לראשונה לוקחת חופשת מחלה לעצמי.. באופן רשמי

ExNewYorker

New member
לראשונה לוקחת חופשת מחלה לעצמי.. באופן רשמי

וכן, אני כבר עובדת אי אילו שנים
הייתי אצל הרופא והוא ממש הורה לי לשבת בבית ולנוח (היום ומחר). לא ברור אם יש לי רק התקף אלרגיות, אבל אני גם משתעלת נורא (בעצם החל שבוע שעבר, נרגע וחזר היום). מרגישה כמו סמרטוט... לא מצא שום דבר ממשי. אמר שאולי התיישב איזה חיידק אצלי שגורם לשיעול (העלה שתי אופציות). לקחתי גם כדורי קודאין (פשוט כלו כל הקיצין - כבר ניסיתי ה-כ-ל) כדי לדכא את השיעול הזה לפחות בלילה. אולי יש עוד תרופות סבתא שלא שמעתי עליהם לשיעול? (כן מכירה: בצל + דבש, סתם דבש, חליטת ג'ינג'ר) תודה!

imasarit

New member
נסי להימנע מ"מייצרי ליחה" למיניהם

כמו מוצרי חלב, בננות ובוטנים על נגזרותיהם. יש/היתה גם נזלת? אפשר לנסות גם טיפותהומאופתיות מסדרת ה-R. תרגישי טוב!

ExNewYorker

New member
תודה

הנזלת היא נזלת אלרגית - זה ברור לי. השיעול החל בשבוע שעבר כחלק מהתקררות (לדעתי מדובר בשני דברים ש"התערבבו") ניסיתי את ה R8 - לא ממש עובד חוץ מחלב בקפה של הבוקר - לא צרכתי מוצרי חלב... השיעול יבש אגב. תודה

imasarit

New member
הרופא לא נתן טיפול לנזלת אלרגית?

מהניסיון שלי עם סדרת ה-R, ה-R9 (לשיעול) וה-R49 (לנזלת) יעילים יותר מה-R8.

ExNewYorker

New member
לנזלת האלרגית אני לוקחת

סטרונאז. הדבר היחיד שעובד (וגם זה בערבון מוגבל) ניסיתי את כל הכדורים שיש לאלרגיה - שום דבר לא עזר. אבדוק את ה R9 - תודה

מיוליקה

New member
מכשיר עם אדים חמים עוזר לשיעול

אני זוכרת שאמא שלי הייתה מרתיחה מים בקומקום, מניחה את הקומקום על השולחן, מושיבה אותי במרחק של כ- 10 ס"מ מהפיה (ככה קוראים לזה ? אולי זרבובית ?) של הקומקום, מכסה את הראש שלי ואת הקומקום במגבת, ואני אמורה הייתי לשאוף את האדים החמים שיצאו מהמים הרותחים. היה מקל משמעותית. החלמה מהירה.

ExNewYorker

New member
ממממ מכשיר אינהלציה יש

וגם בודיקורט (זה ונטולין?) לא יודעת אם כדאי לקחת על דעת עצמי... אולי נעשה אינהלציה של מי מלח... דווקא רעיון תודה!

אני לתרופת סבתא

תרופה לשיעול, עובד אצלנו כמו קסם! חתוכים 5 תמרים מיובשים ו 5 תאנים מיובשות. שמים בסיר קטן עם חצי כוס מים, ומביאים לרתיחה. משאירים לרתוח עוד כמה דקות ומסירים מהאש. מסננים את המים, תוך מעיכה של כל המים שהצטברו בפירות. לאחר שמתקרר, שותים כ - 3,4 כפות מהמים בערך 3 פעמים ביום. (אפשר גם לאכול את הפירות לאחר הסינון - אבל זה לא קשור לתרופה אלא סתם כי זה טעים). והעיקר, רק בריאות!

kokula12

New member
היה לי משהו דומה לפני כמה שבועות

נזלת אלרגית שלוותה בשיעול יבש שפשוט לא נגמר... כולל באמצע הלילה. נורא. הדבר היחיד שעזר (למרות שלא ניסיתי בכלל טיפול תרופתי) היה תה חם עם דבש. לדעתי השילוב של החמימות של התה יחד עם הדבש זה מה שהפסיק את השיעול (כמובן, באופן זמני, עד ההתקף הבא). שווה לנסות, מ'כפת לך, זה גם טעים
תרגישי טוב

ExNewYorker

New member
תודה
מוכנה לנסות הכל ...

