לקראת סופ"ש...

לקראת סופ"ש...

סקר קטן ומעניין... וקצת דורש פתיחות, אז מי שלא מרגיש שבא לו לשתף, לא חייב, אבל גם לא חייבים לפרט יותר מידי
יש רגעים בחיים שלפעמים מצמידים להם "פסקול" מסויים. שירים מסויימים שמזכירים לכם את הרגע, לטובה או לרעה, וגורמים לכם להרהר בו, בכאב או בגעגוע... מהם הרגעים בחיים שלכם ששירים של יהודית התחברו אליהם הכי טוב ומזכירים לכם אותם, אילו בני אדם הם מזכירים לכם, לטובה או לרעה? תרגישו חופשי לפרט, וגם סתם לכתוב

אמממ

האמת, שחשבתי על זה {בערך} באחת מהנסיעות הארוכות הביתה מבצפר. אני זוכרת אפילו באיזה חלק של הנסיעה זה היה. שמעתי באמ- פי- 3 את השיר דרך המשי ופתאום הרגשתי מן צביטה בלב אבל גם אושר ושלווה. לא הבנתי למה, ואז הגעתי למסקנה שהשיר הזה תמיד מחזיר אותי להופעה הראשונה של יהודית שהיתה בזאפה. אני לא יודעת למה דווקא השיר הזה נשאר לי כחותם עמוק. אולי בגלל התנועות המגניבות שיהודית עושה בו, אולי כי אני אוהבת אותו נורא. לא יודעת להסביר.. אבל השיר הזה בהחלט עושה לי תחושות מאוד נעימות ויחד איתן עצבות קצת כי ההופעה הזאת די עשתה לי רע מרוב שהיא עשתה לי טוב.. חח יש מצב שחלקכם מבינים אותי? או שאני הדפק היחידה? חח ואי אפשר להתחמק מזה שהשיר "נעמיד פני יתומים" תמיד מזכיר לי את אחותי שאני נורא מתגעגעת אליה. לא לדאוג, היא רק בחו"ל. כבר שנה..
. מאז ומעולם היא אוהבת את השיר הזה ואני פעם לא מצאתי בו כלום. עכשיו אני מאוהבת בו. אולי השיר הזה היה גדול גם ממני (הרי יהודית אמרה שהשיר הזה היה גדול ממנה במשך כמה שנים והיא היתה צריכה להתבגר קצת כדי שהוא יהיה חלק ממנה). זהו בעיקרון.. תאחלו לי בהצלחה מחר. בגרות בהיסטוריה {ובהיסטריה} :-~ מיכלי- סחטיין על החתימה החדשה, אני בעד! לא נגד! תפסתי עמדה! יצאתי החוצה! תפסתי עמדה! להית' לכולם. תחילת סוף שבוע נעים

יש כמה..

"את עושה אותי אמא" - כשיצא הסינגל לפני שנתיים בערך, אמא קיבלה אותו. והשאירה לי אותו על השולחן עם פתק "תהני! את עושה אותי אמא..". השיר הזה, חוץ מהעובדה שמקסים ומרטיט. תמיד מזכיר לי אותה, את הילדות. אני תמיד עוצמת עיניים ונזכרת בימים שהייתי הילדה הקטנה שלה, את החיבוקים שהיו עוטפים, את תקופות שעשו בשבילי הכל. יש כאלו שזכו אף לראות אותי מזילה דמעה בהופעות כשיהודית שרה ובעיקר שיר שתמיד גורם לי לרצות להיות ליד אמא. בהופעה שבוע הבא בקיבוץ שלי, זה גם יקרה (בתקוה שהיא לא תחליט לוותר עליו). "סליחות" - חוץ מהעניין שזה השיר שאני בערך הכי אוהבת (תוסיפו לפני את סוף לסיפור) עם השיר הזה חתמית דיסק שהכנתי לפני שנה לחברה טובה שלי ז"ל. השיר הזה מראה המון צדדים ופנים של אותו הדבר. הוא בדיוק הדרך לסגור דיסק ולסגור מעגל. ועם זאת להשאיר תקוה ואושר. השיר הזה לא מכאיב לי כמו לשמוע את "מישהו" אבל בהחלט הוא גורם לי לחשוב עליה, ובעיקר על עצמי.

אצלי...

