לקראת קקטוס הזהב

לקראת קקטוס הזהב

טוב, אני עוד לא ממש יודע מה נעשה בפורום לכבוד הקקטוס (ואם למישהו יש רעיון נחמד, מזמן לי לשוח לי הודעה בנושא), אבל עוד לפני שמודיעים על המועמדים, נראה לי נחמד לפתוח פה שרשור שכל אחד יגיל בו מה לדעתו קמפיין השנה (כלומר לאיזה קמפיין יותר זיכוי לזכות) ולהבדיל, מה קמפיין השנה שלו, מה הקמפיין שהכי אהבתם. מתאים?

itan1

New member
מירן לפי מה קובעים(בקקטוס הזהב)איזה

קמפיין, הוא המנצח? כמו באותות: לפי התועלת השיווקית, והקריאטיביות? ועוד משהו, אני זוכר שלפני כמה שנים, הייתה תוכנית (אחת, לא סידרה) שאותה הגישו קיציס ופרידמן, שקראו לה ביצת הזהב (נדמה לי), שחילקה פרסים לפרסומות, יש קשר לקקטוס הזהב? *איזה כיף שהשעה הראשונה בבית הספר בוטלה*

מבחן הקריאטיביות

ואיך מודדים קריאטיביות? הו, זו כבר שאלה לפילוסופים. קייס ופרידמן ממש לא היו קשורים לקקטוס הזהב, מלבד זה שנדמה לי שהם הולכים להנחות את הטקס השנה (אבל אני לא סגור על זה).

OrenJuice

New member
הונדה

אני לא יודע אם הפרסומת הזו מהשנה, או מהשנה שעברה. נהג יוצא מהאוטו ונופל על הטוסיק כי הוא שכח איך הולכים בגלל המבצע דלק לחצי שנה. היתה עוד פרסומת אחת בקמפיין הזה (הוא שוכח את המשפחה שלו באוטו) שיצאה עוד קודם, אבל טיפה פחות טובה.

OrenJuice

New member
סרטן

היתה פרסומת מדהימה לדעתי שהורדה אחרי משהו כמו יומיים שלושה. ב"פוקס" ולשמחתי לא פיספסתי אותה. פרסומת התרמה למען חולי הסרטן או משהו כזה. התסריט היה משהו כזה: סרטן עולה על שולחן כתיבה. הולך על השולחן... והולך... עד שמגיע לטלפון. הטלפון מצלצל. הוא מתקרב והשפורפרת עולה לבד ומתרוממת כאילו דנידין ענה. ובום! השפורפרת נותנת מכה לסרטן בראש. קריין: "אתה מרחק טלפון אחד מלהרוג את הסרטן" או משהו כזה. הסרטן מוכה ואפוף. ושוב בום! פתאום נופל עליו מחשב. קריין: "עכשיו גם באינטרנט" או משהו כזה. אמנם נושא רציני, ופרסומת קצת פחות, אבל היא זכירה לאללה.

OrenJuice

New member
אבל

נראה לי, ושוב בתנאי שהפרסומת הזו מהשנה ולא מהשנה שעברה, שנוקיה, עם המילים "... להתחתן איתי" באנגלית, שליחת תמונות מהחבר לחברה, יזכה במשהו. אחלה פרסומת.

מואה

New member
נכון

אחלה פרסומת. אבל אסור לשכוח שבשוק הסלולרי היתה גם סידרת "איכות קשר שלא הכרת" של ראובני. שתי יצירות מופת קטנות (בעיקר זאת עם הקולנוע). חוצמזה, זאב רווח, ברק 013, הסרט השני של הסרטן (מזל טוב, יש לך בן) יזכו גם, לצד האגיס הונדה והמנה הרגילה של קשר. וכמובן אי אפשר שלא לציין את הרדיו של השנה - לוח העיר (חבל שאין קטגוריה כללית לרדיו של השנה). יהושוע וראובני יהיו ההפתעה מבחינת המיקום, על חשבון לפחות משרד מבוסס אחד, אם לא שניים. אבל במקום לעסוק בניחושים - אולי ננסה לבחור את הפרסומת הרעה של השנה?

haddar

New member
למה להיות שליליים?

אולי במקום לעסוק בניחושים נעסוק בהימורים?

OrenJuice

New member
במשחק

גם כשמפרים את החוקים מולך או נראה לך שהשופטים לא צודקים או שהשופטים באמת וממש לא בתמים אינם צודקים צריך לדעת להפסיד בכבוד. לדעתי למשוך את העבודות הינה פעולה אמוציונלית מובנת אך לא נכונה ואולי אף לא ראויה. צריך לדעת לשחק במגרש בית, במגרש נטרלי ועל אחת כמה וכמה במגרש חוץ. דוגמא: אם הלקוח היה אומר שהקמפיינים האלה לא מתאימים לו כי הם לא מספיק טובים בשבילו או משהו כזה, אז היינו צריכים למשוך את הקמפיינים ולותר על התקציב של הלקוח הספציפי הזה? לא נראה לי. בדיוק כמו שלא נראה לי שצריך למשוך מתחרות כלשהי את ההתמודדות באם אין הצלחה כבר בהתחלה או שקורה משהו כנ"ל, אם בכלל קורה. בהצלחה לכל המפרסמים ופרסומותיהם המשתתפות. אגב, לא מצאתי לינק נורמלי שעבד לרשימת המתמודדים.

אורז

New member
נכון, אבל...

קשה להתעלם מהצדק בדבריו. קמפיין קסטרו גברים עם דודי בלסר ללא ספק טוב יותר, זכיר יותר וקריאטיבי מקלגרון או אוטריוין וגם אורנג' עם הקולנוע לוקח את סלקום מסלולים עם ידיים קשורות מאחורי הגב. אז נכון שעל קריאיטיב קשה להתווכח ונכון שנראה שהוא עושה צחוק מעצמו בהוצאת העבודות שלו מהתחרות, אני רק מקווה שמעבר לתחושות בטן של קיפוח, יש לו גם הוכחות. אחרת הוא מבזה את עצמו ואת המשרד שבראשו הוא עומד.

2g

New member
זה הצעד הנכון ביותר!

התחרות הזאת היא מיקרוקוסמוס של כל דבר במדינה הזאת, אם הייתם נוכחים פעם אחת ב'חבר השופטים' וקולטים מה הולך שם הייתם מבינים את הביזיון, כל משרד שמכבד את עצמו צריך להחרים את התחרות. הרעיון שהשופטים הם עובדים במשרדי פרסום מתחרים שלא נותנים ניקוד במכוון על פרסומות טובות, כדי שהמשרד שלהם ייקח, פוליטיקה מלוכלכת, אין שום פיקוח ושום הגיון. במקום לקחת שופטים ניטראלים, אנשי פרסום לשעבר וכו... פרסומות שקיבלו הוקרה ופרסים בעולם לא מגיעים אפילו לגמר..נו באמת! חבל, מכעיס ועצוב!

למעלה