כמו שאמרתי לרופא, זה ממש לא עניין של חיים ומוות אבל זה ממש פוגם לי באיכות החיים...

פוגם קשות...

לפני כמה שנים היה לי דבר כזה. גם כן התחיל מאלרגיה והסתבך. רופא המשפחה חשב שפיתחתי אסתמה אבל אחרי כמה שבועות של טיפול במשאפים שלא עזרו שלח גם לרופאת ריאות. התברר שהייתה איזו דלקת במערכת הנשימה. לא ראו כלום בבדיקות הדם ולא במשטחים ולא בצילום. התחבאה איפה שהוא. אנטיביוטיקה העבירה אותה צ'יק צ'ק. זה עלה לי בשבועות של חוסר שינה ובעצבים, כולל כישלון של נופש בבית מלון שבו בלילה האחרון מצאת את עצמי מנסה לישון באמבטיה (!) כי זה היה המקום היחידי שבו הצלחתי לנשום קצת (שטיחים מקיר לקיר הם זוועה...)

ExNewYorker

New member
זה בדיוק מה שהרופא שלי חושד

לכן צייד אותי גם באנטיביוטיקה (למרות שהוא ממש לא מדוחפי האנטיביוטיקה) ואמר לי לקחת אם תוך יום-יומיים אין שיפור. ת'אמת - תחושת הבטן שלי היא שכן יש זיהום חיידקי ולכן החלטתי לקחת. מה גם שזה בעצם כבר שבוע שני של שיעול...

D X 9

New member
מנסה גם:

תה מטימין מאד יעיל, וזה לא נורא כמו שזה נשמע. גם קמומיל ושומר כחליטה עוזרים להרגיע. אני שותה בהתקפי שיעול שלא נגמרים תה עם דבש ומעט ברנדי - עוזר כמו קסם. וגם קנמון וג'ינג'ר בתה או במזון מחממים ומגרשים את הקור. אפשר גם למרוח מעט אלכוהול על בית החזה - גם ערק או ברנדי מהווים אלכוהול לצורך העניין. ואפשר לקחת סירופ לשיעול של היל או מסדרת R8 (יש בטיפות הומאופטיות וגם כסירופ) ורצוי לשלב עם R6 ו/או R49 - הראשון לשפעת והשני לנזלת מכל סוג. תרגישי טוב

marko1111

New member
בקשר לשיעול - אנחנו רק עכשיו יוצאים מוירוס

שיעול מטורף של למעלה מחודש (מצערת לדכא אותך) לכל המשפחה מסתבר שמסתובב כזה ולפי רופאת הילדים שלנו היו כמה משפחות שממש בדקו אצלם חשש לשעלת שהתבדה הטיפול היחיד זה זמן, לבעלי עזר גם סירופ שיעול לילדים היסטפד קומפאונד - אני והילדים לא התמודדנו עם סירופ כי השיעול המטורף גרם להקאות נשבעת לך שאחרי חודש זה עובר - מקווה שזה לא זה ואם כן רק בריאות ובמהרה.

Ahsoka Tano

New member
תרגישי טוב, הנה התרופה שאני אימצתי

מתנצלת אם אני חוזרת על משהו שכבר נכתב. תפוח מגורד אחד, 2-3 סמ גינגר טרי מגורד דק וכפית כפית וחצי קינמון. עובד כמו קסם, גינגר אני מוסיפה הרבה כי לא מפריעה לי החריפות שלו, גם עם הקינמון אני נסחפת כי הוא בריא להרבה דברים. החלמה מהירה!

למעלה