"לקשקש בכלב"

"לקשקש בכלב"

לפי מה שלכאורה אנו צריכים להתרשם, זה שכל בעיות הבטיחות של שייטים בישראל כבר ניפתרו כולם. אין שרפות בכלי שייט, אף אחד לא עולה על סלעים או שוברי גלים או נוחת עעם יכטת מפרש על החוף. לכולם יש מערכת עגינה תיקנית+ ויודעים בשעת חרום להשתמש בו נכון.

לאור האידיליה הזאת נישארה בעיה אחת , יש שייטים שמפליגים (רחמנא לצלן) עם נעלים נעולות על רגליהם, זאת למרות שניתן למצוא על הרבה יכטות כתובת ב"אותיות קידוש לבנה" נא לעלות בלי נעלים, או לחליפין בסוף שבוע עשרות נעליים על הרציפים שניראים כמו כניסה למיסגד.

הסיבה של שייט ללא נעליים הוא מנהג בקרב לא מעט בעלי ספינות, לא לנעול נעלים על סיפון ספינה. אצל כמה מהם נעילת נעלים בספינה זה כמעט כמו להיכנס לבית כנסת ללא כיסוי ראש.

למנהג מקורות שונים - כמו:
1. באוניות המפרש של פעם טיפסו על התרנים על חבלים ודבר הבטוח היה לעשות זאת יחף.
2. סוליות נעליים של פעם היו מחוזקות במסמרי ברזל שפגמו בסיפון וגם היום נעלי עקב של נשים יכולות לגרום נזק חלקי דומה.
3. הבאת חול עם סוליה מלוכלכת פוגמת בסיפון, או מלכלכת את השטיח.

אבל מנהג זה הוא במיקרים לא מעטים מסוכן. יותר מ-20 שנה הייתי "אחראי בטיחות" של ביה"ס ימי. בהוראות בטיחות (שניכתבו במקור ע"י מומחה בטיחות ממוסד לבטיחות וגהות) יש חובה לרדת לכלי שייט עם נעלי ספורט. כמובן שלמפקד כלי שייט יש זכות החלטה בהתאם לנסיבות לידרוש לנעול או להוריד אותם. הפלגתי על כמה עשרות, ספינות (מ- 22 רגל אורך עד 60 רגל אורך) והחלטתי אם להרשות להסתובב יחפים או נעולים היה תלוי במצב הים ומיומנות האנשים. לעומת זה שמעתי מאדם מבוגר שרוב חייו עסק בעבודה משרדית, כהחליט ללמוד לרשיון לספינה עבר אימון מעשי יחף כלא פעם חטף מכה פה ושם מממשהו שקיים על סיפון הספינה.

רצוי לקחת בחשבון שעל סיפון ספינות במיוחד ספינות מפרש לא מעט מכשולים. שייט מנוסה במרינה ללא תנודות סביר שלא יפגע מהם. אבל אורחים לרגע מדי פעם נתקלים בהם עוד בטרם כלי השייט עזב את הרציף ובשייט בים קשה זה סכנה לאצבעות הרגלים. לא עשיתי "אינווטר" כמה אצבעות רגליים פגועות ראיתי – זה לא מעט. מצער שלא מעט מאלו שאמורים להוביל את תרבות השייט הבטיחותי, הם "הכהנים הגדולים" של מנהג מיותר זה. יש היום לא מעט מפרשיות באורך שפחות מ-7 מטר שמופעלות על ידי שייטים שחלקם יוצאים לשוט אחרי הכשרה של כ-8 שעות ובמידה שיתקלו בשינוי מצב הים יהיה לא קל לתפקד בלי נעליים אם נאלצים לצאת מסיבה כלשהי מה"קוק-פיט".

לגבי נעליים, אין היום נעליים עם מסמרים, הנעלים היחידות שמסוכנות בספינה הן נעלי עקב גבוהות של נשים. מי שרוצה להקפיד שידאג שינקו את הנעלים, למרות שהרציפים ברוב המרינות די נקיות. חוץ מזה יש עשרות דגמים של נעליים עם סוליות נגד החלקה, חלקן זולות ומתאימות לשייט שלא מרבה לשוט ואחרות במחיר סביר ומקצועיות יותר. זה מקובל בקרב שייטים בברוב העולם.

חוץ מזה שאם כמה אנשים מסתובבים יחפים בספינה אחד ליד השני ולמישהו מהם יש איזושהי מחלת רגליים (או עור) יש סיכוי כלשהו שהמחלה תעבור מאחד לשני.

