לקראת יום העמצאות-שרשור הפרגיות הגדול

לאה סי

Active member
פרגיות עם ירקות-חנהפ

עם רוטב והולך מצויין על נודלס


8 סטייק פרגית קצוצים לקוביות קטנות ביותר
3 גזרים חתוכים לגפרורים
2 פלפלים אדומים או צהובים חתוכים לרצועות דקות
2 בצל קצוץ לקוביות
3 שיני שום כתושות
מלח/פלפל/פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק בצל
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף דבש
כף גדושה קטשופ
1/4 כוס מים


.
משרים את הקוביות עם 3 כפות סויה תמרי ו-4 שיני שום קצוצות כשעה.

** לאחר השריית נתחוני הפרגית, מחממים מעט שמן בווק/סיר ומטגנים אותם עד להזהבה.מוציאים.
מוסיפים מעט שמן ואת רצועות הבצל ומקפיצים עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים שתיים/שלוש דקות נוספות. מוסיפים את הפרגית, מתבלים ומערבבים היטב. במידה והרוטב יבש מדי להוסיף פנימה את המים.
 

לאה סי

Active member
פרגיות עם חלב קוקוס של אהרוני-הביאה BB

מצרכים: 500 גרם פרגיות מנוקות משומן וגידים
3 כפות שמן
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 צ'ילי פרוס
4 בצלי שאלוט פרוסים
1 כוס חלב קוקוס
חצי כפית כורכום
מלח, פלפל שחור גרוס
4 כפות מיץ ליים
חצי כוס כוסברה
תלתלי בצל ירוק

הכנה:

- שמים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את השום, הגינג'ר והשאלוט.
- מוסיפים את העוף ומבשלים עוד שתי דקות, עד שהוא שחום מעט.
- מוסיפים את חלב הקוקוס, מלח, פלפל, כורכום ומיץ ליים. מביאים לרתיחה ומבשלים עשר דקות.
- מערבבים פנימה את עלי הכוסברה.
- מגישים על אורז לבן ועליו תלתלי בצל ירוק.
 

לאה סי

Active member
פרגיות בבצל של ליאורה ליליאן-הביאה ST

קילו פרגיות שלמות שטופות היטב
4 בצלים גדולים פרוסים
כפית מרק עוף
רבע כוס שמן
כפית מלח שטוחה (אין צורך במים הבצל מפריש נוזלים)
לטגן בצל עד הזהבה לסדר פרגיות מעל ולכסות. מדי
פעם לפתוח ולהפוך שישחימו מכל הצדדים. לבשל כחצי שעה
להסיר מכסה להוסיף תבלינים לבשל על אש קטנה כשכל
הזמן מרטיבים הפרגיות ברוטב שנוצר עד לקבלת רוטב
סמיך.
 

חנהפ

Active member
מרינדות לפרגיות -יום העצמאות

שיפודי פרגיות ברוטב צ'ילי מתוק – של רפי אהרונוביץ
חומרים: 6 שיפודי פרגיות לרוטב: חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק כפית שום כתוש כפית חומץ בלסמי לערבב יחדיו, להשרות ללילה,
ולהניח על הגריל!

פרגיות בלימון
6 שיפודי פרגיות לרוטב: שליש כוס שמן זית מיץ מלימון אחד סחוט חצי כפית שום כתוש כפית זעתר יבש מעט רוזמרין לערבב את החומרים להשרות ללילה
ולהניח על הגריל מקור: רפי אהרונוביץ

חזה עוף על הגריל 3 חזות עוף שלימים מחולקים ל- 6 חתיכות. למשרה: 1/2 כוס שמן זית 4 כפות חומץ בלסמי 2 שיני שום כתושות 2 כפות דבש 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור מעט ענפי טימין מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בתוכו את העוף למשך הלילה. צולים על המנגל ומרטיבים מדי פעם בחומרי המשרה.

פרגיות בדבש על הגריל – לורד אוף קוד רכיבים: משרה 500 גר' פרגיות:

1.5 כפות דבש. 0.75 כפית חרדל דיזון. 1.5 כפיות פפריקה מתוקה. 0.5 כפית פלפל. 1 כף רוטב סויה. 1 כפית אבקת מרק עוף. 5 כפות מים למניעת התייבשות:
1/2 בצל שמן
אופן הכנה: יש לערבב את כל החומרים ולהשרות את הפרגיות במשרה למשך 1/2 שעה לפחות. לשפד ולהניח על המנגל. יש להקפיד להפוך את העוף בתדירות גבוהה (כדי למנוע את חריכתו) אם האש תהייה נמוכה מספיק. יתקבל עוף בצבע חום מדהים ובציפוי פריך. מקור: Lord_of_Code

