לקראת תרומה

כמה אני שמחה

את מהממת ועודדת אותי מאוד
ריגשת אותי ממש, אני מאמינה לכל מילה ותחושה שלך ושהיא באה ממקום הכי כנה ואמיתי שיש.
תודה רבה לך, בע"ה גם אני אזכה לכך. מה שאמרת על תחושת המוות ללא אימהות, אני חווה את זה כבר עכשיו, קלעת בול במילותייך.
כמה אני שמחה
דמעות הצער שלך יתחלפו בדמעות של אושר אני מבטיחה לך.

כעת תחושות קשות. הכל שחור משחור ואף אחד לא יבין את התהומות, רק מי שעברה זאת.

תמי419

New member
אמן
ושוב תודה לך על

כמה אני שמחה
דמעות הצער שלך יתחלפו בדמעות של אושר אני מבטיחה לך.

כעת תחושות קשות. הכל שחור משחור ואף אחד לא יבין את התהומות, רק מי שעברה זאת.
אמן
ושוב תודה לך על
הנכונות להרים מצב רוח, לא מובן מאיליו בכלל.

דמיון

אמן
ושוב תודה לך על
הנכונות להרים מצב רוח, לא מובן מאיליו בכלל.
דמיון
יכולה להגיד לך שלי יש ילד ביולוגי ב100%
והוא פשוט לא דומה לי בכלום לא צבעים לא גנים אופי...
כלום אבל הוא שלי כי קורא לי אמא ואני זו שמטפלת בו 100% מהזמן!!

השני לפחות קצת דומה בתווי פנים

תמי419

New member
הי תודה :) והילד שדווקא כן דומה לך בתווים הוא מתרומה?

דמיון
יכולה להגיד לך שלי יש ילד ביולוגי ב100%
והוא פשוט לא דומה לי בכלום לא צבעים לא גנים אופי...
כלום אבל הוא שלי כי קורא לי אמא ואני זו שמטפלת בו 100% מהזמן!!

השני לפחות קצת דומה בתווי פנים
הי תודה :) והילד שדווקא כן דומה לך בתווים הוא מתרומה?
יש לך שניים שאחד מתרומה ואחד לא?

מבינה לליבך

לקראת תרומה
הי, אני לקראת תהליך של תרומה ואשמח לקבל קצת מידע מכן.
רציתי לדעת האם הכאב לב הזה שמגיע עם הידיעה שהסיכוי לעובר ביולוגי חולף מתישהו? אני בת 36 ואחרי 3 שנים של טיפולים. 14 שאיבות והחזרות מאחוריי כבר וניראה לי שזהו הזמן להשלים עם המציאות. אני יחסית בסדר עם זה אבל עדיין מעוניינת לדעת האם הכאב הזה עובר מתישהו? בעיקר אני פונה אל מי מכן שפנו לתהליך זה בגיל צעיר יחסית (אבל לא רק).אני מרגישה כמו כישלון הרבה פעמים ומתפללת שההרגשה הזו תחלוף לכשיגיע התינוק.
בנוסף, בנימה קצת יותר אופטימית:)אשמח לשמוע חוות דעת על "אימהית" קבעתי איתם פגישה וסקרנית לדעת אם יש פה מרוצות או לא מרוצות מהם, למען הסר ספק אני לא עורכת סקר ואינני מטעם שום חברה, עקבתי קצת בפורום וראיתי שהיו פה מקרים של חששות.
המון המון תודה
מבינה לליבך
אני מבינה מצויין איך את מרגישה, רוצה לענות לך לגבי 2 הדברים
מבחינתי הכאב היה נוראי אבל משלימים עם זה. זה השורה התחתונה. זה תהליך שצריך לעבור עם עצמך. הרופא המהמם שלי המליץ לי לקרוא מאמרים על אפיגנטיקה - מדברים הרבה בנושא הזה. אני אישית הרגשתי נורא - כשלון שלי כאישה. ואז הבנתי שאני הרבה יותר מביציות - אני כן יכולה להיכנס להריון, אני אמא שדואגת לילדים, אז אין לי ביציות נורמליות, אז מה?!
עדיין היו לי חששות, עד שהבת שלי נולדה.
היא שלי לגמרי. ואני אמא שלה וזה משהו שלא ישתנה בחיים, כי מה שחשוב זה אחרי שהם נולדים ולא מאיזו ביצית הם הגיעו.
הכי מצחיק שכולם אומרים שהיא דומה לי בול

