לי העניין הזה עם העכברים. משהו או מישהו או מישהי או מישהם או מישהן נצמד, נצמדה , נצמדו לי לעקבות. אבל אני הגברתי קצב והיה חושך ועקבותי אבדו . ראית את הסרט ? שמונה בעקבות אחד . זה לא אמיתי כל זמן שזו שמועה.
תייר נכנס לחנות מזכרות בסן פרנסיסקו. הוא הסתכל בחפצים שהיו שם ולבסוף הרים חולדה מברונזה. "כמה עבור החולדה", הוא שאל. "עשרים דולר עבור החולדה", ענה לו המוכר, "ואלף דולר עבור הסיפור שמאחוריה". "אתה יכול לשמור את הסיפור לעצמך", אמר התייר, "אני אקח את החולדה בלבד". והוא שילם ויצא מהחנות. כשהוא החל ללכת ברחוב, יצאו מהביוב שתי חולדות, והחלו לעקוב אחריו. הוא הסתכל מעבר לכתפו בעצבנות והחל להחיש את צעדיו, אולם ככל שהוא התקדם, כך עקבו אחריו יותר ויותר חולדות. לבסוף אנשים התחילו להצביע עליו ולצעוק. הוא התקדם יותר ויותר מהר, אבל כל פעם שהוא עבר צינור ביוב, יצאו ממנו עוד חלודות, והלכו אחריו. הוא התחיל לרוץ, והחולדות בעקבותיו באלפיהן, עד שהגיע אל החוף. הוא זרק את חולדת הברונזה לים וקפץ ונתלה על עמוד תאורה שהיה צמוד לקו המים, ובתשישות הסתכל לאחוריו. לעיניו נגלה מראה מופלא: אלפי החולדות המשיכו בריצה אל הים, עד שכולן טבעו..." מזועזע, הוא רץ חזרה אל חנות המזכרות. "אהה, אז אתה בכל זאת רוצה את הסיפור שמאחורי החולדה?" שאל אותו המוכר. "לא" השיב לו התייר, "אבל אולי יש לך במקרה גם עורך דין מברונזה?"