פרגיות(בערך 1 ק"ג) מרינדה 1/4 כוס רוטב סויה 1/4 כוס דבש או סילאן 1/2 כוס רוטב צ'לי מתוק 1/4 כוס צ'לי חריף(לא חובה) 2-3 שיני שום כתוש כוס שקדים קלויים קצוצים גס 2 כפות צנוברים 1/2 כף מלח פלפל לפי הטעם לערבב את חומרי המרינדה לצקת לתבנית שטוחה ולטבול את הפרגיות לאחר שעה להפוך לצד השני ולהמתין כשעתיים לנער מהשקדים ולצלות 3 דקות מכל צד. אם נשארה מעט מרינדה להוסיף 1/2 כוס מים לבשל 2 דק' עם השקים ולפזר על הפרגיות הצלויות
 

לאה סי

Active member
פרגיות ברוטב-ג'ירפה

סטייק פרגיות בתנור
מצרכים
8-10 סטייק פרגיות
3 בצלים גדולים קצוצים
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
מעט כורכום
שמן קנולה
4 כפות דבש

אופן ההכנה
שמים בקערה את הבצל הקצוץ ומוסיפים אליו את כל התבלינים,
השמן והדבש ומערבבים היטב.
בתבנית: לוקחים 31 מהתערובת ומרפדים,
מטבלים בתערובת שנותרה את הפרגיות משני הצדדים ומניחים
בתבנית.
את הנותר יוצקים על הפרגיות.
מכניסים לתנור לרבע שעה בחום גבוה, אח"כ מכסים בנייר כסף
לעוד חצי שעה. מסירים את נייר הכסף ומשחימים מעט את הפרגיות.
 

לאה סי

Active member
פרגיות עם פתיתים-הבת המתהוללת

מנה נהדרת! תוספת ועקרית בסיר אחד זה תמיד כיף, קל להכנה, ללא רוטב (שבת בצהריים..), הכנתי יומיים מראש, עבר חימום פלטה מצוין – נחל הצלחה כבירה, אכין שוב ושוב בע"ה, במיוחד כשיש אורחים עם ילדים או כשאין זמן להסתבך.

כפי שציינתי בהערות, השתמשתי ב-500 גר' פתיתים כפי שצויין במתכון, אך לדעתי זו כמות גדולה מידי של פתיתים – הפרגיות קצת "נבלעו" בפתיתים. בפעם הבאה, כדי להבטיח שהפרגיות תבלוטנה מספיק, מתכוונת להשתמש רק ב- 300-400 גר' פתיתים ולהתאים את כמות המים להוראות על החבילה.

דרך אגב, בעת ערכית הקניה השבועית בשבוע בו הכנתי מנה זו, נתקלתי במקרה בפתיתים של אוסם מ30% (נדמה לי) קמח מלא, ובהם השתמשתי למנה זו – "בוסט" תזונאי על פני הפתיתים הרגילים.

פרגית עם פתיתים וירקות שורש/בני סיידא "אוכל של אמא"

החומרים ל- 5-6 מנות:
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות קטנות
1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות*
1 ק״ג פרגיות חתוכות לנתחים בינוניים
500 גרם פתיתים בצורת אורז**
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף בהרט או תבלין לגריל עוף***
4 כוסות (1 ליטר) מים
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר רחב את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, השום ואת כל הירקות ומטגנים 6 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ-5 דקות, עד שיזהיבו מעט.
2. מוסיפים את הפתיתים, מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל ובהרט. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
3. מכסים ומבשלים על האש הקטנה ביותר 45 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.

הערות חני ס.:
*לא הוספתי שורש פטרוזיליה.
**השתמשתי ב-500 גר' פתיתים כפי שצויין במתכון, אך לדעתי זו כמות גדולה מידי של פתיתים – הפרגיות קצת "נבלעו" בפתיתים. בפעם הבאה, כדי להבטיח שהפרגיות תבלוטנה מספיק, מתכוונת להשתמש רק ב- 300-400 גר' פתיתים ולהתאים את כמות המים בהתאם להוראות על החבילה.
***בשל אורחת שלא אוהבת קינמון (המצוי בבהרט) השתמשתי בתבלין לגריל עוף כתחליף– יצא נפלא!
 

לאה סי

Active member
פרגיות אפויות בחומץ בלסמי וממרח עגבניות מיובש

ההערות שלי(-לאה ס.)מומלץ ביותר


פרגיות אפויות בחומץ בלסמי וממרח עגבניות מיובשות


8 נתחי פרגיות ללא העור(180 גר' האחד)

למשרה:
3-4 כפות סוכר חום
1/2 כוס חומץ בלסמי
3 שיני שום, כתושות
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס ריחן (בזיליקום)קצוץ *
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף ממרח עגבניות מיובשות **

1. להכנת המשרה:ממיסים את הסוכר בחומץ, מוסיפים את יתרת החומרים ויוצקים על הפרגיות. משרים במקרר 8 שעות עד יומיים. ***
2. מחממים תנור מראש לחום בינוני-גבוה (190 צ.). מסדרים את הפרגיות בתבנית, יוצקים עליהן את המשרה ואופים כ-30 דקות עד שהפרגיות רכות והרוטב סמיך.

