לק ואודם בעת ניתוח

נטלי882

New member
לק ואודם בעת ניתוח

יש למישהי מושג מהי הסיבה שאסור להיות עם לק או אודם בעת ניתוח.....

זואילי

New member
זה משהו שקשור לצבע

הטבעי של הציפורניים והשפתיים שכנראה מסתכלים על זה. לא כ"כ זוכרת את ההסבר. אבל כנראה הצבע משתנה אם יש איזו מצוקה במהלך ההרדמה.

בטח פז תדע להסביר את זה.

narkis18

New member
אני יודעת לפחות את הסיבה ללק

כשמרדימים אותך, שמים לך מוניטור (שמודד סטורציה, דופק וכו'..), שנראה קצת כמו אטב כביסה, על האצבע.
ברגע שיש לק, זה מפריע לקריאה של הנתונים.

הסיבה לאיסור על אודם (וזו השערה בלבד!!) היא בטח מהסיבה שזואילי אמרה - כדי שאם יש בעיה בחימצון של הרקמות, יוכלו לראות כיחלון של השפתיים.. אבל שוב, זו רק השערה.
יכול להיות שלשני האיסורים יש סיבות אחרות/ נוספות.

liats80

New member
למיטב ידיעתי אכן המטרה

היא לראות אם יש הכחלה של האיברים שכן בכחלה שכזו מעידה על מצוקה.
ליאת.

פז08

New member
נכון מאוד.....

לק בידיים / רגליים אסור כי עשוי להפריע למדידת רמה של חמצן בדם.
יש מכשיר בשם מד סטורציה שמודד רמה של חמצן בדם באמצעות אור אינפרא אדום ולק בכל צבע שהוא, עשוי להפריע למדידה ולגרוםלמדידה לא מדויקת.
לחדר ניתוח נכנסים בלי שום איפור / תכשיטים.
איפור בפנים מונע כמו שבנות כתבו לראות את הצבע של הפנים, עשוי להפריע לכל מיני מכשירים.......
תכשיטים אסור בשל שימוש במכשירים שיוצרים מעגל חשמלי.... אסורה כל מתכת, כולל תוספות שיער המכילות מתכת....

נטלי882

New member
לק ואודם בעת ניתוח

תודה רבה לכן בנות על התשובות שלכן.נשמע הגיוני ביותר...מה שכן,הבנתי שלק שקוף מותר לשים....

lilo4

New member
לפי מה שאני יודעת

אסור לק מכיוון שהוא מפריע למדוד את רמות החמצן בדם. ככל שיש בדם יותר חמצן ככה הוא יותר אדום, והמכשיר שמודד את ריכוז החמצן [שכחתי כרגע את שמו] יודע מה אחוז החמצן בדם לפי הצבע שלו. מאחר ומניחים אותו על האצבעות והוא קורא את הצבע דרך הציפורן, הלק פשוט יפריע לו לתת קריאה מדויקת.
לק שקוף לא אמור להפריע עד כמה שאני יודעת, אבל ליתר ביטחון כדאי שתבררי

לגבי השפתון- אני לא יודעת להגיד לך את זה ב-100%, אבל גם לדעתי זה גם עניין של ריכוז החמצן בדם, ברגע שריכוז החמצן נמוך רואים את זה הכי טוב באזורים הפריפריאליים והשפתיים מכחילות מהר מאוד. זה משהו שפחות מסתמכים עליו כי יש מכשירי מדידה, אבל זה עדיין יכול לעזור לקבל הערכה במידה וחס וחלילה יש בעיה במכשיר והוא נותן קריאה שגויה.

למעלה