לקראת יום כיפור...

אני צמה אבל לא עושה זאת

מסיבה דתית אלא יותר למען הבריאות כי טוב לתת לפעמים לקיבה לנוח ממזון. חוץ ממני גם ביתי שנשאה החודש צמה, בעלי ובעלה של ביתי לא צמים - אצלנו בבית - (אצל הוריו מקפידים מאוד) הכנו סרטים והמחשב לא שובת וזהו אני מעבירה את הזמן בחדר השינה בקריאה תשבצים ושינה. בכל אופן שיהיה לכולנו צום קל וגמר חתימה טובה.

לורליי43

New member
מחפשים קורקינט

לא מתחברים לדת, אבל מתחברים להשקטת המנועים

לא צמים

אנחנו רחוקים מהדת וממנהגי הדת. אני לא כזאת חוטאת שעלי לכפר על מעשי בצומות ובעינויי גוף ונפש.

pf26

New member
לא צמים

פרט לביתי הבכורה שצמה כבר כמה שנים (לא ברור לה למה). קשה לי להאמין שאם ישנו בורא עולם, הוא מתעניין בזוטות שכאלו. מה שכן, הילדים שלי לא הולכים לבית-הספר (לומדים בבי"ס בין לאומי), וההנהלה והמורים יודעים על כך מראש.

49צהוב

New member
לא צמה- כי לא חטאתי

ואולי, לא צמה, כי נראה לי לא במקום להיות חילונית מוצהרת כל השנה, וביום כיפור לשחק אותה דתיה, לבהות רעבה מול הטלויזיה, ולחפש 3 כוכבים בשמים. בדרך כלל נוסעת לחופש באילת/ים המלח, (שאגב המחירים שם היו פעם ממש מציאה ליום כפור, עכשו בכלל לא) השנה לא הסתדר אז ניצא לטיול ברמת הגולן, ראיתי (ושמעתי) גם את ראשוני העגורים מגיעים לארץ, אז אולי נלך לצפות בהם יום טוב לשלוה...

pf26

New member
גם אנחנו עשינו את זה פעם

נסענו עם הילדים לאילת. אני חשבתי שהיה נורא כיף, אבל הילדים אמרו שזו פעם ראשונה ואחרונה. יותר כיף להם להסתובב עם החבר'ה בישוב, ללכת באמצע הכביש ולהרגיש שהכביש שלהם. לך תבין ת'נוער. זה דרך אגב אחד הדברים שחסרים להם כאן, תחושת הביחד וההווי המשותף, אבל זה כבר סיפור אחר.

אנפה2

New member
|*ס ל י ח ו ת ../images/Emo127.gif../images/Emo41.gif../images/Emo127.gif../images/Emo41.gif../images/Emo127.gif../images/Emo41.gif../images/Emo127.gif

אני מקדימה בעניין הסליחות , וזה מכיוון שמחר ואח"כ יהיה צפוף פה, ואני צפיפות לא אוהבת. אני סולחת לכ ו ל ם . אני סולחת לכל מי שהצליח להוציא ממני רע לב וגועל נפש, והצליחו!!!! סליחה מכל המטפלים בבית האבות של אמא שלי, שבאתי אליהם בטענות ומענות, שנגרמה להם ההרגשה שלה הצליחו לספק את רצונותי. סליחה מכל החברים שלי , שלא היה לי זמן לכולם במידה שווה, סליחה מאמא שלי, אם לא תמיד הייתי לצידך , תדעי לך שהשתדלתי מאוד. סליחה מבעלי שתמיד רציתי יותר בנוכחות שלו מתוך מה שהוא יכל להעניק לי. וסליחה מכל מי ששכחתי. והכי חשוב הוא שאני סולחת לעצמי. וברכת גמר חתימה טובה לכולם, צום קל ומועיל.

ערפה

New member
חטא מהו?

