לקרוא ע"ש אדם חי

לקרוא ע"ש אדם חי

שלום רב אני בהריון הרביעי שלי, חודש תשיעי, אמורה ללדת כל רגע. בת דודה שלי, שהיא גם החברה הטובה ביותר שלי שעברה איתי יחד, כתף אל כתף את כל התקופות הטובות והרעות בחיים, נמצאת כרגע בבית חולים במצב קריטי- היא נלחמת על חייה (היא בת גילי-36). בעה"ש אלד בת ואני מאוד מאוד רוצה לקרוא לה על שמה של בת הדודה שלי. בעלה מעדות אשכנז ואין לי מושג איך הוא יקבל את זה. (ואני ממש לא יכולה לשוחח עמו על כך). אני מצדי מרגישה צורך להיות "קרובה" אליה יותר מתמיד- מבחינה נפשית ואולי אף ממשית, אני לא בטוחה שאני יכולה להסביר. מלבד זאת אני רוצה כאילו על ידי זה שאתן לבתי את שמה לתת לה-לבת הדודה שלי חיזוק ותמיכה מהחיים עצמם (כי מה יותר חי מתינוקת שעכשיו נולדה?). חשבתי לקרוא לה בתעודת הזהות בשני שמות שהשני הוא שמה של בת הדודה שלי והראשון לא ממש עקרוני לי (כנראה שנבחר שם שאחיותיה הגדולות ואביה ואני נאהב). האם זה משנה באיזה שם אשתמש פיסית בחיי היום יום? אני מניחה שכן... אנא עוץ לי עיצה בנושא. מה דעתך? תודה רבה דגנית

גל סופר

New member
שלום דגנית

המתיני ללידה, ורק אז תבחרי. כאשר תבחרי את השם, אל תיקחי שום שיקול חיצוני- זה מיותר. אם את בוחרת בשם, תבחרי בו בגלל שזה השם- ולא בגלל שמישהו אחר נקרא בו. אנחנו לא רוצים לתת לילדה את התחושה שהיא צריכה לעמוד בכל מיני ציפיות בגלל השם הזה. פסיכולוגית- הדבר פשוט לא בריא. בהצלחה [ולידה קלה
]

תודה גל

עבור תשובתך. איני מסכימה איתך, כיוון שתמיד ולא משנה מה נאמר- יש לנו ציפיות מסוימות מילדינו. זה לא בריא ולא נכון אך זהו המצב. איך אני יכולה לבחור לה שם כאשר כל ראשי ולבי מלאים רק בדבר אחד? בתפילה. אני פשוט לא מצליחה לחשוב על שום דבר אחר. ולעניין השם- לא הבנתי אם כן אפשרי לקרוא לילדה על שם אדם חי ולא זקן? סליחה שאני לוחצת, אני כה מוטרדת ומבולבלת....

ועוד הרעה פילוסופית לגבי שם

בכל שם שאנו בוחרים יש תקווה מסוימת או רצון מסוים. למשל: אני לא מכירה אף אחד שיקרא לבנו בשם זהה לשמו של הבריון הכיתתי שהיה מתעלל בו כשהיה ילד. למרות שזו הסטוריה רחוקה- השם הזה "מוכתם". שמה של בת הדודה שלי מעורר בי רק ואך ורק מחשבות טובות, חיוביות, אופטימיות. היא אדם נפלא ואני אוהבת את שמה מאוד, וברור שיש לשה קשר אליה- השם השה מעורר בי רגשות חיוביים בין היתר גם בזכות הכירותי עימה.

גל סופר

New member
וודאי, ואלו ציפיות נורמליות

אבל ברגע שקוראים לאדם על שמו של מישהו, הציפיות הרבה יותר ממשיות והרבה פחות גמישות. קראי את תגובתי השנייה בנושא.

גל סופר

New member
ציפיות

נובעות בעיקר מנתינת שם של אדם מוכר לילד. הציפיות הללו הן לא ציפיות רגילות שיש להורה מילד, אלא ציפיות ברמה מעט שונה, אשר קשורה לטיב היחסים בין ההורה לבין בעל השם המקורי. לכן, הדבר לא מומלץ בעליל כי עלול ליצור לא מעט בעיות בקשר הורה-ילד, כאשר הילד לא עומד בציפיות הלא ריאליות של ההורה [להיות כפי בעל השם המקורי]. אני מבין שהיא חשובה לך, אבל באמת שזו לא הדרך להביע זאת. אפשרי לקרוא לילדה על שם אדם חי ולא זקן, אבל הדבר פשוט לא בריא. אם את מעוניינת להיכנס למחוזות כאלו, זו בחירה שלך. בכל מקרה, דעי שמיד לאחר הלידה תוכלי להסתכל על הילדה ולהבין איזה שם לקרוא לה. אם תבחרי את השם הזה- אין שום בעיה, רק תמנעי מלקשר אותו לבעלת השם. אל תהי מוטרדת ומבולבלת, זה באמת לא נחוץ לך. בהצלחה

rami5267

New member
לדגנית-אין שום בעיה

תוכלי ללא שום חשש לתת לבתך כשם שני את שמה של בת דודתך אותך זה לא צריך לעניין איך בעלה יקבל את זה העיקר שאת שלמה בזה. בדרך כלל אם יש לילד/ה 2 שמות אז אצל הדתיים קוראים לילד/ה בשתי השמות יחד אבל את לא חייבת לקרוא לילד/ה בשתי השמות נקח לדוגמא שהשמות שנתת לילדה חווה וצילה אז כדי לא לגרום לילד עוגמת נפש אז תשתמשי בשם אחד בלבד ובתעודת זהות יהיו 2 שמות ורק תשתדלי תמיד להזכיר לילדה שיש לה 2 שמות ותלמדי אותה לאהוב את השמות הללו. מקווה שלא איחרתי את הרכבת

למעלה