לגבי אימהית. עשיתי דרכם כי הרופא שלי עובד איתם ואני סומכת עליו עם עיניים עצמות. אין לי למה להשוות, אבל כאשר התעוררה בעיה עם עוברים מתורמת ראשונה (לא יצאו טובים) קיבלנו פיצוי מתורמת אחרת. אני חייבת להגיד שזה הרשים אותי כי הייתי במצב נפשי לא קל (אחרי הפלה) והעוברים האחרים לא היו טובים גם ואין לך כוחות נפשיים להתעמת עם אף אחד. וכאן לא הייתי צריכה שום עימותים וכלום, פשוט נתנו לנו פיצוי וזהו. הכי בצורה נעימה ומחבקת.

תמי419

New member
איזה כיף לשמוע

מבינה לליבך
אני מבינה מצויין איך את מרגישה, רוצה לענות לך לגבי 2 הדברים
מבחינתי הכאב היה נוראי אבל משלימים עם זה. זה השורה התחתונה. זה תהליך שצריך לעבור עם עצמך. הרופא המהמם שלי המליץ לי לקרוא מאמרים על אפיגנטיקה - מדברים הרבה בנושא הזה. אני אישית הרגשתי נורא - כשלון שלי כאישה. ואז הבנתי שאני הרבה יותר מביציות - אני כן יכולה להיכנס להריון, אני אמא שדואגת לילדים, אז אין לי ביציות נורמליות, אז מה?!
עדיין היו לי חששות, עד שהבת שלי נולדה.
היא שלי לגמרי. ואני אמא שלה וזה משהו שלא ישתנה בחיים, כי מה שחשוב זה אחרי שהם נולדים ולא מאיזו ביצית הם הגיעו.
הכי מצחיק שכולם אומרים שהיא דומה לי בול

לגבי אימהית. עשיתי דרכם כי הרופא שלי עובד איתם ואני סומכת עליו עם עיניים עצמות. אין לי למה להשוות, אבל כאשר התעוררה בעיה עם עוברים מתורמת ראשונה (לא יצאו טובים) קיבלנו פיצוי מתורמת אחרת. אני חייבת להגיד שזה הרשים אותי כי הייתי במצב נפשי לא קל (אחרי הפלה) והעוברים האחרים לא היו טובים גם ואין לך כוחות נפשיים להתעמת עם אף אחד. וכאן לא הייתי צריכה שום עימותים וכלום, פשוט נתנו לנו פיצוי וזהו. הכי בצורה נעימה ומחבקת.
איזה כיף לשמוע
אני עדיין בין ייאוש לתקווה. יש רגעים שאני ממש מחכה לזה כבר ויש רגעים שאני מדמיינת את זה ועדיין כואב לי ממש...אני כל כך מקווה שכפי שאת ועוד רבות כתבו כאן שמרגע שיש ילד זה באמת באמת לא משנה ואין הבדל.
כרגע זה מרגיש בדיוק כמו שתיארת, תחושת כישלון כאישה וזהו, כמישהי שלא יכולה להביא ילדים וכסטטיסטיקה אכזרית שנפלה עלי בגיל לא רגיל...
ממש מקווה שזה ישתנה בקרוב, אני נאחזת בתחושה שממלאת אותי כשאני חושבת על תינוק או תינוקת שיהיו כבר.
שמחה לשמוע על אימהית ושנתנו לך חוויה טובה סהכ, אני עוד לא נפגשתי איתם אבל גם אני סומכת על הרופא שלי וזו הייתה הצעתו.
האם העוברים שקיבלת היו מוקפאים?
ואם לא אכפת לך לספר לי קצת על התהליך אני אשמח.
בחירת התורמת, מסלולים, התחייבות, זמנים וכל מה שניראה לך חשוב (יעזור מאוד)
כאמור צריכה להפגש איתם לאחר שנעשה כמה בדיקות.
תודה רבה לך:)

