבין ויאבד את גוונו הורדרד.
מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה, מכסים מבשלים 3 דקות על אש נמוכה עד שהבשר יתבשל.
יוצקים לסיר את המרד המעובד למחית ואת מיץ הלימון, בוחשים ומביאים לסף רתיחה, טועמים ומתקנים את התיבול, אפשר להוסיף עוד כפית מיץ לימון.
מבשלים את המרק על אש נמוכה כ-2 דקות נוספות, אפשר לדלל במעט מרק עוף או מים.

הערות:
מתכון של מדהור ג'אפרי
 
מרק עוף עשיר בעוף וירקות

זה המרק שבחורף עד שהילדים עזבו את הבית, לא הייתה כאן שבת בלעדיו.
שמים בסיר כנפים או חלקי עוף אחרים או עוף שלם/מחצית אורך של עוף שלם, חתוך לכמה חתיכות (אפשר להוסיף חתיכות בשר בקר ועצמות עוף ו/או בקר).
מכסים במים, מרתיחים, מבשלים 2 דקות, שופכים את המים ושוטפים היטב את חלקי הבשר ואת הסיר. מחזירים לסיר, מוסיפים כרפס, קישוא, גזר, בצל,
אב' מרק או מלח ואם אוהבים אז גם קצת שמיר. אם רוצים שהמרק יהיה יותר צהוב/כתום ופחות ירקרק, מכניסים רק שורש סלרי ו/או פטרוזיליה ומוותרים על הקישוא.
מוסיפים מים, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כשעה.
מוציאים את העוף/הבשר, מסלקים את העצמות, העור ושאר החלקים הלא ייצוגיים, מפרקים לחתיכות, לא לפירורים, ומחזירים לתוך המרק.
 
מרק גולש הונגרי מקורי של שמני (חברנו מפורום

האוכל הרגיל של וויינט שהוא ממוצא הונגרי ובשלן נפלא)

גולש של שמני
מרק גולאש

¾ ק"ג בשר בקר (צוואר או שריר יתאימו), חתוך לקוביות
2 בצלים גדולים, קצוצים
עגבניה בשלה גדולה, מקולפת, חתוכה לקוביות.
פלפל ירוק, חתוך לקוביות
2 תפוח"א גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
כף פפריקה הונגרית
½ כפית קימל
אבקת מרק עוף
מלח
6 כוסות מים חמים

לחמם 2-3 כפות שמן בסיר, ולטגן הבצל עד שמתחיל להשחים. להוסיף קוביות הבשר, ולטגן תוך
ערבוב עד להשחמה. להוסיף התבלינים ואבקת מרק ולערבב. להוסיף העגבניה והפלפל ולטגן מעט.
להוסיף המים החמים, להרתיח, להקטין את האש ולבשל עד שהבשר מתרכך.
להוסיף תפוח"א ולבשל עוד כמה דקות עד שתפוח"א מתרככים.
ניתן להסמיך המרק עם רביכה מכף קמח+חצי כוס מים (לערבב בכוס) ולהוסיף תוך ערבוב למרק.
להגיש חם עם לחם לבן טרי ומתפצפץ ורצוי גם כוס יין אדום.
 
מרק עוף תימני שהביאו דב ורעייתו למפגש

המצרכים:
1 עוף מחולק לחלקים או כרעיים של עוף
1 קישוא
1 בצל ירוק (לא חובה)
2 תפוחי אדמה
1 כף תבלין חוואיג', להשיג בחנות תבלינים או במרכולים.
מלח
כוסברה 5 גבעולים
כף רסק עגבניות
1 בצל יבש מקולף
1 גזר

אופן ההכנה :
ממלאים יותר מחצי סיר מים.
מוסיפים את הבצל המקולף ומביאים לרתיחה.
שוטפים את חלקי העוף, מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.
מורידים בכף את הקצף שנוצר למעלה.
מוסיפים את הקישוא, תפוחי-האדמה, הגזר, המלח, החוואיג' ורסק העגבניות.
את הבצל הירוק והכוסברה לקשור יחד ולהכניס למרק.
לבשל על אש נמוכה כ- 45-30 דקות.
להגיש עם חילבה, חצי לימון בצד לסחיטה למי שאוהב, לחוח או פיתה או לחם טרי.
בתיאבון.
 