כשאנו אומרים על אדם כי הוא חטא, טועים אנשים שחושבים כי מדובר באדם רע, ואין כך הדבר. המילה חטא מופיע במקורות בהקשר עם מקלע במחטיא את המטרה. נכון הדבר כי המקלע משמש ככלי לחימה או צייד אך ככלי אין בו כל רע. הרע לגבי המשתמש נעוץ ב"החטאה" כלומר האדם האוחז במקלע איננו מצליח לכוון למטרה הרצויה וזאת כתוצאה מטעות הנגרמת עקב חוסר מיקוד, חוסר ריכוז או חוסר מימנות המשתמש. אדם מן הישוב הנוהג בהתנהגות הרסנית, או בלתי אחראית למעשה מפספס את המטרה שלשמה נוצר. כאשר אנו עושים דבר אסור אנו פשוט מחטיאים את המטרה. מה יכולה להיות התנהגות הרסנית לגבי בני תקופתינו? האם באמת מישהו זקוק שירכיבו עבורו רשימה על התנהגויות הרסניות בהם אנו נוהגים? התנהגות הרסנית היא אינדיבידואלית לכל אדם. אכילת עוגה מתוקה לאדם חולה סכרת היא התנהגות הרסנית, צפיה בסרטי אלימות לילדים היא התנהגות הרסנית והרשימה עוד ארוכה. כיצד זה קורה ? דבר זה קורה כי באופן זמני האדם לא האזין לקול הנשמה- לקול המבדיל אותו משאר הברואים,ואם האדם איננו מאזין לקול הנשמה- לקול הפנימי שבו הרי הוא נכנעע לצעקות אותם משמיע גופו הגשמי . כתוצאה מכך חל "בלבול" באדם. יש המכנים "בלבלול" זה כיצר הרע. כשיצר הרע מפעיל את האדם הוא גורם לו להאמין כי הוא בהכרח רע, אך אם נזכור כי תמצית האדם נשאר תמיד טהור, כל מה שנדרש מאתנו זה לערוך מיקוד מחדש, כך שנצליח לקלוע שוב אל המטרה ולא להחטיא. אם נראה את החטא באור זה הרי קשה לקבל כי יש אדם שבמהלך שנת חיים לא החטיא שום המטרה. לדעתי הנה יש לנו הזדמנות ליום שקט ורגוע לערוך מיקוד פנימי בתוכנו ולתכנן אסטרטגית פעולה כיצד לשנות את אורח חיינו. מעשה המיקוד דורש מאתנו ריכוז עמוק ולכן לרוב אין אנו עושים זאת בכל ימות השנה , קיבלנו מתנה יום מנוחה, יום שלמעשה כל אחד יכול להתפנות להתבוננות פנימה אצלו.למה לא לנצל יום זה כיום כל אחד כפי שמרגיש, אבל יחד עם הכל אסור לנו לוותר על מסורת ישראל ולהפוך יום זה לעוד סתם יום של חול.

p a l o m a

New member
צמה . צופה בטלויזיה../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo20.gif

המחשב פתוח...הולכת לבית הכנסת בערב כיפור ולפעמים במוצאי גם..מכינה ארוחה מפסקת.. ומכינה ארוחה "מתחלת" (אחרי הצום) חגיגית למשפוחה... בקיצור מיש מש אמיתי...

mich78

New member
צמים

תמיד צמנו בבית - המשפחה מסורתית בלי קשר בשנים האחרונות חלק ממנהגי הדת קוסמים לי, ומצאתי פרטנר שתואם אלי בדעות

לא צמים אצלנו ../images/Emo13.gif

אנחנו משפחה חילונית, וגם יקית. אצל היקים הכל מאוד מוסרי ומוחלט. אם אתה לא דתי, אתה לא מאמץ גינוני דת, בודאי שאתה לא צם. סבתי היתה צמה, והיא היתה היחידה במשפחה. אנחנו, כמובן, מכבדים את החג, לא אוכלים בחוץ, לא נוסעים ודואגים שהטלביזיה לא תרעיש. מעבר לזה, זה יום של שקט ושלווה, וב - 32 שנים האחרונות גם יום זכרון למלחמה הארורה ההיא שבה נפצע בעלי.

49צהוב

New member
ספור שהיה אז ביום כפור הארור של 73

ערב יום כפור- אנחנו קבוצת צעירים, חלקם בסדיר, לקראת סיום- הבנות כבר משוחררות חוגגים את החג כחילונים להכעיס, עם גור חזיר בר על האש, מתח היה באויר, החילים ידעו שמשהו הולך להתרחש, כי נקראו לשוב בדחיפות ליחידות הם ישבו עמנו לאכול, כשתרמיל כבר ארוז, לא בדיוק יודעים איך ישובו, אבל מתכוונים לצאת לדרך הארוכה דרומה- בחצות או עם שקיעה. חזיר ויין, הטעם שנשאר בפי כשבשעה שתיים בצהרים שמעתי את הסירנות מפלחות את השמים וקוראות להכנס למקלטים, רואה את המטוסים בשמים- הולכים וחוזרים לכיוון דמשק... וחושבת על החילים שלנו... אחר מיושבי המעגל לא חזר, שניים נפצעו והאחרים כולם- לעולם לא שבו להיות אותם צעירים היו, לא ברוחם לפחות....

למעלה