זה קצת שונה. במקום להצמיד רגעים לשיר, אני מצמידה שירים לרגעים... האמת שאני בנאדם מאוד נוסטלגי, אני מאוד אוהבת להיזכר ב"פעם" ולהתרפק לעיתים על זכרונות, ובעיקר אני אוהבת ללמוד מדברים שעשיתי לא בסדר, איך לשפר אותם בעתיד. "סליחות" מזכיר לי את אמא שלי. לא בגלל המילים של השיר, לפחות לא כולן, אלא יותר בגלל הלחן השקט והמרגיע של השיר. השיר הזה נותן לי הרגשה של מקום מבטחים, וכמעט תמיד בדרך הביתה אני שמה אותו בנגן... מלבד העובדה שהביצוע ב"מילה טובה ואוסף שירים" הוא זה שכבש אותי לראשונה כששמעתי אותו ("מה זה הקול המדהים הזה?"), השיר הזה מזכיר לי משהו מאוד ראשוני, ואני נוטה לקשר אותו ל"אהבות ראשונות" בחיי. "איזו מין ילדה" מזכיר לי את התיכון שלי. מיותר לציין (למי שמכיר אותי לפחות) שזה אחד השירים שאני הכי אוהבת, אבל הוא מסתיר מאחוריו הרבה מאוד זכרונות כואבים. התיכון בשבילי היה מסגרת שנואה עם אנשים שלא אהבתי, והייתי מעדיפה לוותר על המסגרת הזאת למשך שנות חיי. אני בטוחה שהייתי מסתדרת נהדר גם בלעדיו. את "איזו מין ילדה" שמעתי לראשונה בכיתה ח', והתאהבתי בו על המקום. מלבד העובדה שהסולו שלו זה אחד הדברים שרק הצליל הראשון שלו גורם לי לדמעה קטנה בזווית עין שמאל, כל מילה ומילה בשיר מזכירה לי אותי בזמן שנחנקתי במסגרת הזאת, שגם פחות או יותר פרשתי ממנה בשלב כלשהו (אבל הצלחתי להוציא תעודת 12 שנות לימוד). "הילדה הכי יפה בגן" השיר ללא ספק שמתקשר לכל רגע שקשור לאחותי הקטנה מהרגע שבו נולדה לפני 10 וחצי שנים. היא הדבר הכי יקר והכי אהוב עליי בכל העולם, ואני מעריצה אותה בכל רמ"ח איברי בגלל היותה הדבר הכי מדהים שאני מכירה. "באה מאהבה" מזכיר לי את יום הולדתי ה20. יצאתי לבלות עם כמה חברים בבאר קריוקי, והם ניסו לשכנע אותי לקום ולשיר, ובסוף שרתי איזשהו שיר (לא של יהודית, אז הוא לא קשור
), אבל הם התעקשו (שמונה מהם לפחות שאני זוכרת) לקום לבמה ולשיר לי את השיר הזה בהקדשה ואח"כ להרים אותי על הכיסא. מזכיר לי את כל החברים לחיים שיש לי, לא משנה אם הם היו שם או לא. "אהבה יומיומית" זה השיר שנקשר אצלי להכי הרבה מקומות, זכרונות, אנשים וחפצים. את השיר הזה אני נוטה לנתח הרבה פעמים ועוד אף פעם לא הגעתי להסבר על מה הוא באמת נכתב. אז אני מנתחת אותו על פי מצב הרוח הרגעי שלי. לעיתים הוא מזכיר דברים רעים ולעיתים טובים. מזכיר לי אהבה, בית, חברים, חום... ואני משתדלת לקשר אותו לכל דבר שאני יודעת שלעולם לא אשכח, כמו את השיר עצמו. "אגדת אופליה" מזכיר לי את אחת הזמרות הכי מדהימות שיצא לי לשמוע בימי חיי, עפרה חזה ז"ל (אני חצי תימניה, יש הרבה מאוד דיסקים ותקליטים שלה בבית, וגדלתי עליה בגלל שאמא שלי כל כך אהבה אותה). אני זוכרת שביום שהודיעו שהיא נפטרה, נפלתי במקרה על הדיסק "דרך המשי" כמה דקות לפני הידיעה. אני זוכרת שזה היה השיר האחרון ששמעתי לפני ששמעתי את הידיעה, וברפרוף קצר על המילים עם דמעות בעיניים, הגעתי למסקנה שהוא באמת מזכיר לי אותה, לעומת שירים שלה שאולי היו מתיישבים יותר טוב עם הזיכרון. "מישהו" מזכיר לי את סבא שלי, שנפטר כשהייתי בת 5 וחצי, ואין ממש צורך לפרט למה, פרט לעובדה שהוא היה הבנאדם הכי מדהים שהכרתי. אני בטוחה שיש עוד הרבה שירים שמזכירים לי רגעים, אנשים ותחושות, אבל מה שכתבתי פה לדעתי זה מה שחשוב.

ToMeTiN

New member
...

אההם לפני כמה חודשים הייתה לי שיחה שלמה (בהתחלה באס.אמ.אס ואחר כך באייסיקיו) שנוהלה אך ורק משורות משירים של יהודית רביץ. כתוצאה מכך יש הרבה שירים שמזכירים לי את השיחה הזאת, לטוב ולרע... "איזו מן ילדה" מזכיר את כיתה יב, לא בגלל משהו ספציפי. "זה הרוח" מזכיר לי את אח שלי. "אפריקה" תמיד גורם לי לחייך (בייחוד הקטע של "תופי הטם טם, טם טם, טם טם טם":)) "מישהו" מעודד אותי ואיכשהו יש לו נטייה להופיע בדיוק כשצריך. בטח יש עוד כמה שלא עולים לי לראש כרגע.

למעלה