מרק עוף תימני של אביבה 10

חלקי עוף (וכמובן כמה שיותר בגלל השומן)
חוואיג' למרק (לסיר אני שמה כ- 3 כפות גדושות)
מלח
וכף רסק עגבניות
וכל סוג של ירק (הווה אומר חתיכת סלרי או כוסברה - משדרגת ברמות את המרק)
ומים עד כ- 4 ס"מ רווח מסיום הסיר

להרתיח את העוף ולהוריד את הקצף, להוסיף ירק (סלרי או כוסברה) חוואיג', מלח וכף רסק עגבניות לבשל על אש נמוכה כ- 50 דקות יוצא מעולה.

כמו כן משדרגת מדי פעם בקניידלך שמכינה עם הרבה בצל מטוגן קמח מצה ומלח וביצה יוצרת כדורים קטנים (מועכת אותם קצת) ומכניסה למרק הרותח.
 
מרק תימני - הערות וטיפים של איליס

חשוב מאוד שכמות המים תהיה בהתאם לכמות העוף, אחרת המרק יהיה סתמי או כמו שאני קוראת לו מים עם צבע..

אני אוהבת להרתיח את המים עם הבצל ואז להוסיף את העוף וההמשך כמו שציינה אאא.
אני מוסיפה גם 3-4 שיני שום.

אבל,
תנסו את המרק התימני עם בשר ולא עוף, טעם אחר לחלוטין. מומלץ מאוד.
תבקשי מהקצב בשר למרק. בפעם האחרונה שהכנתי קניתי בשר עם עצם שזה היה בעצם אוסובוקו, הקצב חתך לי את הבשר למנות והשאיר מסביב לעצם בשר.

להרתיח את המים, להוסיף את הבשר ולתת לו להתבשל הרבה זמן, שוב תלוי בכמות הבשר אבל לפחות חצי שעה (כי זה בשר). אח"כ להוסיף את השום והרבה, בצל ותבלינים אבקת מרק עוף, חוואיג' וכמון - אין צורך בכורכום כי הוא קיים בחוואיג', לטעום ולהוסיף מלח. תפוחי אדמה להוסיף בסוף וכמובן כמובן כל ירק שאוהבים (כוסברה, אפילו חתיכות בצל ירוק אבל לא לשכוח להוציא לפני ההגשה).

לבשל היטב עד שהבשר רך.
 

לאה סי

Active member
מרק עדשים אדומות ועגבניות - שוקולד -

1 בצל גדול קצוץ
2 עגבניות לקוביות
2 כוסות עדשים אדומות
2 רסק קטן
מים

מטגנים בצל, מוסיפים עגבניות ואת יתר החומרים, מתבלים במלח ופלפל.
מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כחצי שעה.

טוחנים חלקית.
מגישים עם שמנת חמוצה וקרוטונים.
 

לאה סי

Active member
מרק אפונה יבשה - שוקולד -

2 בצלים גדולים קצוצים
2 כוסות אפונה יבשה
2 גזרים
כורכום
מלח פלפל
מים

מטגנים בצל, מוסיפים גזר אפונה ותבלינים, ומים.
מרתיחים, מנמיכים ומבשלים כ-40 דק'.

טוחנים.
 

לאה סי

Active member
מרק שעועית לבנה ועדשים אדומות/בני סיידא-אביבה

מתוך הספר "בוקר, צהריים, ערב". הכנתי אמש, יצא פצצה. להלן המתכון - אני שולה מהזיכרון, המתכון לא לפניי:
כוס שעועית לבנה (מושרית ומסוננת)
כוס וחצי עדשים אדומות (שטופות עד שהמים שקופים)
2 בצלים גדולים
4 גזרים קלופים חתוכים לפרוסות
3 עגבניות (אני קילפתי, במתכון המקורי אין זכר לקילוף) חתוכות לקוביות
4 שיני שום
פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פלפל שחור, מלח
ציר עוף (אני השתמשתי פשוט במים)

מאדים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את פרוסות הגזר, העגבניות והשום, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומניחים לעשר דקות. מוסיפים את השעועית, העדשים והתבלינים - למעט המלח מכסים בציר עוף או מים ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים שלוש שעות על אש קטנה. מדי פעם בודקים שלא חסרים נוזלים.

אחרי שלוש שעות מוסיפים מלח, מכבים את האש וטוחנים למרקם חלק ואחיד.

זהירות לא לתבל יותר מדי כי המרק יוצא מאד מרוכז בטעמיו אחרי בישול כ"כ ארוך - לי הוא יצא מעט חריף מדי.

מרק משביע, טעים ומחמם - בירושלים כבר קר בלילות
 
למעלה