לקראת כיתה א'

לקראת כיתה א'

יש לי ילדה בת 5 ו-4 חודשים, הלומדת בגן חובה. היא אמורה לעלות לכיתה א' בשנה הבאה, אולם התגלו קשיים במוטוריקה גסה ועדינה. היא מתקשה בציור אלכסונים, משולשים וכ"ו, יש לה מעט סרבול תנועה ולעיתים היא נתקלת בחפצים ומועדת. היא מטופלת מתחילת השנה אצל מרפאה בעיסוק, ולומדת שחייה כחודשיים. השבוע אנחנו מתחילים גם טיפול בדיבור, כיוון שיש לה בעיית היגוי של מספר אותיות (ל, ש, ז, צ, ס) וכן ריור מוגבר. למרות זאת , היא נבונה מאוד, בעלת שפה עשירה, חברותית, סקרנית, עצמאית , משתפת פעולה, בעלת שמחת חיים וחוש הומור. הגננת המליצה לנו להשאיר אותה עוד שנה בגן, ומאז אני לא רגועה, אני, מורה במקצועי, יודעת כמה חשובה לה עוד שנה בגן , אולם אני פוחדת שיהיה לה נזק חברתי, כי כל החברות שלה עולות והיא לא. מה עושים???

לאה_מ

New member
אני מציעה לך להעלות את החששות

שלך בפני הגננת, ולבקש שיחה גם עם הפסיכולוגית של הגן, שמכירה את הילדים ויכולה לאבחן ולייעץ במקרה כזה. מהילדים שאני מכירה שנשארו שנה נוספת בגן, ההורים לא הצטערו על כך, גם כאשר רוב החברים שלהם עלו לכתה א'. אני חושבת שהנזק שבכניסה לכתה א' ללא מוכנות מספקת גדול יותר מאשר הקושי שבמציאת חברים חדשים בשנה הנוספת בגן חובה. אבל בהחלט צריך לשתף את הגננת ואת הפסיכולוגית של הגן בלבטים האלה ולשמוע מהן את הבעד והנגד, על רקע ההיכרות שלהן עם הילדה. מה אומרת המרפאה בעיסוק? יש סיכוי שעד סוף השנה היא תהיה ברמת מוכנות מספקת? אגב, למיטב ידיעתי דוקא הקושי החברתי/רגשי הוא סיבה טובה יותר להמתין שנה נוספת. בקושי מוטורי אפשר לטפל ביתר קלות.

למעלה