* השתמשתי בבזיליקום יבש
** השתמשתי בעגבניות מיובשות בשמן
*** השריתי כעשר שעות

מקור:בני סיידא
 

חוטהשני

New member
המתכון הזה מוצלח נדמה לי שאני עושה אותו ללא סוכר וגם יוצא טוב.
 

חוטהשני

New member
אגב, נדמה לי שמתכון המקורי הוא משתמש גם ב'עיטורי עגבניות' שמצאתי את זה אולי פעם אחת...

(המתכון בספר 'מבשלים' שלו עם אבי ביטון...)
 

חוטהשני

New member
השבוע התחשק לילדה פרגיות על משטח גריל.
זה משטח שאפשר לשים על הגז או בתנור. קניתי את זה לפסח לפני שנה ועכשיו העברתי את זה לימים הרגילים...

השרתי את הבשר במרנידה שהכנתי ככה מהראש (לרוב אני תמיד 'צמודה' למתכונים
)
1 כף קשטופ
2 כפות יין אדום מתוק (אפשר גם להוסיף עד בערך רבע כוס)
קצת צ'ילי מתוק
2 שיני שום כתושות (השתמשתי ב'דורות')
פטרוזיליה קצוצה (הפעם השתמשתי בקובית של דורות - אבל לרוב אעדיף לקצוץ...)
כפית חרדל
מעט סומאק
כורכום
כף סויה (לא חובה)
מעט מלח
קצת פלפל אנגלי טחון

את הפרגיות השרתי למשך הלילה+ (ההשרייה צריכה להיות לפחות שעתיים) ולמחרת הכנתי על המשטח.

יצא מוצלח


הערות- אחרי שהשרתי חשבתי שיכלתי להוסיף גם כמון.
מי שרוצה יכול לשים גם אבקת מרק - אבל אני משתדלת להמעיט משימוש באבקות מרק...
מתאים גם לחלקי עוף אחרים (עשיתי גם כנפיים עם מרינדה דומה)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נשמע כמו משהו שיאהבו אצלי ותודה שהזכרת לי

את משטח הצליה שטרם חידשנו (שנתיים+).
 
פרגיות ברוטב סילאן ויין לבן (מתכון מנצח!!!)

הנה מתכון שחברה שלי המליצה עליו וניסיתי אותו לפני שבוע על גריל הגז החדש שקנינו מאמישרגז ויצא מעולה!!

המרינדה- יין לבן, רוטב סויה, קטשופ, סילן תמרים ושום- משרים את הפרגיות כשעתיים במרינדה.. ושמים על הגריל!

טעים טעים טעים!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פרגיות וספגטי בניחוח אסיאתי

מתכון שלוקח דקות מספר להכין ונטרף אצלינו על ידי המבוגרים והילדים כאחד. מצוין כארוחה בסיר אחד, בעיני מרשים מספיק גם אם יש אורחים (במיוחד עם ילדים) ונהדר לניצול חמץ לפני הפסח. למזלי הכפלתי כמויות מראש, וגם ככה כמעט הכל חוסל תוך דקות..
המתכון הוא מספר אמריקאי נחמד (The at home Gourmet) עם מעט שינויים והתאמות שלי למטבח ישראלי.

פרגיות וספגטי בניחוח אסיאתי

מצרכים לכ-4 מנות:
½ חבילת ספגטי
500 גר' נתחי פרגיות (כל מנת פרגית חתוכה ל3-4 חתיכות)
שמן זית לטיגון
3 שיני שום כתושות
½ כוס רוטב סויה
3 כפות סוכר
ג'ינג'ר יבש טחון, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1.מכינים ספגטי לפי הוראות היצרן, מקפידים שישאר אל-דנטה.
2.בזמן שהספגטי מתבשל מכינים את הפרגיות: במחבת רחבה וגבוהה מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים שום ומטגנים דקה בקושי – זהירות שלא ישחים. מוסיפים נתחי פרגיות ומטגנים דקה- שתיים מכל צד, רק עד להלבנה. מוסיפים סויה, סוכר, ג'ינג'ר ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים הא, מבשלים 4-5 דקות או עד שהבשר מוכן, לא מכוסה. מערבבים מידי פעם כדי להבטיח שכל הנתחים מכוסים היטב ברוטב ומקבלים צבע שחום ויפה. הרוטב אמור להצטמצטם במידה רבה ויש לוודא שהוא לא נשרף.
3.כשהעוף מוכן (אך לא יתר על המידה, שלא ייתיבש), מכבים את האש ומוסיפים בזהירות את הפסטה תוך עירבוב עדין, כך שהאטריות תכוסנה ברוטב.

מקור המתכון: The at home Gourmet, Sarah M. Lasry
 
למעלה