תשובות

קחי בחשבון שזה תהליך, כלומר לא מיידי. אני לקחתי עם תמונה כי היה לי חשוב לבחור גם לפי מראה. אני הלכתי על מראה הכי "רגיל" שלא יהיה שום דבר "בולט" לא שלי וגם בחרתי שצבע עיניים ושיער יהיה כמו שלי (לדעתי זה לא ישנה כלום כי גנים של בעלי משתלטים על העניינים
).
לגבי תהליך (אם לא השתנה) מגיעים לשיחה, אם יש לכם שאלות או שמהו לא ברור - שואלים הכול ונותנים לכם חוזה לחתימה. אני עברתי עליו בבית ואז הגענו לחתום. עושים בדיקות גנטיות לבן זוג ואחרי תוצאות מדברים עם יועצת גנטית. אחרי זה בוחרים תורמת. על כל אחת כתוב מתי היא זמינה. תראי מה מתאים לך. זה לא במיידי יש לך עוברים - יכול לקחת מספר חודשים כי אחרי זאת בוחרת צריך גם לאשר מול התורמת שהיא זמינה והכול בסדר. כי לפעמים הן משנות את דעתן או פתאום קרה משהו (אצלי הייתה אחת ששברה רגל..) ואז הבעל מביא זרע, מקפיאים ושןלחים לשם. כשהיא מוכנה היא עושה טיפול, שאיבה ועושים הפרייה על הזרע של בעל ומקפיאים. אני עשיתי מסלול של 4 עוברים . אצלי היו 2 - כ"א בנפרד ועוד 2 מוקפאים ביחד. נכנסתי להריון מפעם ראשונה (אין לי בעיה להרות, יש לי בעיה בביציות), אבל לצערי הייתה הפסקת הריון (גיליתי בשקיפות).
ניסיתי עוד אחד ולא צלח והשניים היו באיכות לא טובה לאחר הפשרה והרופא שלי החליט לא להחזיר בכלל. ביקש פיצוי והייתי צריכה לקבל 2 עוברים כפיצוי. רצה הגורל ויצא לנו 4 עוברים. מהחזרה ראשונה נכנסתי שוב להריון ועכשיו היא ישנה בעריסה

לגבי התחושות שלך - אני מאוד מבינה מה את עוברת ורוצה להגיד לך שאם יש לך תחושות קשות, אל תהססי לפנות למישהו/' לתמיכה - איזה משהו רגשי/פסיכולוגי. אין בזה שום בושה, את נמצאת במצב לא רגיל וזה ברור ומובן שאת לא יודעת איך לאכול את זה. ועדיף שמישהו יחזק אותך.
לי יש ילד ביולוגי ובכלל אכלתי סרטים איך אני אתייחס לילד שהוא מתרומה. הכי חשוב להבין שזה מצב לא רגיל ולא שגרתי ואת לא אמורה להיות סופר וומן ולהתנהג כאילו לא קרה כלום.
חייבת להגיד לך שאני לא אחת שרוצה ילדים בצורה עיוורת ומאוהבת אוטומטית בכל ילד שאני רואה. האהבה וחיבור לתינוק זה משהו שנוצר בלידה וגובר מיום ליום. אני עדיין חושבת על זה שהיא מתרומה, אבל זה משהו שהולך ומשתחרר ונעלם כי אין לזה חשיבות מיוחדת ופשוט מתחברים לתינוק כל יום עוד קצת. ככה היה לי גם עם גדול למרו שהוא מביצית שלי
מקווה שעזרתי במשהו, כל דבר תפני אלי חופשי או פה או בפרטי מה שנוח לך, אני לרשותך (רק התגובות קצת באיחור, סורי...)

