לקראת שנה הבאה...

hag70

New member
אנחנו עם אותה מורה נפלאה../images/Emo9.gif

אנחנו כבר עצובים שהיא תעזוב אותנו בכיתה ג'

נטלי22

New member
אצלנו בביה"ס לא יודעים עד השנייה האחרונה.

גם המורות עצמן עוד לא יודעות, כי למעשה עוד לא בוצעו ההחלטות הסופיות. בד"כ נהוג אצלנו שהמורה של א' ממשיכה ל-ב', ואז בכיתה ג' מקבלים מחנכת חדשה לשנתיים, אבל עשויים להיות אילוצים של המערכת (למשל הבת הבכורה שלנו קיבלה מורה חדשה ב-ג', ומורה חדשה ב-ד', ויש סיכוי כלשהוא שהם יקבלו שוב מורה חדשה גם בשנה הבאה).

נירה63

New member
חדשה כאן, מורה במקצועי -נפלא לקרוא

על הפירגון והאהדה שלכן כלפי המחנכת של הילדים, כל כך חושב גם אם לעיתים לא הכל ורוד ופשוט. בהצלחה גם בשנה הבאה.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

אפשר לשאול מורה לאיזה מקצוע? או מחנכת? ועם אילו גילאים את עובדת? (רק אם את רוצה לשתף
)

אצלינו כזכור התחלפה במשך השנה המורה.

והמורה החדשה שנכנסה בפברואר כנראה לא תמשיך לכיתה ב'. קיבלנו הבטחה שאם אכן תתחלף המורה בשנה הבאה, נקבל מורה טובה ומנוסה שתשאר עם הילדים לשנתיים (ב' + ג'). נחיה ונראה

פלג מים1

New member
גם אצלנו לא יודעים מראש :)

ניסיתי להצליב מידע כדי לדעת מה האופציות שנשארו לנו האלפים הדנדשים אבל הן באמת עוד לא יודעות. אני נושאת תפילה למורה טובה, כזאת ש'תראה' את הבן שלי, שתדע לפרגן ולחזק וגם 'ליישר' כשצריך.

mazy

New member
אצלנו עדיין לא ידוע..../images/Emo4.gif

יש בלאגן שלם . בגלל עזיבת מס' ילדים מהשכבה,חושבים כנראה לסגור כיתה אחת (הצפי הוא לפחות מ-80 ילדים בשכבה כולה). יש אצלנו שתי כיתות תל"י ואחת רגילה (הבן שלי לומד ברגילה). לא ידוע עדיין אם הכיתה שלו תיסגר והילדים יפוזרו בשתי הכיתות האחרות, (הכיתה שלו היא הקטנה ביותר) או ש"יערבבו" את כל השכבה ויצרו שתי כיתות חדשות (בנות קרוב ל-40 ילדים כל אחת
). זו הסיבה שלא ידוע עדיין אם המחנכת המדהימה שלנו תמשיך לב' ומה תהייה בכלל המתכונת.. כמובן שהילדים לא יודעים עדיין כלום. משיחה עם המנהלת שלי , מסתמן שמתכוונים להמתין לאמצע החופשה בתקווה שאולי יהיה רישום של עוד כמה ילדים לשכבה ואז אפשר יהיה להימנע מכל הבלאגן הזה. עושה לי רע רק לחשוב על זה....

נשמע באמת רע ../images/Emo4.gif

מה שלא ברור לי (אגב, גם אצל הגדולה שלי הם כיתה רגילה אחת ושתי כיתות תל"י), האם אפשרי שתהיה שכבה בלי כיתה רגילה? ואם את לא רוצה שהוא יהיה בכיתת תל"י? אולי אתם יכולים להפעיל לחץ בכיוון הזה בשביל למנוע את הבלאגן?

mazy

New member
אין לי מושג...

אם אפשרי שתהיינה שתי כיתות תל"י ללא כיתה רגילה בשכבה. האמת שההורים בכיתה מתכוונים ללחוץ על המנהלת בעניין הזה. נראה מה יהיה....

שי ז.

New member
אצלכם תהיה בעייה לדרוש שתהיה גם כיתה רגילה

בגלל בית הספר השני הצמוד אליכם. העירייה הגאונה שלנו תטען שיש לכם כיתה רגילה באותו המקום בדיוק ולכן אין הצדקה לדרישה.

mazy

New member
זה שהעירייה "גאונה" זה נכון

אבל אני לא חושבת שזו אופציה, להעביר לבי"ס אחר....

תל"י - תגבור לימודי יהדות

אצלינו בכיתות תל"י יש דגש נוסף על יהדות. בכיתה א' אלו הן שעתיים נוספות בשבוע. אני לא יודעת בדיוק מה התגבור כולל אבל יש תפילת בוקר, מקבלים בהמשך (נדמה לי בכיתה ג') סידור וכו' רוב התלמידים בתל"י אצלינו מגיעים ממשפחות חילוניות אך שומרות מסורת במידה זו או אחרת.

mazy

New member
דגשים בכיתת תל"י../images/Emo27.gif

שעתיים נוספות נלמדות בכל כיתות תל"י (לא רק בכיתות א'). מעבר לתפילת הבוקר, נלמדים תכנים ביהדות עם דגש יתר על חגי ישראל , נלמדת פרשת השבוע , מדרשים מיוחדים (לכל שכבה ע"פ נושא שונה), בכיתות ו' התלמידים עורכים עבודת חקר סביב פרוייקט בר/ בת מצווה בה חוקר כל תלמיד את פרשת השבוע בה נולד. בנוסף נערכים ערבי הורים/ילדים בעלי צביון יהודי. למשל- סדר טו בשבט. את הסידורים מקבלים הילדים בכיתות ב' אחרי מסיבת סידור מאד מיוחדת. אגב, אני מחנכת בכיתות תל"י , ושני ילדי הבוגרים למדו בכיתות תל"י.

למעלה