לקראת סבב ivf ראשון

לולי292

New member
לקראת סבב ivf ראשון

בימים הקרובים אמורה להתחיל טיפול בפעם הראשונה. לא עשינו הזרעות בשל בעיית זרע די חמורה. אני מטופלת אצל ד״ר רויבורט במכבי והטיפול יעשה באסותא רמת החייל. כמה שאלות: 1. האם הגיוני שהרופא אמר לי לעשות בדיקת דם ואולטרה סטונד רק ביום השביעי למחזור? לא אמורים לעשות ביום הראשון לטיפול? 2. רציתי ללכת להזריק (גונאל f 150) בפעם הראשונה אצל אחות אבל הן מסיימות לעבוד ב18:30 ואני צריכה להזריק בשעה קבועה ושאר השבוע לא אצליח להזריק לפני 20:00. להזריק לבד וזהו? כמה מסובך זה? 3. הרופא אמר לי להזריק בשעה קבועה בין 16 ל19 כל יום לכל המאוחר. אם זה יהיה 20:00 זה קריטי? 4. האם יש לכן טיפים כלשהם לתהליך? עצות הזרקה, שאיבה , החזרה. 5. האם בשלב ההזרקות מותר לעשות ספורט? לשלב הליכה עם קצת ריצה למשל? תודה על העזרה!! שיהיה חודש מבורך ובהצלחה לכולנו!

פזית66

New member
תשובות למה שאני יודעת

1. לא זכור לי שעשיתי בדיקות דם ביום הראשון של המחזור. בתחילת המחזור עשו לי רק אולטרסאונד כדי לוודא שאין ציסטות, ובדיקות דם מתחילים אחרי כמה ימים של הזרקה.
2. הזרקתי לבד וזהו, יש מלא סרטוני הדרכה באינטרנט וזה לא מסובך בכלל.
3. תמיד הזרקתי אחרי 20:00 ולא היתה עם זה שום בעיה.
5. מותר ורצוי לעשות ספורט בשלב ההזרקות, זה עוזר לרירית ולמצב הרוח.

ענבל ח1

New member
היי לולי, שבוע טוב

ראשית, בהצלחה לכם. בטוח לא קל לעכל את המעבר להפריות.
1. יש רופאים שלא מורים על בדיקות ביום הראשון אלא רק לאחר מס' ימי זריקות. זה מקובל. לא בטוח שאידיאלי אבל מקובל.
2. אם תזריקי פעם ראשונה ב- 18:30 ואח"כ קבוע ב-20:00 לא יקרה כלום. את יכולה לסמוך על כך.
3. בד"כ מורים להזריק בין 16:00 ל-21:00 כמדומני, והוראתו נשמעת לי מעט מוזרה.
לדעתי, דברי איתו וסכמי איתו שאת תזריקי ב-20:00 בערך כל יום.
4. השד לא כזה נורא. מבחינתי הדבר הכי קשה הוא הנפשי ולא הפיזי, אבל לא אצל כולן הולך קשה כמו אצלי (התגובה שלי להורמונים לא הכי טובה ולכן הלחץ אצלי מוגבר). ההליך עצמו של שאיבת ביציות נעשה בהרדמה ואורך כ- 20 דקות קלילות. את משתחררת תוך שעה וחצי מבית החולים. בד"כ זה מסתיים ללא כאב עד כאבים בינוניים ואפשר לקחת משככים שמסייעים. מותר לשלב ספורט אבל אני הייתי במקומך עושה זאת בעדינות, במיוחד החל מהשלב בו השחלות כבר מתחילות לגדול כדי להימנע ממצב של תסביב שחלתי. הליכה מהירה בהחלט, ריצה פחות...
שיהיה המון בהצלחה

אשמח אם תוכלי לספר מה זה "בדיקת זרע די חמורה"

עד כמה חמורה? מה חמור בה?
&nbsp
גם לנו יש בעיית זרע (לפי מה שהבנתי חמורה מאוד)
ואני מחכה עדיין לתור לרופא פוריות
רציתי לדעת עם איזה פרמטרים דילגו איתכם על הזרעות
&nbsp
תודה מראש
ובהצלחה בטיפול!

לולי292

New member
תודה לכולן על התשובות. לגבי בעיית הזרע...

בעלי עשה 5 בדיקות זרע ובכל הבדיקות התוצאות יצאו שונות לחלוטין. חלקן מתאימות להזרעה, וחלקן ממש ממש לא.
בגדול, הבעיה היא ב3 הפרמטרים. המורפולוגיה נעה בין 1% ל2% הריכוז בין 2 מיליון ל10 מיליון והתנועתיות לא זוכרת בדיוק, גם בעייתית.
היינו אצל 3 רופאים שונים. אחד אמר שחבל לבזבז זמן ונלך ישר לIVF, עוד רופא אמר שזה גבולי להזרעות ואפשר לנסות פעמיים שלוש ורופא אחר אמר הזרעות. בזבזנו ככ הרבה זמן (כמעט שנתיים) בבדיקות זרע כל פעם, בדיקות אחרות, התייעצויות. בסוף החלטתי ללכת עם האינטואיציה שלי.אני מתחילה את התהליך עם הרופא הראשון, שהיה סבלני, הסביר לי יפה כל דבר והוא זה שחיזק את ההרגשה שלי לגבי IVF. בזבזתי מספיק זמן בניסיונות שווא, לא בא לי מפח נפש כל חודש בהזרעות והזרקת הורמונים לגוף אם הסיכויים הם קלושים. בהצלחה!!
&nbsp

פזית66

New member
זה בערך מה שהיה גם אצלנו

ביזבזנו זמן מיותר על שלוש הזרעות חסרות סיכוי, ואז הפריה שהצליחה.

אני ממש לא יודעת מה לעשות

המורפולוגיה שלנו יצאה 1% בשתי בדיקות
אבל הריכוז לפי מה שהבנתי בסדר (פעם אחת 170 מיליון, פעם אחת 220 מיליון)
&nbsp
לא יודעת אם הזרעות יעזרו, לא רוצה להתאכזב שוב כל פעם מחדש
מצד שני מפחדת לעבור ל IVF ישר בלי הזרעות כי אולי הן כן יצליחו כי יש ריכוז
אבל אם הן לא יצליחו ובסוף אגיע ל IVF חבל על הזמן שבזבזתי...
והמחשבה האחרונה שמלחיצה אותי בטירוף - ומה אם ה IVF לא יצליח? מה אז?
&nbsp
משתגעת כבר אמרתי?
&nbsp

פזית66

New member
הריכוז מצויין, למה שלא תנסו הזרעה באמת?

נותנים לכם בכלל אופציה להתקדם ישר להפריה? עם כאלה נתונים אני לא חושבת שיתנו. אין סיבה לחשוב שהפריה לא תצליח. סטטיסטית אם אני זוכרת נכון יש מעל 90% הצלחה אחרי 5-6 הפריות. והנתונים שלכם באמת לא כאלה גרועים, סביר שתצליחו הרבה יותר מהר מזה.

Machkin

New member
אחות מקסימה שתעזור לך

גם אני היתי באותה בעיה
בסניף מכבי בפ"ת. ברח' חיה פיינשטין 11 יש אחות הריון בשם שרה
היא מקסימ , עובדת בעקרון עד 8 אבל נמצאת גם אחרי לפעמים.
תתקשרי אליה דרך הקבלה של הסניף והם יקשרו אותך
את צריכה לדאוג להביא את המזרק איתך, אין שם בית מרקחת לקנות.

למעלה