לקראת IVF ראשון

זהר85

New member
לקראת IVF ראשון

שלום לכולן, מתחילה תהליך ל IVF ראשון, אחרי שנה וחצי כאילו "לא מוסברים" עד שהרופאה החדשה שלי "עלתה" על זה שיש לי FSH גבוה...

אתמול בדיקות דם ואולטראסאונד יום שני למחזור, נצפו 4 זקיקים בשחלה אחת ועוד 2 בשחלה השנייה.
התחלתי להזריק גונאל F וביום ראשון שוב בדיקות.
האם זה אומר שהמקסימום ביציות שיכולות להיות בשאיבה החודש זה 6?
האם זהנחשב מעט?

חכי חכי

יכולים להיות עוד זקיקים. יכולים להעלם חלק...מוקדם לחשוב מה יהיה בשאיבה

a morph

New member
זה לא מעט, ולא, זה לא אומר שזה כל מה שישאבו

ספירת הזקיקים הקטנים היא אמדן המשמש בין היתר לתכנון המינונים של זריקות, אבל הוא רחוק מלתת ניבוי מדויק.
סתם אנקדוטה, אצלי ספרו 9 זקיקים לפני תחילת ההזרקות, ובסוף שאבו 28 ביציות.
בהצלחה!

זהר85

New member
לצערי היום (יום 6) יש רק 3 זקיקים שגדלו ל- 9 מ"מ

היתר קטנים יותר.
הרופאה אמרה להמשיך עם GONAL F במינון של 225 ולעשות בדיקות ביום חמישי.
נורא מתסכל...
האם מניסיון שלכן יכול עוד להשתפר?
אני ממש אובדת עצות...

76לילי

New member
גם לי קרה דיי אותו דבר

הרופא נזהר איתי ולכן המינון היה נמוך, בסופו של דבר שאבו רק שתי ביציות . נורא התאכזבתי כי ציפיתי למשהו אחר אבל בתכלס זה לא כ"כ נורא. העיקר שתהיה החזרה, וגם אם לא- רק עכשיו אני מבינה שזה לא תהליך חד פעמי יש פה המון ניסיונות ואולי זה עדיף מגירוי יתר. הלוואי שזה יהיה החודש המנצח אבל לפעמים צריך פעם פעמיים לראות מה עובד . אני מקווה שזה עודד כי חלק מהתחושה שלי הייתה שאני היחידה ששאבו לה כ"כ קצת ואיך זה קרה בכלל. אחרי זה שמעתי כל מיני סיפורים ושאני לא לבד

זהר85

New member
תודה על העידוד

בגלל שהבעיה שלי, ככל הנראה, נובעת מרזרבה שחלתית נמוכה או איכות ביציות נמוכה (בגילי המופלג... 33) אני מפחדת שזה אומר דברים מאוד לא מעודדים על הסיכויים שלי.
וגם, אני מרגישה שאין לי זמן לעוד ועוד ניסיונות. אני חייבת לשאוב כמה שיותר עכשיו.
גם בשביל הסבב הבא, וגם בשביל עוד ילד בעתיד...

אני חושבת שהם פשוט חייבים נקודת יחוס בפעם הראשונה

גם אצלי הרופא התחיל בפרוטוקול קצר של גונאל בסבב הראשון. בגלל הגיל קיבלתי 300 יחידות, שהן לא המינון הכי גבוה. הוא חייב "לבדוק את המים". היו שלושה זקיקים ושאלתי כאן בדיוק את אותן שאלות כמוך. נשאבו בסוף 4 ביציות.
מאחלת לך שלא יהיה צורך בעוד סבב.

אנדי40

New member
המינון שלך מאוד נמוך

הסבב הראשון הוא בדיקת טמפרטורת המים כדי שתהיה אינדיקציה לאיך את מגיבה.

תתעודדי שבסבב הזה את במינון מאוד נמוך ובטח בסבב הבא יעלו לך את המינון ואולי יחליפו לך גם את התרופות.
אל תתייאשי, בכל זאת כל מה שצריך זה ביצית אחת...

בהצלחה.

זהר85

New member
האמת שקיוותי שיהיו מספיק להקפאה גם

כי אם עכשיו המצב לא מזהיר, מה יהיה עוד שנתיים...
בכל זאת, אנחנו שואפים לשני ילדים...

9 ממ, אלו עדיין זקיקים מאד קטנים, יתכן שיהיו עוד שיצטרפו

בפעמים שעשיתי מעקב בכלל לא ספרו כמה זקיקים הם בגודל פחות מ10מ"מ. כך שיתכן שיש עוד זקיקים קטנים עכשיו, שיגדלו עד המדידה הבאה.

Deergus

New member
לא להתייאש - מזכיר לי אותנו

גם אצלנו המצב דומה (רזרבה שחלתית לא מזהירה). ב-IVF הראשון ציפו לדברים גדולים אצלנו, ובסופו של דבר בקושי רב שאבו 6 ביציות, ומתוכם החזירו שני עוברים גרועים ביום החמישי.
&nbsp
הרופאה אמרה לנו שבגלל שאנחנו צעירים (היינו בני 31) כנראה שנהיה בסדר, אבל הפרוגנוזה לא משהו, ולא צפוי שנראה הרבה יותר ביציות בשאיבות הבאות.
&nbsp
בסופו של דבר, זה היה רק הטיפול הראשון - וכנראה הרופאה הלא מתאימה (למרות שזה נעשה באחד מבתי החולים המובילים בארה״ב). תוך כדי ניסוי וטעיה ומספר טיפולים נוספים, התגובתיות עלתה משמעותית - לממוצע של כ-12 ביציות בשאיבה, וגם שיפור מסויים באיכות (למרות שזו עדיין הנקודה החלשה שלנו).
&nbsp
אז שלא תפול רוחך - ראשית כל, קשה להגיד כיצד הטיפול הזה יסתיים (ייתכן ויהיו לך הפתעות). וגם אם הוא לא יסתיים כמו שכולנו מקווים, זה שכר לימוד מאוד משמעותי להמשך הדרך. כך או כך, אל תקחי את התוצאות של הטיפול הראשון כמייצגות.
&nbsp

haych

New member
את ממש בהתחלה!

כמה את מזריקה, 3-4 ימים?
זה כלום והכל עוד פתוח.

למעלה