עם כל הכבוד למינהגים, לא יתכן שמשוגעי הניקיון (לכאורה) יקבעו את סדר הדברים לפני מי שממונה על הבטיחות או בשפת הדימויים – "הזנב מקשקש בכלב". כמו כל דבר בכלי שייט יש לנהוג לפי הנסיבות ולא לפי הרגלים דוגמטיים.ככל מינהג "לא חכם" זה יתפשט, מעבר לפגיעות מינוריות שהן הפכו לשיגרה, סיכוי סביר שעלולה להתרחש פגיעה שתיגרום מצב שהרשויות יתערבו. לכן ממליץ לכל מי שמפליג כסקיפר לא לזלזל בקטנות ולפי הצורך יתעלם ממנהג "משונה" ויבין שכמקדם בטיחות במצבים מסוימים מתעלמים מהרגלים לא חיוניים.

מצרף להלן מצגת קטנה של שייטים מובילים באליפויות ישראל כשהצוות כולו עם נעלים.

zina71955

New member
יותר גרוע מלנוע יחף בעת הפלגה זה

לנעול מה שקרוי סנדלים יפניים על סירה בים (וגם בנמל), או לחילופין ללכת בגרביים על הסיפון. אני נועל סנדלים שסוגרים על העקב.

arye9

New member
אוי שנות השישים היפות

עבדנו על הסיפון בקפקפי גומי יפניים, לא היו לנו כפפות וקסדות.
על משקפי בטיחות אפילו לא שמענו.
תקרות הקבינות היו אסבסט ובכל נמל באפריקה שחינו בכף.

AND STILL WALKING

4XNG22

New member
שניכם צודקים

שלום ז"ק מיערי דניאל
שניכם צודקים, כמובן אילן , אך אני מתפלא שהנושא הזה בכלל עולה, ואולי יש רשלנות בהדרכה, הרי מספיק
לחפש באינטרנט תחת DECK SHOES או YACHT SHOES ולגלות איזה מבחר של הנעלה מתאימה קיים. חסרה רק המודעות, אם זה היה תלוי בי הייתי משלב צורך כזה בתנאי הבטיחות או הביטוח. זכור לי שכבר לפני כ-40 שנה זה הייה פריט מוכר לצורך רכישת בגדי עבודה למדריכי ימאות...

gerson1

New member
הודעת בית ספר לשיט, מהשבוע שעבר, למטה משמאל

על מנת לכבד את היאכטות שלנו לפחות כמו שהן אותנו...
החל מה 1/7 אנו מתחילים להפליג ללא נעליים או עם נעליים בעלי סולייה לבנה/ non mark.

נודה על שיתוף הפעולה בעניין, על מנת להבטיח לכולנו הפלגה יותר נעימה עם היאכטות.
http://trailer.web-view.net/Show/0X...DDE7D936CE81FECA1FF208CA0251A57B6A0682A9B.htm

התירגום של NON MARK מטעה ולא נכון

יש עשרות סוגי נעלים גם לא רק אלו שמיועדות ליכטות שאינן משאירות סימנים.

כמי שבדק טענה זו על עשרות נעליים מצאתי רק שני זוגות נעלים ישנות עם סוליה שחורה, שעקב טבילתן באיזהו טינר (במספנה)
הם השאירו סימנים.

זה לא מצדיק להכריח שייט עם רמת תירגול ומיומנות נמוכות לעשות זאת יחף. זה חוסר אחריות על גבול רשלנות לעשות זאת.
המצב אמור להיות הפוך בעל סםינה סקיפר או מדריך שייט אמור לפקח באיזה נסיבות מתי ומי יכול להסתובב יחף. נכון זה דורש פיקוח וחשיבה (לצערי יש אנשים ש"כואב להם לחשוב")וניתלים באישהו כלל שמישהו הימציא.

לכן המלצתי לכל מי שעולה לספינה וחושש לאצבעות רגליו להתעקש להישאר עם נעלים.
מציע למי שהימציא הוראה זו לבטלה, כי לפי "חוקי מרפי" יום אחד מישהו ישלם ביוקר.

zina71955

New member
גרשון אתה צודק באופן בסיסי, אבל זה לא משנה

את העובדה שמה שנראה על פניו מתוך החומר שהבאת זה בפירוש שיווק של נהנתנות. ואני לא מתייחס רק אל ה"יחפים". לילה טוב.

התירגום של NON MARK הוא מדוייק. וכוונה במקור להסביר שאו לנעול סוליה לבנה (כי עוד לא המציאו סוליה לבנה/בהירה שתכתים סיפון לבן בכתמים כהים)
או כל סוליה אחרת שמוגדרת NON MARK כלומר לא מכתימה וזו הגדרה להרבה סוגי נעלים (בעיקר לא בנעלי שייט).