תמי419

New member
אהובה תודה רבה

על כל הפירוט וההסברים שלך! ממש לא מובן מאיליו מבחינתי שהשקעת ושיתפת בכנות ובפירוט את כל התהליך כולל מה שחווית בפן הרגשי. ממש מעריכה.
אשמח רק להבין אם עברת את התהליך עם חברת אימהית ספציפית (שאיתם בעיקרון קבעתי פגישה) או עם חברה אחרת בכלל? ואם יש לך המלצות או דיס אשמח לקבל.

ממה שהבנתי מ"אימהית", אין טעם לבוא לפגישה לפני שיש תוצאות של בדיקות גנטיות שכן לא נוכל לבחור תורמת. כדאי להפגש בכל זאת לפני כן לדעתך? צריך קודם לחתום על חוזה איתם לפני שבכלל בוחרים תורמת ועושים בדיקות וכו?
וגם האם יש מבחר רחב לתורמות שאפשר לבחור מהן? והאם סוג הדם חשוב לעיניין (הכוונה אם בחרתם סוג דם שלך או של בעלך) והאם שמרתם את עיניין התרומה לעצמכם או שיתפתם את הסביבה?
ושוב, תודה רבה:)

עונה לך

1. אכן עשיתי באימהית
2. קודם עשינו בדיקות. אם את הולכת לתרומת ביצית, לא משנה איפה, את צריכה בדיקות גנטיות של הבעל, בכל מקרה.
3. בוחרים תורמת אחרי חתימת חוזה, אבל כן צריך להיפגש לפני, לבדוק מה תנאים וכדי שיסבירו לך על תהליך. תכינו שאלות, ממש על כל דבר. זה תהליך לא פשוט נפשית וזכותכם לשאול ולברר כל דבר אפילו אם זה נראה הכי מוזר או טיפשי או משהו. זה תהליך שלכם ואתם אלה שצריכים להיות רגועים ובטוחים. אפילו תרשמו על הדף כי פתאום שוכחים הכול בפגישה. אם אני זוכרת נכון, בפגישה מקדימה ראינו איזשהו פרופיל לדוגמא רק כדי לקבל מושג איך זה נראה ולמה לצפות.
4. לא יודעת מה זה מבחר רחב, יש די הרבה תורמות והמאגר משתנה כל הזמן. יש תורמות שיורדות כי סרבו או כי כבר תרמו לפי מכסה או אולי עוד סיבות. ויש גם תורמות שנוספות. יש שם איתכם יועצת שעוזרת להתמקד ולבחור תורמת.בוחרים 3 אפשרויות ואז בודקים איתן אם הן יכולות ומתי. ודעתי האישית - אתם צריכים להיות שלמים עם הבחירה. אם יש מישהי שאתם רוצים והיא פנויה נגיד רק עוד חודש - אני הייתי מחכה. בקיצור מה שאני מנסה להגיד - לא להילחץ! אבל זאת דעתי אישית
5.. לא הסתכלנו על סוג דם
6. לא שיתפנו את הסביבה. זאת החלטה אישית שלכם מה לעשות עם זה. כמו שאמרתי לך, אנשים רואים מה שהם רוצים. כולם אומרים שהיא קופי אני. אותי זה משעשע
&nbsp
ושוב, בכיף גדול תשאלי כל דבר. אני הייתי במצבך והבנות פה עזרו לי וכתבו לי המון בפרטי ובפורום ובשביל זה הפורום הזה קיים - לחזק את את השני.
&nbsp
&nbsp

תמי419

New member
תודה רבה יקירה!

עזרת מאוד ונתת אחלה עצות ותחושה מרגיעה יותר:)
המון תודה, בהחלט לוקחת לתשומת ליבי.

למעלה