וגם אין קשר לנעלי עקב לנשים - כי את העקב גבוה, ככל שיהיה, לא מייצרים ממסמר 10 אלא מפלסטיק מוקשח.

מטש1

New member
הורדת נעליים טובה רק לאילו שמפליגים בקייץ

נכון שיש הרבה סירות שבעליהן מקפידים על הורדת נעליים, ומי שעולה לסירה כזו צריך לכבד את מנהגי המקום - בדיוק כמו להיכנס לביית יפני או מסעדה בקוריאה. רצונו כבודו.

אבל בעל סירה שמפליג להנאתו צריך לבחון אם זה באמת מפריע, ולבחון את החלופות. בסירות שלי אני לא מקפיד (למעט עקבים וסוליות מתכת) ולא ראיתי שזה גרם לנזקים. כן ראיתי לפעמים כתמים שחורים מרגליים יחפות שהתלכלכו ברציף - גם זה קורה, במיוחד בעגינה במקומות לא סטנדרטיים כמו נמלים או מעגנות עירוניות ביוון ותורקיה. בנוסף, מי שמפליג כל השנה צריך להתחשב גם במזג האוויר כולל טמפרטורות נמוכות וגשם, ובהחלט יש מקרים שכדאי להוריד נעליים וללבוש מגפיים. להחזיק משמרת בחוץ בלילה חורפי עם רגליים יחפות זה כבר נכנס להגדרות של S&M.

התיחסותי למגיבים

רון מתאר במילים אחרות מה שאני טוען על תירגום ל-non mark, זה שפעם היתה סוליה בהירה אינה רלבנטית לנעלים של היום ללא קשר לציבעה שח החוליה.

גרסון מבקש נימוס - לעומת המציאות והתנהגות של כמה מועדונים אני עוד מתבטא בעדינות.

מודה לאילן יערי ומטש על מה שכתבו.

כל הכתיבה שלי היא נגד האיסור המוחלט של נעילת נעליים, הן ביכטות פרטיות והן בקרב ה"מועדונים" ובמיוחד כאשר מלמדים אנשים חסרי נסיון בשייט לשוט.

הבעיה של רוב האנשים בכל מקום והרבה בים זאת השתעבדות של אנשים להרגליהם עד רמה של קנאות דתית ומניעה של תיפקוד המתאים לנסיבות. הרגל זה של אי נעילת נעליים בין כל מיני הרגלים משונים (כתחליף ללימוד חשיבה והבנה). לצער כל המימים שמתפקדים כך הים לא תמיד "מתישר" עם הרגליהם. בעשרות שנותי חילצתי לא מעט שייטים מסוג זה ולבסוף הם שאלו :"מאיפה הייתי צריך לדעת?".

יש עוד לא מעט הרגלים שרצוי לשנות אך איסור לשוט עם נעלים הוא המגוחך מכולם.

במיוחד מי שמלמד שייט מפעיל מועדון שייט או מפעיל כלי שייט מסחרי, הרבה יותר משייט פרטי לדעתי - מחויב הרבה יותר לתפקוד עם מקדמי בטיחות ולהתאים את הפעלת כלי השייט לנסיבותכי כך ניפלטים לענף השייט עשרות "אנשים טובים
באמצע הדרך" ששטים לפי מתכונים קבועים מבלי להבין את הצורך לדעת להטיל ספק להבין וללמוד לבצע מה שנכון במבצב בו הוא נימצא.

danielia1

New member
אפשר על הדרך לדרוש להסיר לק מהציפרניים.

ולעניין סוליות מלכלכות, במיוחד הנעליים הזולות.

הגזמת ! לא מוותרים על לק וליפסטיק !!

אני ממליץ למפליגים איתי לנעול נעליים בקוקפיט ועל הסיפון.

עדיך קצת לכלוך מאשר אצבע שבורה .

מבקש לא להכנס עם נעליים לתוך הסירה .

danielia1

New member
ראית ספינת בנות חדשה עם סימנים ירוקים

אדומים כחולים עם נצנצים ולא בצד הנכון?

d195111

New member
וגם..ישנה סכנת החלקה משמעותית כשיחפים על

הסיפון..ומה לעשות "ולפעמים" ישנם "רסיסי" מי ים שנעשים מעט שמנוניים על הסיפון..אני אישית החלקתי לא פעם במיוחד כשדורכים על משטח משופע...
בסירות לא מתוחזקות הייטב...ראיתי הרבה פעמים ברגים בולטים.. פיני אבטחה מתפצלים פתוחים..חוטי פלדה מכבלים שניפרמים ..לא חסר... לא נעים בהחלט לקרוע את האצבעות מהדברים הללו...
העלתה נקודה יפה וחשובה זאק...
שבת שלום

למעלה